Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stal se zázrak! Konečně máme kapky moudrosti!

Padněte se mnou na kolena. Já se kaji, já zemský červ pln nevědomosti a zášti. Jak jsem jen mohl pochybovat o tom, že lidská ruka může být silnější božské. Stačí pár kapek této zázračné tekutiny a svět bude zachráněn.

Bože odpusť, ale odvracím se od tebe, a to i přesto, že jsem na tebe nikdy nevěřil. Lidský duch tě překonal. Konečně jsme dospěli k vrcholu, kdy svým rozumem dokážeme definitivně, a hlavně nekompromisně oddělit zrno od plev. Ano, trvalo nám to dlouho, tisíckrát jsme se o to pokoušeli ale marně. Až teď jsme dospěli k vytouženému cíli.

Teď už nebude pochyb o tom, kdo je na straně pokroku a kdo se sám označí za zpátečníka. Co nás to stálo nezměrného úsilí a potu, mnohdy jsme se nezalekli ani krvavých střetnutí, která často provázela naši trnitou cestou za poznáním. Byla to cesta opravdu nelehká, ale se stále pevným cílem. Neustále jsme toužili po poznání, jak rozlišovat dobro a zlo.

Ale v těchto dnech dosahujeme konečně vysněného a touženého vrcholu. Stačí vpravit jen pár kapek oné zázračné tekutiny pod kůži poddaného a jeho mysl se zázrakem změní. Je přímo osvícena Duchem naší doby. Je přímo uchvácen ba přímo pohlcen myšlenkou, která mu navěky ozřejmí jeho postavení v naší svobodné společnosti, kdy s radostí přijme úlohu oddaného služebníka pod vedením již dříve osvícených, kteří nás povedou do zářné budoucnosti.

Ano, musím přiznat, je to prosté. Ale právě proto neuvěřitelně geniální. Nezbývá než vzdát hold našim nezištným inovátorům života, kteří nemají na mysli nic jiného než dobro všeho lidu na všech kontinentech naší Země. Pravda jsou tu ještě lidé s poněkud opožděným náhledem na vývoj lidstva. S intelektuální setrvačností sobě vlastní chodí do těch podivných budov, aby zde poklekli a vzdali hold „Nejvyššímu“. Odpusťme jim. Zvláště pokud se budou řídit naším příkazem a zapálí zde svíčku na počet našeho dokonaného zázraku.

Ano, jsem šťasten. Na sklonku mého života jsem již nedoufal, že se mi dostane myšlenkového osvícení, které mne zbaví všech obav o budoucnost mých dětí a vnuků, ba i pravnuků. Ano přiznám, celý život jsem sebou táhl břímě nevěřícího. Pořád se ptal, proč to a ono, nemůže to být jinak? Ano žil jsem strastiplný život nevěrce a svými nemístnými otázkami jen ztěžoval život mému blízkému okolí a zákeřně brzdil vývoji lidstva. Teď tu klečím a roním slzy zmaru nad vlastním životem. Občané odpusťte, opravdu jsem v mé nevědomosti netušil, že jsem hrál roli zrádce společnosti.

 

Pro ty, kteří kroutí nad tímto textem nevěřícně hlavou snad jen poznámka, že toto je volné pokračování mého článku: Jak psáti a čísti v období cenzury. Ale pozor ne jak mysleti. Ostatně kdysi jsme říkali, že píšeme do šuplíku. Ale to jsme naše myšlenky ještě ťukali na papír. Nu, jako přirovnání to snad stačí, šuplíky se totiž opět plní.

https://kotyk.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779313

Autor: Michal Kotyk | pátek 3.12.2021 11:40 | karma článku: 15,25 | přečteno: 447x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Politolog: Dělníci opustili levici a míří k populistické tyranii většiny

2. května 2024

Vysíláme Letošní evropské volby by mohly překreslit politickou mapu starého kontinentu. Posilují totiž...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  9:52

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik