Přejmenováním Koněvovy ulice problémy nevyřešíme, odstřihneme se od ruského plynu?

Otázka na pana Vystrčila: „Evropský parlament vyzval k okamžitému embargu na ruský dovoz ropy, uhlí, jaderného paliva a plynu. Mělo by podle vás Česko k tomu embargu na fosilní paliva přistoupit?“  

Seznam Zprávy uveřejnil rozhovor s předsedou senátu panem Vystrčilem, který na shora uvedenou otázku odpověděl celkem rozumně:

 

Nemá smysl zatlačit 100% a všeho se zříci, když pak ztratíte podporu a ve vlastní zemi vás ti lidé nebudou podporovat a celé to skončí fiaskem. Ale není zase možné se starat jenom o sebe a vůbec nepomáhat.“

 

Z odpovědi se dá vyčíst, že k odstřihnutí dodávek plynu zřejmě zatím nedojde. Dost lidí v rámci ochrany životního prostředí instalovalo nové kotle, a nyní zjišťují, že kvůli embargu na plyn, je budou moci plniti leda vlastními pšouky.

 

Dodávky LNG, které slibují Spojené státy, nás prý zbaví závislosti na ruském plynu. V plánu je dodávat 50 miliard kubíků. Zatím USA slíbili 15 miliard, které Evropu nevytrhnou.

 

Von der Leyenová dodala, že oněch 50 miliard kubíků z USA nahradí jednu třetinu ruského importu do Evropy.“

 

O kolik bude plyn a ostatní komodity dražší? Můžeme počítat s tím, že o hodně. Z Putinovy drahoty se stane americká drahota. USA si za svou „lidumilnost“ jistě nechají pořádně zaplatit, pouze zlí a vypočítaví Maďaři se budou smát naší hlouposti a budou se radovat z gulášového kapitalismu.

 

Zdá se, že pan Vystrčil na rozdíl od paní Pekarové Adamové, která by Čechům nejraději rozdala žebračenky, je přece jen ve svých úsudcích obezřetnější. Problém je, že politika státu by měla být nastavena pro blaho svých občanů, jako se o to snaží Orbánova vláda. Je Orbánova politika do budoucna rozumná?

 

Další otázkou je, zda je správné, abychom ke zlu mlčeli, zvlášť pokud ruskou agresí trpí civilní obyvatelstvo? Nejhorší je, že prohrajeme, když chystané sankce přijmeme, tak i když je nepřijmeme. Mnoho otázek a řešení špatná.

 

Přejmenováním Koněvovy ulice problémy nevyřešíme.

 

Vítězi budou opět ti třetí, ti, kteří na válce vydělají.

https://www.prazskypatriot.cz/prejmenuje-se-konevova-ulice-na-hartigovu-praha-3-to-zvazuje-chce-znat-nazor-verejnosti/

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-vyzva-sankce-proti-rusku-jsme-odvazni-tak-jak-muzeme-rika-vystrcil-197468

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-usa-pomuzou-evrope-s-nezavislosti-na-rusku-dodaji-zkapalneny-plyn-195392

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Lněnička | pátek 8.4.2022 20:49 | karma článku: 37,83 | přečteno: 2775x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Nejsem

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 22,75

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40

Jan Lněnička

Bolševický nok

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93