Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč mne osud těch pěti Čechů nezajímá?

Tedy ne tak docela. Trochu člověčího mám ještě v sobě, takže jsem rád, že to pro ně celkem dobře dopadlo a ve zdraví se dostanou domů ke svým rodinám. Toť ale vše.  

Jinak si nabubřele myslím, že o takových únosech něco vím. Přesněji řečeno, že nevím nic, protože nemám šanci, jako ostatně i všichni obyvatelé našeho společenství, dovědět se úplnou pravdu. Tak už to ve světě politiky a tajných služeb bývá. Je to svět sám pro sebe. Když udělají něco k našemu dobru, tak to zní z každého tlampače. Když se jim něco nepovede, tak se dovíme jen střípky. A když je to tajné, tak to většinou i utajené zůstane.

Nutno přiznat, že mnohdy se v zákulisí odehrávají věci značně špinavé, nechutné a nemorální. Často i k našemu dobru, ale pak o tom nechci vědět. V tom jsem pokrytec. V případě opačném nezbývá jen doufat, že nešlo o záměr nám občanům programově škodit. Zda tomu tak je by nás měla přesvědčit jen morální úroveň našich politiků. Ti o tom mnohdy vědí, ti to většinou povolují.

Takže, čím více našich představitelů postrádá charakter, o to větší je šance, že se v zákulisí dějí věci nezdravé pro demokratickou společnost. Jiná kontrola prakticky neexistuje. Smůla je v tom, že se  bez opravdu tajné služby zatím neobejdeme. Svět už je takový, jsou oblasti, kde se proti zlu dá bojovat opět jenom zlem. A to se nedá dělat  vždy veřejně. A tak všechny takové ty kontrolní výbory tajných služeb jsou většinou alibistické, slouží jen ke chlácholení svědomí voličů.

Vše, co se tedy občan o takových případech doví, jsou spekulativní teorie pilně šířené v médiích a mnohdy i samotnou tajnou službou. Prostě takové profesionální mlžení. Je to vždy svátek pro novináře, trochu hysterická honba za neexistujícími fakty. Hned se  objeví řada odborníků a expertů, diskuse jsou nekonečné. Hlavním tématem je duchaplně hovořit o něčem, o čem nic nevíme. Je to ráj pro spiklenecké teorie, každý může tvrdit co chce.

Ale vrátím se přímo k těm pěti aktérům. Jedno je jisté. Když se rozjeli do těchto opravdu nebezpečných oblastí určitě nebyli hnání idealismem. Že v této oblasti Libanonu není radno pobývat, ví každý rozumný člověk zabývající se touto tématikou. Takže to nemohla být ani naivní nevědomost, která je tam hnala. Zbývá tedy nějaký konkrétní cíl a to je právě ta věc, kterou se nikdy nedovíme.

Co zbývá dodat? Jen, že se snad vrátili ve zdraví. Možná, že se ti dva „novináři“ stanou hrdiny, pravděpodobně to také byl účel jejich prazvláštní cesty. Ten pracovník tajné služby získá asi nějaké netajné a tudíž teplé místečko v patřičném oboru. A právník tam jistě nejel zadarmo, takže mu přeji patřičný honorář. A ti zbylí aktéři doufejme také neodejdou s prázdnou.

Jinak novinářským kolegům přeji, aby jim toto téma pár dní vydrželo. Z hlediska mediálního trhu se jedná o kvalitní produkt. Mluvit a psát se dá beze všech zábran, neexistují fakta, která by to či ono tvrzení mohla vyvrátit. Také se tomu oslavně říká, že se jeden pídí po pravdě. Kdeže. Pravda bývá často tvrdá, nekompromisní a většinou si jí bojíme.

Autor: Michal Kotyk | středa 3.2.2016 8:19 | karma článku: 37,39 | přečteno: 4458x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1543x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik