Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ideální by byla malá teroristická akce a prostě kus ropovodu a plynovodu vyhodit do vzduchu.

Hned by přestaly debaty, jestli máme financovat Rusku válku či ne.

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem na to myslel. A nejsem sám. I jiní na to mysleli. Do dvou hodin by to měli opraveno. Tak nevím, jestli by to vůbec stálo za tu námahu.....

0 0
možnosti
Foto

Na naší politice nevidím nic chytrého. Na válčení s Ruskem nemáme, tak pojďme pokračovat v našem humanitárním heroismu, za který jistě dostaneme zaslouženou pochvalu možná i od samotného amerického velvyslance. Tak proč toho kreditu nevyužít k prosazování individuálnější politiky třeba k přímému odběru ruského plynu.

Jinak jsme za šašky-hlupáky a lidi zvyklé na blahobyt (navíc naštvané systémovým přístupem k covidu) tím bezbřehým humanismem a siláckými proklamacemi na adresu Putina nenakrmíte, ani nezahřejete.

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to schýza. Ukrajině pošleme 1 miliardu EU ve zboží týdně, Putinovy to samé za plyn denně. Je na čase si vybrat, koho vlastně podporujeme ...

0 0
možnosti
Foto

Jakmile se vybudují terminály na LNG, od ruského plynu odejdeme. Cena bude vyšší /namísto 20 eur/MWh to bude 40-50/. Za tyto ceny nakupují plyn ledaskde, mj. ve východní Asii. Myslím teda, že to taky zvládneme. Pro koho to bude problém, jsou výrobci čpavku /SKW Piesteritz, Duslo Šala atd./. Tam je zapotřebí cena suroviny do těch 20 EUR. Zase ovšem, pokud by na trh nemohla laciná ruská hnojiva /protože oni mají plyn za 5 EUR/, tak ta vyšší cena vadit nebude. - - - - Teďka je potřeba dozbrojit Ukrajince, aby neprohráli, ta válka nesmí skončit dříve jak za 2 roky, a rozhodně nesmí skončit jejich porážkou.

4 0
možnosti
Foto

Tak to domyslete: když Ukrajina tzv. vyhraje, máme ji celou na hrbu my. A zároveň by to znamenalo, že se Rusko zhroutí. A to domyslet ani nikdo nedokáže.

0 0
možnosti
JR

J56a80n 10R11á66ž

9. 4. 2022 19:23

Zrušit dodávky ruského plynu, na kterých jsou životně závislé nejenom domácnosti, ale v podstatě celé naše hospodářství, je natolik vážná věc, že rozhodování o tom nelze vycházet jen z dnes převažující ideologické poptávky. O závažných dopadech zastavení importu ruského plynu na životy každého (!) občana , by měla být zveřejněna opravdu seriózní a velmi objektivní analýza, jak se stalo v Německu.

PS. Mám obavy, že o "odstřihnutí" se od ruského plynu rozhodovat my nebudeme a že k tomu dojde pro nás v tu nejnevhodnější dobu..

2 0
možnosti

V nejnevhodnější dobu? Myslíte někdy o vánocích? Teď je totiž ta nejlepší doba

0 0
možnosti

Pro odstřihnutí se od ruského plynu jsou pouze příznivci TOP 09. Vzhledem k tomu, že jich je kolem 6% , ale mezi českými novináři cca 90%, na první pohled to vypadá, že podpora tohoto kroku je mnohem vyšší.

5 3
možnosti
IM

I58v59a14n 35M44i67n57á53ř

9. 4. 2022 16:29

Proti Rusku je nutné bojovat všemi prostředky a .. to i zcela občanskými. Se sovětským osvobozením v "pětačtyřicátem" se k nám dostavilo i dvougenerační komunistické zlo, které nás ovlivňuje dodnes. Hlavou státu byl zvolen reformní komunista Zeman. Ministerským předsedou byl donedávna Babiš s temnou minulostí z StB a zdá se, že by (někteří z nás) zcela klidně hlavou státu zvolili i komunistického, fešáckého - lampasáka Pavla.

Zcela zodpovědně mohu prohlásit, že mé (bezprostředně poválečné) generaci, zničili komunisté se svým servilním zbožšťováním SSSR - celý produktivní život.

Ani rok hrozného zklamání v "osmašedesátém" , mně zcela nepřesvědčil, abych z násilně implantovaného bolševizmu obviňoval Ruský národ a nikoli jen zlolajný socialismus Brežněvovsko-Stalinského střihu.

Dnes se již vážně obávám, že tomuto národu není pomoci. Po staletích ruského samoděržaví, leninsko-stalinistické krutovládě a relativnímu poklidu v bídě 60-80 let - nedokázali využít radikální změny k totálnímu obratu, který jim předestřel Gorbačov. V následném relativním blahobytu, bez skutečné touhy po demokracii se jim v pohodlné netečnosti - podařilo "vychovat" z ambiciozního samovládce Putina - masového vraha.

A teď zcela obecně k míře solidárnosti s Ukrajinou. Samozřejmě není možné dovést vlastní sebeobětování k sebezničení. To po nás také nikdo nežádá. Přesto jsou v naprosté většině naši spoluobčané obdivuhodní a Ukrajinci neskonale vděční. Pomocí tomuto krutě stíhanému národu - získáme přátelství pro celé generace našich potomků !

4 0
možnosti
JH

J47i68ř51í 75H83o29l80ý

9. 4. 2022 12:14

Autor je zřejmě velký sobec co hledí jen na sebe a svůj prospěch.

0 10
možnosti
Foto

Rusko by se mělo zbavit Putina a Ukrajina by měla umravnit nacionalismus, podobně jako postupuje proti náckům Západ. Jakýkoliv náznak v prvopočátku trestat a Banderu zase vrátit do pozic, kde za SSSR byl.

6 4
možnosti
MB

Nechci strašit. Putin prožívá obrovskou blamáž. 9.5 se blíží, něco musí předvést. Prohra není možná, tedy ten pás Ukrajiny na západě samotného Ruska. Výrazná pomoc mu plány hatí - navíc rozvrat ve vlastních řadách vojska. Co se bude dít. Shození nějaké super bomby? Skutečně, obávám se, že Adolf ožil a sedí v Kremlu. Země vyvolená blbne + s Putinem cesta zpět není. Zbavit se jej, jak? Pak na něj možno všechno svést, zbláznil se, je choroben ap. Rusko se vymklo z civilizovaného rozumu, nesmírně nebezpečný agresor ...

5 1
možnosti
MB

S Ruskem je obrovský problém. Zvykli jsme si, že přepadá a osvobozuje. Zdá se, že i tuto fázi již překročilo. Objevuje se státní Doktrina. O zemi vyvolené, o posledním ostrově správnosti. Celý Západ je fašistický, na Ukrajině zejména. Převýchova možná není, tedy likvidace. K tomu náboženské prvky, kdy moskevský Kirill všemu žehná. V. Putim je zaváděn do škol, nutno jej citovat. Toto spatřuji jako novum. Ta otevřenost sdělování je až mrazivě překvapivá, nebezpečná. Vladimirovič, jako mladší bratranec Adolfa ...

Pochopitelně, státní zájmy prosazovat silou. Příjmy k realizaci zla jsou zřejmé, ropa a plyn. Tak co s tím? ČR je skutečně v nesmírně těžké situaci. Rusko je total nespolehlivý obchodní partner. Jejich suroviny, stále válce, jako nástroj vydírání a hrozby. Jejich optikou jsme nepřátelé a fašisté rovněž. Ukazuje se, kolik času bylo promarněno k diverzifikaci. Např. napojení plynu na Rakousko, dovoz od jiných dodavatelů. Místo toho směšnosti o plavebním kanálu, podobně o slevách na cestování. Možnosti určirtě jsou. Oleštit podstavec a Koněva znovu postavit na náměstí. Nebo si celý kontext konečně uvědomit. A začít něco konečně dělat. Jistě, bude to drahé a zabolí to. První nápady již jsou., Přidat důchodcům 6.000 Kč a na MD dát 400.000 Kč. Podobně říci, že nás se osud Ukrajiny netýká. Já říkám týká a to velmi. Rusko, se skutečně zbláznilo, něco se s nimi děje - viz info po dostupných webech ... :-)

5 0
možnosti