Jste pro, aby válku vedl tento svět?

Naše vláda lidem pomáhá, neboť dodává zbraně  na Ukrajinu a připravuje nákup zbraní, aby po sobě nepřátelská vojska mohla střílet, vzájemně se vraždit, a tím pádem se zbavovat věčného kruhu samsáry.  

Všichni ti hospodští remcalové ať se chytí za nos: vláda chce zvýšit své výdaje na obranu na 2 % HDP.

 

Vláda Petra Fialy chtěla alianční závazek splnit původně do roku 2025, kvůli válce na Ukrajině to chce ještě urychlit na rok 2024.

 

Je to tak správně, je to i ekonomicky chytré rozhodnutí. Musíme totiž vzít v potaz, že je celkem jisté, že HDP bude jednak klesat a jednak kvůli inflaci peníze ztrácejí hodnotu, takže ušetříme. Kdy jindy dávat peníze na obranu než v dobách recese?

 

Všechny ty sociální plačky, které s nataženou rukou čekají pomoc od státu, si musejí počkat. Správně problém sociální pomoci komentoval v Deníku N psychiatr Radkin Honzák:

Fiala by měl oznámit: „Milý národe, čeká nás pot, krev a slzy. Pak bude veseleji,“

Vidíte, i taková moudrá pomazaná hlava to říká! Soudruh Lenin, až že to byl nějaký mudrc, Rusům sliboval, že až proletariát porazí kapitalistický řád, bude lépe. „Bude líp“, říkal i Babiš. V opačném gardu než Lenin to hlásal Klaus o kapitalismu bez přívlastků. Totéž říká národu zřejmě i Zelenskyj dokonce i Putin musí mnohé slíbit. Všechny sliby mocných se dají shrnout do jedné věty: „To, co já vám slíbím, to vám nikdo nedá.“

 

Nám přeci nesmí být jedno zda bojujeme za zájmy našich nebo cizích oligarchů a vládců! Až vyhrajeme budeme se smát a slavit.

 

Masarykovo: „Ježíš ne Caesar, toť smysl našich dějin a demokracie.“ by mělo znít opačně: „Caesar ne Ježíš!“ toť heslo hrdinů! Pryč s Chelčickým, Tolstým, Gándhím a všemi hlasateli nenásilí...

 

Chvalme a blahořečme všechny vládce, kteří posílají poslušné syny svého národa se vraždit v boji za jejich zájmy.

 

Závěr hry Karla Čapka „Matka“:

Matka strhne ze stěny pušku a podává jí oběma rukama Tonimu. S velkým gestem: „Jdi!“

 

Závěrečná otázka zní: „Kdy už vládcům konečně ukážeme zdvižený prostředníček a žádná matka nebude muset posílat syny do války?

 

Nebo jste pro, aby válku vedl tento svět?

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/co-vsechno-lze-vykazat-jako-naklady-na-obranu-cernochova-se-chce-dostat-na-2-procenta-hdp-40399908

Autor: Jan Lněnička | úterý 14.6.2022 19:32 | karma článku: 22,54 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Hovor s umělou inteligencí

9.6.2024 v 19:12 | Karma: 15,96

Jan Lněnička

Nejsem

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 25,04