Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sezona kruhů v obilí 2012 startuje

Rok 2012 je mnohými lidmi vnímán tak trochu mysticky, a to hlavně v souvislosti s mayským kalendářem. Co asi tento rok přinese na poli záhadných obílí. Ona už jeho letošní sezona začala.

Letošní obrazec v obilí uWater Eaton Copsehttp://www.cropcircleconnector.com

A n g l i c k é   a g r o s y m b o l y

Je to nejen Anglie, a hrabství Wiltshire . Ale Toto anglické hrabství je bezesporu světovou lokalitou číslo jedna ohledně tohoto záhadného fenoménu. První agrosymboly se zde objevují každý rok  již v dubnu. Zdejší pole s řepkou můžou vyprávět. V květnu řepkové obrazce nabírají na složitosti a na konci tohoto měsíce jev pomalu přechází do klasických obilnin, jako pšenice či ječmen.

Červen je pak ve znamení obrazců v mladém zeleném obilí, kdy je doba na jejich padělání nejméně vhodná, neboť sebemenším mechanickým třením se poruší bílý povlak, který jako jinovatka zdobí mladé obilí. V červenci pak sezóna vrcholí, a to velkým množstvím obrazců nejrůznějších tvarů v oněch zlatavých lánech, které známe z knížek a časopisů. V srpnu pak pokračuje to, co se dělo v červenci, ale postupně již na konci měsíce klesá jejich četnost. Někdy se poštěstí, že se objeví obrazec i v září. Buď ve zbylém obilí, anebo v lánech s kukuřicí.

Jenomže v loňském roce byl tak trochu speciální sezona, protože se zde objevily dva obrazce i na podzim. Jednak to byla soustava tří kruhů, z nichž ten prostřední byl s prstencem. Ta se objevila 3. října na neposekané hranici mezi poli na East Field u Alton Barnes. Osobně si nepamatuji, kdy naposled sezona překonala říjen.

Ale aby tomu nebyla málo, tak poslední loňský obrazec se objevil netypicky v prosinci, a to konkrétně 8. prosince 2011. Stalo se tak na Roundwey Hill u Devizes poblíž jednoho z pověstných bílých koní. Tvar byl poněkud netypický. Jde o základ tzv. „jablečného mužíčka“, fascinujícího obrazce ve tvaru Manelbrotova fraktálového diagramu, který se objevil 13. srpna 1991 na poli u Cambridge. Že by nám chtěli tajuplní autoři chtěli připomenout tento legendární obrazec v obilí?

Mimochodem, je to již třetí obrazec, který se u tohoto bílého koně v loňském roce vyskytl. Dva obrazce ve tvaru molekuly DMT a kruhu obaleným malými korálky se zde objevili už  v červenci, o nichž jsem se zmiňoval v části loňského seriálu, nazvané „Tajuplné obrazce v obilí opět zdobí Anglii i Česko“.

A proto bych řekl, že zimní přestávka byla letos o dost kratší než ta loňská. Možná by se dokonce dalo říci, že ta loňská sezona anglických agrosymbolů vlastně pozvolna přešla v tu letošní. První letošní obrazec se totiž objevil 15. dubna, což je o nějakých 7 dní dříve než vloni. Stalo se tak na Hill Barn u East Kennett. V poli s řepkou se tam objevil agrosymbol ve tvaru dvanáctilisté květiny. (viz Hill Barn. nr East Kennett,).

Druhý obrazec letošní sezony se objevil 28. dubna, též v řepce a nalézá se v těsném sousedství hradiště z doby železné, Yarnbury Castle. Jen ho od něj rozděluje dálnice A 303 vedoucí do Amesbury. Jen tak pro zajímavost, je to ta samá dálnice, v jejichž těsné blízkosti se nalézá i legendární Stonehenge. Zkrátka a dobře tajuplná souvislost obrazců s dávnými památkami se opět připomněla. Tento agrosymbol tvoří pruhovaný kruh, a to takovým způsobem, kterému já pro sebe říkám „jupiter“, neboť systém jeho pruhování dodává dojem kulovitého tělesa a rovnoběžek, obdobně jako když se díváme na pruhy planety Jupiter. Jen s tím rozdílem, část je tvořená jako „pozitiv“ a část jako „negativ“. Můžete se na něj podívat na cropcircleconnectoru na Yarnbury Castle.

Na další obrazec jsme čekali do 12. května, kdy se na poli s řepkou u Water Eaton Copse severně od Swindonu objevila soustava kruhů se dvěma prstenci, kde na každém se nalézali čtyři další kruhy uspořádané do čtverce. Viz Water Eaton Copse, Nr Hannington.

A aby toho nebylo málo, jen asi jeden kilometr od něj se na sousedním řepkovém poli u Ashmead Break, a to o pouhý den později, 13. května 2012 se objevilo obrovské mezikruží. A jak je vidět na odkaze Ashmead Break, Nr Hannington, pokud bychom se nad oběma obrazci proletěli letadlem, tak jsou od sebe na dohled.

 

O b r a z c e   n a   a m e r i c k é m   k o n t i n e n t u

V Anglii v tuto chvíli leží čtyři nové obrazce v obilí. Ale, jak jsem psal v úvodu, už to není jen Anglie. Vůbec první letošní agrosymbol vznikl už 3. března, a to poblíž mexické Tuly. Viz http://www.oem.com.mx/elsoldehidalgo/notas/n2456701.htm. Mexická Tula je známá především tím, že zde bylo hlavní město předkolumbovských Toltéků. Stupňovité pyramidy, či skupina tajuplných postav s podivným předmětem na prsou, dává vědět, že zde v dávné době byla vyspělá kultura. A tak se ptám, zda je pouhá náhoda, že vůbec první obrazec roku 2012, roku spojeným s koncem mayského kalendáře, se objevil právě v Mexiku. Mimochodem v loňském roce tuto lokalitu navštívil fenomén záhadných agrosymbolů hned dvakrát. Nejprve na začátku roku Tlapanaloya viz můj článek „Sezona obilných obrazců 2011 již začala“ a pak to ještě byl obrazec ve tvaru květiny, jenž vznikl 23. listopadu v téže lokalitě. A tak si troufám říci, že oblast Tuly je specifická mexická kruhařská oblast, něco jako Wiltshire  v Anglii. Mají snad skutečně dávné památky a kruhy v obilí nějakou tajuplnou souvislost?

Obdobnou oblast má i Brazílie, a to stát Santa Catarina. Během loňského podzimu se zde objevily obrazce hned čtyřikrát. 31. října to byl prostý kruh u Bom Jesus, 4. listopadu to byl kruh s prstencem u Ouro Verde,  a pak 6. a 7. listopadu to byly hned dva složité obrazce u Ipuacu. A Jižní Amerika i letos, protože 25. dubna to byl jednoduchý kruh u Las Perdices v sousední Argentině.

I   k o n t i n e n t á l n í   E v r o p a

Ta už šlape na paty jak Anglii, tak Americe. Především jsou to již tři letos vzniklé nizozemské obrazce v severním Brabantsku. Ve všech třech případech šlo o skupinu kruhů v trávě. První obrazec vznikl 24. dubna u Bosschenhoofdu. Byla to soustava sedmi kruhů (viz Bosschenhoofd, Southern Holland).

Další obrazec vznikl 6. května u Hoevenu. Skládá se z 19 kruhů. Jeho zajímavostí bylo to, že v jednom kruhu se nalézal rozsypaný prášek ve tvaru spirály. Chemická analýza prokázala, že se jedná o téměř stoprocentní hydromagnesit, jehož výroba je však velice drahá. (Viz Hoeven, Noord-Brabant).

A třetí obrazec se objevil 10. května, a to opět u Bosschenhoofdu. Skládá se z deseti kruhů a navíc tzv. nilského kříže. Viz Bosschenhoofd (2), Southern Holland)

A toto putování po prvních letošních agrosymbolech zakončíme úplně na jihu Evropy v Itálii. Itálie je známá tím, že každoročně v jarních měsících dominuje výskytu tohoto záhadného jevu. A nejinak je tomu i v letošním roce. Akorát při tom budeme muset navštívit oba největší italské ostrovy. První se objevil 5. května u Riesi na Sicílii. Je to opět tradiční místo výskytu agrosymbolů. Obrazce už tu byly v letech 2007, 2008 a 2010. Jeho tvar tvoří deseticípá hvězda s pentagramem uprostřed. Majitel pole, říká, že nikde nejsou žádné stopy po lidech ani po jejich práci. (viz  Riesi, Sicilia)

V noci z 11. na 12. května 2012 vznikl druhý letošní obrazec u Settimo San Pietro na Sardinii. Je to obrovská činka s prstencem viz Settimo S. Pietro, Sardinia. Mimochodem i v této lokalitě už se vyskytl obrazec, a to v roce 2007.

 

Z á v ě r

Takže sezona roku 2012 už odstartovala. A vzhledem k tomu, že tento rok je všeobecně vnímán často hodně magicky, myslím si, že to nemusí být sezona nijak nezajímavá. Zkrátka se těšme na to, co nám letošní rok v oblasti záhadného agrosymbolového jevu přichystá. Sezona už začala, a to je znamení toho, že i  letos nebude v této oblasti o záhady nouze.

Zdroj, použité fotografie a schémata:

Odkazy použité v článku, wikipedie

www.cropcircleconnector.com/2010/2010.html

http://www.cropcirclecenter.com

 

Související články:

Kruhy v obilí - rok 2011

Kruhy v obilí - rok 2010

Kruhy v obilí - rok 2009

Kruhy v obilí - rok 2008

Jaké byly kruhy v obilí roku 1996

Rok 1995 z hlediska kruhů v obilí a dalších záhad

Ohlédnutí za sezonou kruhů v obilí v roce 1994

 

Autor: Libor Čermák | úterý 15.5.2012 6:38 | karma článku: 26,26 | přečteno: 8883x
  • Další články autora

Libor Čermák

Ve srubu pod skálou

Po zázračném osvobození z indiánského zajetí se naši přátelé dostávají do srubu trapera Donalda, kde je jednak čeká odpočinek s idylkou, ale také se dozvědí jedno velké překvapení.

28.10.2023 v 7:46 | Karma: 8,53 | Přečteno: 151x | Poezie a próza

Libor Čermák

Zázračné vysvobození z indiánského zajetí

Cesta našich přátel za tajemnou čelenkou pokračuje přes Brazelovu farmu, kde si budou vyprávět staré indiánské legendy. Nakonec ale padnou do indiánského zajetí. Ale i zde najdou spojence, který jim spolu s Manitouem pomůže.

12.8.2023 v 7:50 | Karma: 7,58 | Přečteno: 231x | Poezie a próza

Libor Čermák

Indián v Roswellu

Naši čtyři přátelé Tom, Jack, Dan a indiánských hoch Tokakua se ukryli ve vesnici Apačů. Proč? Když byly u petroglyfů Tří řek, všimli si, že je pronásledují čtyři banditi ze strýcova gangu. Morgan, Hill, Smith a Dark.

17.6.2023 v 10:23 | Karma: 6,39 | Přečteno: 177x | Poezie a próza

Libor Čermák

Tajuplnosti indiánských souhvězdí

Ve scifi westernu "Putování za tajemnou čelenkou" teď naše bandity pronásledované hrdiny převede sám velký Manitou přes hory a dostanou se tak do apačské vesnice, kde mimo jiné budou rozjímat nad indiánském pojetí hvězdné oblohy.

29.4.2023 v 13:34 | Karma: 8,77 | Přečteno: 187x | Poezie a próza

Libor Čermák

U Petroglyfů Tří řek

Dnes vás hrdinové mého seriálu přivedou na málo známé posvátné místo severoamerických indiánů, které je jistě zajímavé i z hlediska záhad a archeoastronautiky. K Petroglyfům Tří řek v Novém Mexiku.

5.3.2023 v 7:47 | Karma: 9,88 | Přečteno: 202x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:32

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak. Jel 100 km/h, strojvedoucí v něm nebyl

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Poslanci budou jednat o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:05

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2384
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1899x
Věnuji se mnoho aktivitám. Vedu dětské kroužky, (např. turistický oddíl, deskové hry a hlavolamy, modelář, apod). Mnoho let se také zabývám různými záhadami a vesmírem. Také mne zajímá historie, zajímavá místa, turistika, tvorba křížovek do časopisů a mnoho dalšího. Nechci se také smířit s tím, že by pozemský život měl být ve vesmíru něčím ojedinělým.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám