Je potřeba změnit politiku v této zemi

Současný stav správy naší země je neutěšený. Po desetiletích totalitních vlád je správa věcí veřejných v rukou politických stran.

Zemi nespravují poctiví občané, ale skupinky lidí dychtících po moci, které si pořídily sekretariáty, členské průkazy, a zejména prebendy. Tito tzv. politici zařídili, aby získané  pozice byly placené a výše odměn si určují sami. Na pozice správců věcí veřejných nominují sami sebe.  Po zvolení otevírají šampaňské jako dostihoví vítězové. Člověk takto zvolený je obvykle favoritem dobře zorganizované menšiny. Většina proti tomu zůstává zcela bezmocná. Obecná hesla o demokracii jsou v současné praxi sprostou lží. Našim prvním cílem je učinit politiku, tj. správu věcí veřejných,(SVV),záležitostí občanů, kteří budou službu této zemi vykonávat dobrovolně – bezplatně. Při svém zaměstnání.

 

Naše země nepotřebuje mít politickou scénu rozdělenu podle falešných ideologických kritérií, protože slušný život lidí je nedělitelný. Lidé potřebují žít ve společnosti založené na zdravém rozumu, který respektuje realitu danou dosaženým stavem rozvoje společnosti. Zatímco současné politické strany se uzavřely a proměnily na exkluzivní kluby pro vyvolené, naše hnutí je otevřené všem zájemcům, pro něž jsou přijatelné naše principy správy věcí veřejných. Stanovy SVV otevírají přístup k funkcím a pozicím v našem hnutí všem bez rozdílu. Rozhodující pro vytváření správních struktur SVV je schopnost přijmout poslání bezplatného veřejného působení.

 

Všechny funkce vykonávané členy SVV mají časově omezený mandát. Nikdo nemůže vykonávat svoji funkci déle než dvě volební období. Výdaje spojené s výkonem mandátu budou hrazeny pouze dle platných směrnic o náhradě výdajů, to znamená úhrada dopravy dle prokázaných dokladů, a stravné. SVV nebude založena na systému stranických sekretariátů a další materializace politického života. Náklady spojené s organizační činností budou hrazeny z dobrovolných příspěvků na provoz SVV. Všechna další rozhodnutí týkající se financí budou principiálně řešena dle nastaveného kritéria o dobrovolnosti v činnosti SVV. Dokud se nám nepodaří prosadit naše principy v celé stávající správní a politické struktuře České republiky, budou veškeré hmotné požitky (proplácené dosud dle existujících hanebných kritérií) předávány na speciální charitativní účet SVV.

 

Dnešní poměry v zemi určuje nezřízená korupce a výsměch těm, pro něž jsou pravda, slušnost, spravedlnost, skromnost a solidarita nikoli prázdná hesla, ale základní kritéria řádného života. Lidé ve své většině dobře rozumí zásadě, že se „schody zametají shora“, že „ryba smrdí od hlavy“, atd., a slovům o potřebě „vymést peleš lotrovskou“. Teprve až občané ve volbách přivedou do vedoucích pozic představitele SVV bude možné začít se změnami. Občané České republiky si zaslouží jinou politickou reprezentaci. Naše hnutí chce dát šanci pro slušný život zejména příštím generacím. Předpokládáme spontánní ustavování místních organizací SVV.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Štěrba | neděle 12.12.2010 5:39 | karma článku: 17,05 | přečteno: 1377x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16