Milada

Už se tu na toto téma mnohé řeklo a budu v podstatě říkat totéž, ale nemohu si to odpustit. Nestačím totiž "mrkat".

Je mi jedno, jestli pan Němec a další squatteři pracují nebo ne (třeba mají sponzory, no ne?) a nepohoršuje mě, že pan Němec jedná s ministrem Kocábem neoholený a v tričku. A pokud se najde někdo, kdo squatterům „půjčí“ svou nemovitost, aby nadále mohli vést svůj alternativní styl života, proč ne. A možná dokonce i věřím tomu, že squatteři měli s vlastníkem Milady nějakou tu ústní dohodu.  Ale na druhou stranu, pokud  někde bydlím jen na „ústní dohodu“, musím počítat s tím, že ta dohoda skončí bez výpovědní lhůty! Přestože už tam bydlím 12 let a vlastník budovu nechává chátrat. Stále je to vlastník! A to je oč tu běží.

 Při čtení článku na I Dnes jsem nevěřila vlastním očím. Cituji :"Vypracováváme v tuto chvíli několik trestních oznámení, poněvadž ani podle platných zákonů i když zakoupíte nemovitost dejme tomu s bezdomovcem, tak prostě nesmíte přijít, zkopat ho a zničit mu všechny osobní věci. Existují mezinárodní úmluvy, které jasně definují bydlení, a především: právo na soukromé vlastnictví není nadřazeno právu na bydlení," uvedl v chatu Jan Němec.(Konec citátu.)

 Zajímavá filozofie. Jak půvabně řeší problém bezdomovců a neplatičů nájemného! Že na to ještě naše vláda a úředníci nepřišli! Vlastníci, otvírejte vrata!

Nebo, cituji: "Chceme žít ve světě, kdy si můžeme volně dojít do lesa, jak bylo možné po tisíce let, porazit stromy a postavit si z něho dům. Tento systém to neumožňuje. Proto nám nezbývá, než obsazovat takovéto spekulativní prostory a poukazovat tím na nesmyslnost některých předpisů," odpověděl Němec čtenáři, který ho "hnal do práce". (Konec citátu.)

 No, na můj vkus až příliš alternativní alternativa. Dovedete si to představit? Jít do lesa, najít si hezké místečko a z okolo rostoucích stromů si postavit dům? To by bylo! Kdyby to udělali všichni,  stromy by nestačily růst!

Přestože vlastník Milady má k budově evidentně macešský vztah a kdoví, co tam je za „čachry“, „squatter“ je samozvaný (a neplatící) nájemník a jako s takovým s ním musí být nakládáno!

 

Autor: Dagmar Mašková | středa 1.7.2009 19:56 | karma článku: 28,20 | přečteno: 1246x
  • Další články autora

Dagmar Mašková

Jsme poslední?

29.10.2009 v 22:42 | Karma: 17,57