Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč mají někteří členové vlády mužný vous?

Chtějí vypadat bojovně, hotovi připojit se k vousáčům pluku Azov ve válce proti umolousaným kozím bradám kadyrovců, vagnerovců a holobrádkovi Putlerovi? Snaží se být rozeznatelní od jejich úhlavního nepřítele Babiše?

Když jsem byl na vojně, někteří vojíni ČSLA si od vojenských lapiduchů sehnali potvrzení, že se nemohou holit, neboť mají vyrážku. Co když politici opravdu vyrážku opravdu mají? Nikdo z nás neví, co si ze svých cest po Ukrajině přivezli. Některé zmatené počiny vládních úředníků mohly by v leckom z nás vyvolat podezření z nákazy francouzskou nemocí.

 

Kde udělali vizážisté chybu, když dali doporučení neholit se? A ženy? Ne, o ženách spekulovat nehodlám, tak odvážný nejsem, pro jistotu se vrátím k mužům. Neuvědomili si snad, že vousy mohou mnohým evokovat levici? Václav Klaus by jistě usoudil, že vousy jsou stejně levicové jako batůžek, petka, džínska a kuřecí řízek. Vždyť všichni levičáci od Marxe, přes Che Guevaru, Fidela Castra až po Andrease Baadera z RFA byli vousatí, a nic bych za to nedal, že Ulrike Meinhofová se neholila ani v podpaží!

 

Svého času měl vous i Andrej Babiš, chtěl vyhlížet jako tatíček národa Masaryk, do něhož měl daleko. Dnes má tvář lysou a jak mu to sluší. Kdepak Masaryk, to byl bojovník, jeho legie bojovaly v Rusku, důvod neoholených tváří je připomínkou tohoto boje a první republiky!

 

Jeden můj kamarád na konto našich vládních bojovníků řekl, že mu připomínají psy za plotem. Chráněni pomyslnou ohradou článku 5 Severoatlantické aliance zuřivě štěkají na každého, kdo se jim nelíbí, běda však kdyby plot byl odstraněn. Taková ošklivá připomínka! Ale náš pejsek v případě, když se s jiným pejskem setká venku, také radostně a přátelsky vrtí ocáskem, a já mu to schvaluji...

 

Ano schvaluji: Jsem totiž povahy pokřivené, komunistickou normalizací deformované, veškerým hrdinstvím opovrhující, z toho důvodu je mou povinností, se od tohoto shora uvedeného příměru příkře distancovat. Pro mne není hrdinou chlap, který ochrání ženu před rozzuřeným medvědem, ale muž moudrý, který ji takovému nebezpečí nevystaví.

 

Najděte však u našich „hombres barbudos“ jednoho moudrého, a tak, když přiletěla ona lesklá a horká střela a našla si mrcha cíl v Polsku, seřadili se za ohrádkou 5. článku NATO lysci i s vousáči a jednou ženou, aby společně s médii v jednom šiku štěkali na russáckého medvěda: „Hrr na něj!“ Naštěstí prezident Biden zahnal naši zlobivou smečku zpátky do boudy. O tom, jaký smysl měla raketa vypálená na Polsko, si mohu jen cosi myslet, nikoliv o tom psát. Směroplatné zdroje nám říkají jen jednu pravdu, ale aspoň tento článek není tak slaboduchý jako prvotní reakce české vládní garnitury:

 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/polsko-raketa-przewodow-ukrajina-usa.A221118_102923_zahranicni_bro

 

Chcete-li se dobrat pravdy, pusťte si raději americký seriál „Věřte nevěřte“. Ale pryč od podobných domněnek! Provládní hlídači slov jako vzteklí podvraťáci číhají na každé škobrtnutí a vztekle bafají na každého, kdo si jen trochu dovolí pochybovat. Všechno odvolávám, vracím se k face liftu našich politiků.

 

Nesmím zde zapomenout na bezvýznamnou figurku oholeného pana Lipavského, který jezdí do zahraničí vždy pod dozorem někoho z vousáčů, ať už je to pan Rakušan, premiér Fiala nebo mnohoobročný ministr Jurečka. Oholený je i pan Blažek, často obviňovaný z kmotrovství, občas se ukáže i ustupující lysina Mikuláše Beka. Mimochodem, kdysi se dávalo zlobivým dětem do punčochy uhlí, dnes je drahé, co mohou rodiče svým nezbedným ratolestem dát dnes? Snad kamení, aby mohly bránit své hodné kamarády před ruskými nájezdníky.

 

Ano, na Ukrajině se bojuje i za naše děti. Ale není třeba se obávat i pan prezident Zelenskyj má strniště a vypadá stejně mužně, ba mužněji, než náš profesor v přilbě a neprůstřelné vestě při své návštěvě Kyjeva.

 

https://www.lidovky.cz/domov/premier-petr-fiala-cesta-kyjev-mise-ukrajina.A220316_201540_ln_domov_vag

 

Poslední připomínku po vzoru módní policie mám na adresu velmi často se na obrazovce objevujícího politika Jiřího Pospíšila: „Vážený pane, vládním politikům vousy jakž takž sluší, ovšem pohled na vaši zarostlou tvář je skutečně otřesný. Sundejte to!“

 

Já nyní mohu jen tiše doufat, že Jiří Pospíšil a ostatní politici si vezmou něco z toho, co jsem napsal k srdci, nebo se nad mými připomínkami aspoň zamyslí, pokud ne, je to jejich chyba, své jsem učinil. Pro všechny z vás mám teď závěrečné varování a jedno módní doporučení:

Rada zní: Pozor na muže s bradkou a kšiltovkou, mohl by to být Lenin nebo ta švédská holka s culíky, která je uvnitř rudá.

 

Doporučení: Pořiďte si masku z ptačího trusu, krém z kravské moči, hlemýždího sekretu, placenty, býčího semene, hadího jedu, zkrátka každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb...

 

https://www.moda.cz/a/5-nejvetsich-extremu-nebo-zazraku-pro-vasi-plet--23658

Autor: Jan Lněnička | neděle 20.11.2022 18:47 | karma článku: 31,52 | přečteno: 805x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Existuje trollí farma také na nádraží Krč?

Trollové jsou všude, vedeme hybridní válku. Můj příběh je o cestování a trollech. Cestuji rád vlakem, trať posázavském Pacifiku skýtá nádherné pohledy na kaňon Sázavy.

17.5.2024 v 15:23 | Karma: 15,87 | Přečteno: 381x | Diskuse| Cestování

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

Na rockera typu Míry Imricha odešel v celkem dosti požehnaném věku 71 let. Poprvé jsem ho viděl někdy v roce 1978 v klubu Dvojka na Vinohradské.

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40 | Přečteno: 403x | Diskuse| Kultura

Jan Lněnička

Kdy napíše Karel Trčálek něco původního?

Třeba o slunéčku sedmitečném, o Kohoutkově kometě, nebo o smažáku... leč marnost, nestane se tak, zatím...

3.5.2024 v 18:27 | Karma: 30,21 | Přečteno: 793x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Zrádce Beneš zachránil Československo

Západní spojenci nás zradili, jedině Edvard Beneš měl odvahu vyvěsit bílou fangli na Hradě, abychom mohli přežít i my a pomlouvat jej.

21.4.2024 v 15:34 | Karma: 26,33 | Přečteno: 950x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 390
  • Celková karma 28,31
  • Průměrná čtenost 1008x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik