Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Koncert skupiny Kryštof k 15-ti letému výročí

23.02.2010, Brno BVV: Ještě kolem půl osmé nic nenasvědčuje tomu, že za půl hodiny se v pavilonu P bude mačkat přes 5.000 fanoušků. U pódia postává hlouček povídajících si fanoušků, další z nich stojí frontu na pití nebo u šaten, kde odkládají své zimní oblečení.

Přesně v osm začíná Xindl X. Co k němu objektivně říct? Hmmm…, tak zahrál kolem 8 písniček. Rušivým momentem působí fakt, že většina písniček má stejný rytmus. Tato forma tak nemusí být pro mnoho posluchačů příliš zajímavá. Postupně odehrané písničky tak často působí podobně, někdy až nudně.

O tom, že Xindl nepatří mezi skutečně top zpěváky (když jej porovnáme s Krajčem, Kolářem, Střihavkou a dalšími) asi nemá cenu mluvit, ale je na škodu jeho snaha používat v některých pěveckých pasážích "kudrlinky". Působí totiž spíše nepřirozeně a původní snaha o slušný hudební zážitek se tak míjí účinkem.

Největší aplaus sklízí Xindl X se svými dvěma profláknutými skladbami z rádií Diskgrafik a Anděl. Za příjemné překvapení lze považovat, že Xindl X umí hrát slušně na kytaru a nepatří tak mezi interprety, kteří stojí jen za mikrofonem. Po 35 minutách se Xindl poroučí a všichni už netrpělivě čekají na hlavní hvězdu večera.

Následuje malá úprava na pódiu a další chvilka čekání. Kryštof se na scéně objevuje přesně v devět hodin. Po několika taktech skladby Jeviště padá z obrovité pódiové konstrukce zavěšená plachta a show tak začíná. Hned první písnička slibuje výbornou show. Ozvučení je vynikající, z reproduktorů se dere "hutný" zvuk, samotné nasazení a hlasový projev zpěváka Richarda Krajča je až ohromující. Hned po první skladbě sklízí Kryštof velký aplaus, který roste během dalších písniček ještě výš.

Následuje skladba Sedmilhář, u písničky Plán začíná publikum vřít. Slušné vizuální číslo kapely přichází v písničce FantomSKA, kdy se objevuje postupně dechová sekce na třech rozlehlých plošinách, které jsou rozmístěné po celé šířce velkého pódia. Lolita je odzpívaná už za vydatné podpory publika. Každá z následujících písniček: DigiHrách, Svědomí, OstravSKA balada, Chmýří je na konci odměněna velkým aplausem. Ten si kapela očividně užívá, Krajčo se často usmívá a děkuje. Obrovského přijetí se dočká ústřední písnička z Bobulí II CyRáno. Pak Stísněná a megahit Atentát, kterou Krajčo občas podpoří jen v refrénech, protože publikum si ji bere za svou. Každá z dalších písniček je odměněna aplausem, od Iluze, přes Malého prince, Ženy, Tak nějak málo tančím, až k Obchodníkovi s deštěm, kterou s velkou vervou zpívá spokojené publikum. DuDuDuu je poslední skladbou. Po 90 minutách se tak Kryštof loučí.

Následují přídavky: Bůhvíkam, Rubikon, Cosmoshop a Zrcadlení. Na skladbu Rubikon si Krajčo odbíhá doprostřed haly na provizorní pódium, kde zpívá těm nejvěrnějším z bezprostřední vzdálenosti. Poslední dva přídavky Cosmoshop a Zrcadlení jsou jen dokladem absolutního nasazení skupiny během celého koncertu. Krajčo zpívá s bravurou sobě vlastní, skáče po velkém pódiu, jako utržený z řetězu. K němu se svým výkonem přidávají ostatní muzikanti. Je hezké vidět, že koncert baví i samotnou kapelu a že si ten večer užívají.

Pokud mám koncert nějak zhodnotit, tak to byl zážitek s velkým Z. Výborný zvuk, slušná projekce a světelné efekty, bezchybná kapela, výborná hlasová kondice a obrovské nasazení Richarda Krajča. To dokládá i fakt, že jsme jej potkali asi 20 minut po koncertu, kdy jej ochranka odváděla do šatny a z jeho tváře bylo vidět velké vyčerpání. Určitě toho ale nelitoval. Protože Kryštof se ukázal ve velkém stylu a i samotné ohlasy na koncert jsou velice kladné. Fanoušci jsou spokojeni a odpůrci mají zase o důvod víc mít špatnou náladu. Protože koncert se povedl.

 

zdroj: http://mv.rajce.idnes.cz/2010-02-23_Krystof_v_Brne

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Lukšíček | úterý 2.3.2010 9:30 | karma článku: 14,56 | přečteno: 1668x
  • Další články autora

Petr Lukšíček

Pojďme CHODIT PO ŠPIČKÁCH

CHODIT PO ŠPIČKÁCH od Michaely Mikulové je kniha jak pro děti, tak jejich rodiče, nad kterou se můžete smát buď společně, nebo každý zvlášť :-)

29.11.2018 v 12:05 | Karma: 5,32 | Přečteno: 124x | Diskuse| Společnost

Petr Lukšíček

25 let od Sametové revoluce

Pokaždé, když se rozhoduji napsat další článek, dávám si jeden jediný zákaz. "Nebudeš psát o politice". A je to tady! Dnes poruším svůj slib, protože 25 – té výročí od Sametové revoluce je dost silný důvod. Zároveň tady mohu s určitostí potvrdit, že u mne se to stává max. jednou za 10 let ... :-)

17.11.2014 v 14:30 | Karma: 10,70 | Přečteno: 505x | Diskuse| Média

Petr Lukšíček

Češi ... národ handlířů ...?

V poslední době jsem zaznamenal v odborném tisku sílící hlasy ze strany prodejců, že lidská drzost při smlouvání o snížení prodejní ceny během nakupování už nezná mezí ... Jako příklad lze uvést rozhovor s Martinem J. Havlenou (šéf Universe Agency, která zastřešuje značku kol Author).

26.11.2013 v 8:06 | Karma: 10,32 | Přečteno: 813x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukšíček

Teorie duše

"Proč jsem se narodil jako osoba, kterou jsem?", "Co se se mnou stane, až umřu?" Tyto otázky si klade britský psycholog Michael Heap ve své knize Universal Awareness – A Theory of the Soul (2011), jejíž překlad do češtiny vydalo nově založené české nakladatelství U Veverky pod titulem Teorie Duše – Věčné sebeuvědomování.

14.9.2013 v 16:17 | Karma: 8,79 | Přečteno: 387x | Diskuse| Ostatní

Petr Lukšíček

Diana Krall v Praze, aneb postřehy od fotoaparátu

S každým novým focením se člověk dostává dál ... Získává novou zkušenost, která se může napříště hodit. Někdy je k nezaplacení. A po focení Diany Krall v Kongresovém centru to platí dvojnásob.

19.11.2012 v 7:45 | Karma: 8,81 | Přečteno: 673x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1448x
Psaní & Fotografie