Zdravý nemocný Podroužek

Podnikatel Pavel Podroužek je jeden ze tří lidí, kterým pan prezident Zeman zastavil trestní stíhání. Podle zpráv Českého rozhlasu plus tak učinil na základě zdravotního stavu. Pan podnikatel však létá jako čamrda.  

Slovo abolice znamená zastavení trestního stíhání. Žádost zastavení trestního stíhání prý podala maminka podnikatele a předala ji k posouzení Marii Benešové, která ji bez připomínek předala Hradu.

Zeman omilostnil Podroužka 14. září , tedy v den, kdy dopoledne přijel do Ústřední vojenské nemocnice a zůstal tam osm nocí. Je však možné, že tak učinil již 9. září. Zastavení stíhání spolupodepsal i Andrej Babiš.

Udělením milosti prezident zastavil stíhání Podroužka za krácení daní se škodou 9,7 milionu korun. Navíc mu odpustil podmínku za to, že řídil v opilosti.

Za krácení daní mohl dostat 2 – 8 let. Za řízení v opilosti dostal podmínku 6 měsíců a zákaz řízení.

Podle zpráv měl v krvi 1,5 promile; ke ztrátě pozornosti při řízení, je to celkem dost. Za tento prohřešek dostal pouze šestiměsíční podmínku. Z trestu mu zůstal zákaz řízení. Až pozornost novinářů odezní, jistě pomine i tento zákaz.

Již tři roky těžce na smrt nemocný Podroužek spravuje šest firem plus jednu v Dominikánské republice, kam v roce 2019 odletěl, aby nechal firmu zapsat. Deset dní po zastavení trestního stíhání chvátal zapsat firmu další.

Karneval začíná již tím faktem, že zprávu o zdravotním stavu mu napsala praktická lékařka. Pan podnikatel má srdeční anémii, sideropenickou anémii (nedostatek železa) a dalších asi třicet nemocí, což chlapům z Hradu stačilo, aby, zatímco se Ovčáček modlil, pana prezidenta, buď požádali o podpis, nebo jeho parafu zfalšovali.

Z celého omilostnění je cítit, že právo dostává znovu na frak. Novináři popisovali, že když se s podnikatelem pod záminkou pracovní schůzky sešli, přivítal je chlápek v moderním drahém obleku se zlatým řetězem na ruce, jehož kondice byla prý slušná, dovedu si představit, jaký typ "podnikatele" to asi bude.

Vzhledem k tomu, že pan Podroužek vlastní mimo jiné i náborovou firmu Job Cooperation, kde zaměstnává především Ukrajince, je dost možné, že hradní squadra s ním byla jedna cosa nostra, nebo dostala takovou nabídku, která se nedá odmítnout.

Případem se zabývá centrála pro odhalování organizovaného zločinu a policie, ale je to houby platné, protože taková milost se už „odmilostnit“ nedá.

Co z toho vyplývá?

Přesně takových kauz se rodí naštvaná společnost potažmo komunismus.

Nemůžeme se vůbec divit vysoké nedůvěře lidí ve vztahu ke státu, k opatřením proti koronaviru, k zákonům; kde na jedné straně za pár rohlíků dostanete pět let, ale miliony a miliardy vám odpustí.

A je úplně jedno, kdo je zrovna u koryt.

https://www.mujrozhlas.cz/podcast-vinohradska-12

https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/prezident-republiky-udelil-milost-16094

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Lněnička | středa 3.11.2021 19:23 | karma článku: 24,51 | přečteno: 454x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Nejsem

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 24,90

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,64