Za mého mládí se dožívali vyššího věku

V mládí jsem si dal závazek, že až budu starý, nebudu říkat, že za mého mládí byla tráva zelenější a voda mokřejší. Teď poprvé ho musím porušit, poněvadž se tenkrát fakt dožívali vyššího věku.

Kdo? No přece sněhuláci. Tenkrát vydrželi několik týdnů, měsíc i déle. Dneska tak týden, málo kdy více.

Jistě se ozve někdo, kdo bude chtít, abych to podložil nějakou statistikou. Ušetřím mu psaní, žádnou statistiku nemám, jen vzpomínky. Sněhuláci se nezapisují do matriky. Zatím, kdo ví, co zítra napadne nějakého úředníka.

Vidíte ten vystrašený výraz? A divíte se mu?
I z profilu vypadá ustrašeně
Ten asi plní funkci vrátného. Ale jak dlouho ji bude moci zastávat?
Začátkem ledna stáli na trávníku 3 sněhuláci (rod mužský životný). Za tři dna už tam nestály (rod mužský neživotný)

Karel Čapek napsal, že sněhulák je pro většinu lidí jediným pokusem v oblasti figurálního sochařství. V Ostravě byla loni instalována socha Věry Špinarové, jejímu synovi se nelíbí a chce, aby byla odstraněna. Při té příležitosti bylo zveřejněno, že o její instalaci jednala komise, jak to bylo složité a odinstalace by byla ještě složitější.

Socha Věry Špinarové. Snad denně jsou tam čerstvé květiny, někdy svíčka, dokonce jsem tam viděl i dopis.

Jo odinstalace je věc složitá. Nějací podnikavci chtějí odinstalovat prezidenta, prý připravují na něho žalobu. Pokud to tedy myslí vážně a nějaký soud se tím začne zabývat, tak asi nechá do ukončení soudního řízení zablokovat stávající stav. Soudní řízení se bude táhnout tak deset let, jak je u nás zvykem. Dožije se ho pan prezident? Jé, už jsem zase u toho věku, kterého se dožívají. Zdá se mi, že se panu prezidentovi daří lépe od té doby, co nechal doktora v Číně. Tak by se mohl konce řízení dožít, na rozdíl od těch sněhuláků.

Autor: Ladislav Jílek | neděle 17.2.2019 20:04 | karma článku: 19,32 | přečteno: 948x