Dámy, dejte si říct!

Včera jsem tady apeloval na policistky, aby upřednostnily život pod Radkem Johnem oproti, na první pohled logickému odchodu ze světa....s menším či větším předstihem. Jenže další mrtvá policistka z Ostravy měla pouze 22 let.

 

Rozumím vašim námitkám, že si jen špatně vyložila potřebu šetřit na mandatorních výdajích MV. Možná ani nevolila Věci veřejné! Jinak by se zařadila do zástupu čekatelek na prezidentskou funkci jako usměvavá Kristýna Kočí. A proč by měla skoncovat se svým životem naše krásná blondýna? Možná ostravská policistka byla bruneta. Čest její památce! Ale i brunety a černovlásky se mohou dočkat zaslouženého nanebevzetí. Jen se podívejte na manželku pana Sarkozyho Carlu Bruniovou. Má snad zapotřebí střílet do své hlavy? Když už střílet, proč si nenechat poradit?

 

Hned jak skončí komunální a senátní volby poradím panu ministrovi přes vnitro, aby šetřil vskutku racionálně, nejlépe tak, že policejní sbor bude opatřen plastikovými pistolemi. České výroby, samozřejmě.(Jinak by tu zněly výhrůžky, že nemyslím na děti zaměstnanců České zbrojovky.) Jedním formálním rozhodnutím zachrání několik lidských životů. Už nezazní pravidelné výstřely na služebnách městských policajtů. Nebude žádné střílení po uprchlém zloději auta s následným úmrtím náhodné chodkyně. A zejména, jméno policajta nebude zesměšňováno poukazováním na směr kulek, které měly původně letět za pachatelem.

 

Odpadnou rovněž zakázky pro výzkumné ústavy s požadavkem zjistit možnost náhodného výstřelu při pádu pistole na zem. Neboli další úspora! Ani řemeny už nebude muset zkoumat soudní znalec na telecí kůže, neboť plastikovou pistoli snadno připoutá k více či méně útlému policejnímu pasu třeba jen suchý zip. Odpadne nutnost cvičení ve střelbě celého pochůzkářského policejního sboru, zvláště když se střelnice vyskytují poměrně daleko od policejních služeben a policisté, jak víme, málo využívají k dopravě koňský potenciál.... chovaný kvůli fotbalovým příznivcům.

 

Zkrátka, važme si ostravské oběti dnes už bývalé rozhazovačné exekutivy. Důvěřujme své moudré vládě, jejímu premiérovi i ministru vnitra. Už žádné „do třetice“ nebude. Lid si to nepřeje.

Autor: Miloslav Štěrba | středa 28.7.2010 15:31 | karma článku: 10,15 | přečteno: 1240x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16