Dost bolo tajných!

Protože jsme uprostřed a ne na konci hospodářské krize, možná v polovině dvojitého „W“ ( jestli ho ovšem časem nepromění naši finanční experti na trojité ) je na čase začít konečně šetřit erární peníze. Osobně bych navrhl zásadní a možná i konečnou reformu tajné policie.

Kolik nás stojí peněz, nevím. Prý také existují dvě, civilní a vojenská, a možná ještě další, politická, ale o té se jaksi nesluší mluvit na veřejnosti. Jestliže tajný Bretschneider dokázal po jednom pivě odhalit hned dva nepřítele říše – Švejka a Palivce, plukovník Kubice ruku v ruce s ministrem vnitra „íčkem“ si nechali před očima ukrást tajnou zprávu o úchylné sexuální orientaci Jiřího Paroubka, a také o korupční deviaci řady významných politiků. I když nikdo nechodil na chodbě, jak zpívá Jarek Nohavica, nebylo z toho nic. Pouze na prdel dostala sociální demokracie a její lídr.

O jiných „úspěších“ našich rozvědek a zpravodajské BIS jsem neslyšel, anebo si nepamatuji, což je možná pravděpodobnější. Po investigativní informaci novinářů z MF DNES považuji zaplevelení ministerstva obrany pálivými a odolnými kopřivami za zřejmou ukázku, kam až to může dojít, jestliže financujeme z našich daních takto netransparentní transportér veřejných financí do černé díry. A je šumafuk, že ji spravovali převážně lidovci. Ostatní strany jsou spíše horší, když ani nedokáží kontrolovat své zchudlé spojence a koaliční partnery. Že se dá očekávat i další úroda na dosud nesklizených úhorech nám prozradil konečně i ministr obrany, když slíbil prověření všech vojenských akvizicí přítomných, minulých a budoucích. Možná se k minometům přidají i torpéda do ponorek či jiné vhodnější nákupy pro naše domácí, nyní ženijní vojsko.

Naši zpravodajci určitě dávají pozor, zda Janek Kroupa a Tereza Strnadová aj. už nechystají další útok na samotné základy naší obnovené demokracie. Po Kájínkovi je náměstek Kopřiva přece jen jiný kalibr, ať zůstanu věrný naší militaristické terminologii. Což mě ovšem přivádí k závěru, zda bychom si nevystačili s velmi otevřenou podporou českých novinářů a neměli zrušit všechny tajné služby. Dříve než se z Brd vynoří nějaký nový Jaroslav Hašek!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Štěrba | čtvrtek 2.9.2010 8:23 | karma článku: 7,19 | přečteno: 559x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16