Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komunisté znají jen dvě slova. Církev a inkvizice

A stačí jím to k radosti. Ono co jim také zbývá, když z historie znají jen Žižku s lahkým gulometom. Mistra Jana Husa jako bojovníka za sociální spravedlnost a husitské hnutí jaké počátek třídního boje. 

Příkladem je jeden nejmenovaný bloger zde na iDnes. Má tak krásně ve všem jasno. Církev je špatná, neb křížové výpravy, inkvizice, majetky apod. A v diskusi mu přitakává jakási obilovina, která ani nemá potuchy za co byl odsouzen Giordano Bruno a plete si ho s Koperníkem , či snad se známějším Galileo Galileiem.

Bezvadné pak je, když jako zločin církve vydává "křížové výpravy" proti husitům. Pak je otázkou, co je v očích komunistů zločinem. Vypadá to tak,že zločinem je vše co zamezí anarchii, vraždění a teroru. A přesně o tom byly ty křížové výpravy do Čech v době husitské. Neboť zde vládl husitský teror, vraždění, anarchie a paradoxem je, že nejvíce na to husitské hnutí doplatili ti, kterými se komunisté ohání. Rolníci a (dělníci) tovaryši a drobní řemeslníci.

Ovšem komunisté se vždy rádi oháněli lidmi, aby je pak poslali do koncentračních táborů, stejně jako nacisté a po vzoru Francouzské revoluce popravili i nejvěrnější hlasatelé jejich myšlenek. Inu, Saturn požírá své děti. A v případě komunistů velice důkladně. A to tak, že až do pátého kolena. Nacisté se mstili na lidech, kteří byli proti nim. Komunisté i na jejich dětech. A paradoxně i na těch, kdo byli s nimi, ale jen potřebovali obětní běránky.

Přiznám se, že mám inkvizici rád. Přinesla nejen řád a  soudní procesy dodnes užívané v současném kontinentálním právu, ale také zamezila chátře lynčovat každého jen na základě podezření. Té samé chátře, která o několik století sepisovala pamflety žádající smrt Milady Horákové a chátra v soudcovských talárech této chátře vyhověla. Zatímco inkvizice, po vzoru římské justice nebrala v úvahu anonymní udání, tak za komunistů byly anonymní udání rájem pro samozvané soudce a zničily mnoha lidem život.

Komunistům a jím podobným vadí, že církev vlastní majetky. Církev však nikdy nic nevlastnila a nevlastní. Vlastníkem jsou církevní řády, společenství, farnosti a nadace, které rozhodují samy za sebe. Možná lidem s komunistickou mentalitou bude připadat divné na co by chudá církev potřebovala pozemky a budou vymýšlet jak je získala. A vytáhnou desátky a odpustky.

Jenže. Církev získávala majetek dary, nejen panovníků, ale dary obyčejných věřících. A například mnišské řády získávaly půdy v odlehlých končinách a až po zkultivování se tam začaly objevovat vesnice, statky. Předtím tam nic nebylo. Koho církev vykořisťovala? Ty mnichy, co tam plahočili a obdělávali půdu? Zcela jistě podle rudého myšlení. A copak řeknou tito na to, že benediktýnský klášter vydával denně podporu chudým v dnešní hodnotě kolem 100 tisíc korun? Kolik komunisté vydali ze své kapsy na chudé? Ani korunu, chudé měli jen jako živý štít.  

A k těm odpustkům. Odpustek není o tom, že člověk něco spáchá a zaplatí a je v pohodě. Odpustek je o tom, že člověk má možnost si zkrátit pokaní dané knězem za určité hříchy. Není to odpuštění hříchů. Mistr Jan Hus rád kázal proti tomu, že kněží berou peníze za to, či ono. A vědí příznivci Husa, že kázal proti těm, co mu brali chleba?: Potulným kněžím, zatímco on byl bohatě zabezpečen a jeho příjem se rovnal příjmu řemeslného měšťana nedaleko vzdáleného od centra dění? Hus nekázal proti bohatství církve. Nakonec z toho dobře žil. Kázal proti rozmařilosti prelátů, ale to dělali v jeho době i kardinálové.

Co se týče Husa, tak se choval jako komunisté s heslem......Dědeček a babička, ujídají chlebíčka. Jen stačí za babičku a dědečka dosadit chudé žebravé duchovní. Hus jim byl schopen sebrat i tu poslední kůrku, jen proto, aby on jako obročník nepřišel vniveč. Žebravé řády od dob Františka z Assisi byly konkurencí právě pro lidi jako Hus. A tučná husa přeci nepřipustí, aby hubené kuře zobalo ze stejné misky jako ona.

Ostatně, docela by mne zajímalo, zda by si kritici církve a její nezažranosti domů nastěhovali žebráky. Zcela jistě ně, ale horlivě by psali o nich na blozích a jinde. Protože komunista vždy položí jiný život za svoje ideály. Jen ne ten svůj

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Kavka | neděle 15.3.2015 10:31 | karma článku: 31,29 | přečteno: 1363x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říší, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky