Humanitární likvidace diktátora

Duben / Spojené armády Francie, Itálie a dalších států NATO se dočkaly. Rezoluce č. 1973 Rady bezpečnosti jim konečně umožní zabezpečit letový prostor nad Velkou libyjskou arabskou lidovou socialistickou džamahirijí.( Džamahirije, tj. stát řízený přímou demokracií lidových rad bez politických stran. Absolutně nepřijatelné zřízení pro Pražský hrad. Libye má 6,6 mil.obyvatel a rozlohu jako tři Francie. Velké přírodní bohatství. Nacházejí se zde mastek, sůl kamenná, vápenec, kazivec, apatit, živec, křemen, topas, korund a démant, naftová a kuličková ložiska.  Informace pro ty, kteří o Libyi ještě neslyšeli.) Obyvatelé teď budou ochráněni před útoky ze vzduchu. Na moři jsou už několik dnů rozmístěny válečné lodě NATO, Saudské Arábie a Kataru v zájmu ochrany životů civilistů.

Květen/

Povstalci proti režimu plukovníka Káddáfího ovládli dvě města ve východní části země. Zbytky vládních vojsk zničily na přístupových cestách k Benghází stíhačky NATO.

Červen/

Boje pokračují zejména v příhraničních oblastech. Jednotlivé dělostřelecké baterie a tanky ničí soustředěnou palbou bezpilotní letouny NATO, útoky probíhají hlavně v noci.

Červenec/

V zájmu ochrany životů civilistů bylo zlikvidováno na 800 tanků a děl vládních vojsk. Letectvo zemí NATO nehlásí žádné ztráty. Mise pokračuje v úspěšném odstraňování všech vládních struktur současného vládce země. Používají se přesné rakety vzduch-země.

Srpen/

Humanitární mise NATO pokračuje zejména nočními útoky bombardérů NATO na cíle v hlavním městě. Podle zpráv novinářů byl vládní komplex proměněn na hromadu ruin. Bylo zabito všech sedm synů diktátora.

Září/ Káddáfí uprchl. Povstalci dobyli posledních pět rafinerií a zvítězili. Transaharský ropovod byl připojen k terminálu na Sicílii. Tamní zástupci demokratických politických stran poslali děkovný dopis do sídla NATO.

 

Říjen/ Lid v zemích EU pořádá sbírky na lékařskou péči pro zraněné Libyjce. Velký lazaret plánuje vybudovat Řecko.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Štěrba | středa 24.8.2011 4:44 | karma článku: 12,33 | přečteno: 950x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16