Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mocipáni: Mlčeti zlato!

Nevím jak kdo, ale já už se snažím záměrně nesledovat veškerá zpravodajství. Už mám plné zuby poslouchat nějaké „velkolepé“ vládní myšlenky, abych se později dověděl, že se jedná o plané žvásty.

Asi už není nikoho a ničeho, co by donutilo naše velké ideologické vládní „myslitele“ prostě držet hubu. Je mi velice líto se takto vyjadřovat, ale vždy se snažím o patřičné vyjádření, když popisuji nějaký politický úkaz, který by mohl negativně ovlivnit celou společnost. A když něco takového trvá již měsíce, nezbývá než se vyjádřit, jak se říká, jak jednomu huba narostla.

Je opravdu až neuvěřitelné, že není moci, která by nakázala zejména našemu „ctihodnému“ premiérovi a jeho zdravotnickému a velmi neposlušnému nohsledovi být prostě raději zticha než šířit nějaké chorobné domněnky. Opravdu jsem v mém životě něco takového nezažil. Prostě aby členové vlády veřejně rozhlašovali kdejaké fantasmagorické myšlenky s naivitou malého dítěte, které netuší, co tím může zapříčinit.

U malého človíčka se většinou jedná o „urážku“ světa dospělých. Nu, ano, je to přeci ještě dítě. Ale, v jakém duševním věku jsou naši vládní představitelé? Po pravdě řečeno já je zařazuji na úroveň mateřské školky. Jenže tam obyčejně bývá někdo, kdo dohlíží na určitý pořádek. Někdy se tam objeví i silnější kolega, který to vyřeší s trochou násilí. Většinou však na to stačí paní učitelka.

Kdo by ale asi mohl dohlížet na naše vládní činitele? Je totiž více než jisté, že ve vládním kabinetě se asi nenachází nikdo, kdy by ty dva „uzemnil“. Spíše jde asi o popichování s cílem je nepřímo donutit, aby ve chvilce pobouření vyplodili ještě větší hlouposti. Většinou se to daří „rudému“ Hamáčkovi. Skvělé. Takový vládní kabinet přeci v této době potřebujeme. Čím bychom se asi jinak zabývali.

V civilizované společnosti demokratického charakteru ale přeci jenom existuje někdo, kdo má právo zvednout prst a uklidnit rozbouřenou nic nepřinášející politickou arénu, jejíž chování ohrožuje budoucnost společnosti. Obyčejně je to osobnost prezidenta. Pochopitelně ale ne v naší domovině. My to musíme mít vždycky nějak jinak. Takže my jsme si posadili na Hrad toho největšího popichovače. Nikdo už ani neví proč, mnozí to pokládají za zábavné, já tedy ne.

Takže co mocipáni? Pořád vám ještě nedochází, že když předstoupíte před občany, tak byste to měli mít v hlavě poněkud srovnané. To vaše věčné veřejné hašteření už jde, dovolím si tvrdit, převážné většině pěkně na nervy. Kolikrát jste už slyšeli, že šíříte jen nejistotu, strach a pomalu to vypadá tak, že si bahníte v té nedůvěře, která vám asi dává pocit, že si můžete vykřikovat co vás zrovna v chorobné mysli napadne jako trhovci na tržnici právě proto, že víte, že vás nikdo nebere vážně.

Ano, je to opravdu skvělé. Pěkná to šaškárna, a přitom nám někdo sliboval vládu odborníků. Nu, pár se jich tam snad najde, ale zda mají opravdu co říci, o tom pochybuji. Asi žijí ve strachu, jinak si to nedovedu představit. Protože premiér sem, premiér tam, někdo musí mít odvahu mu říci pravdu do očí. Asi to je naivní představa. Ti nahoře se to neodváží a my dole? Na nás přeci nezáleží. Máme demokracii. Asi jako za starých dob. Pěkně odvolit a pak zpátky k ponku a pěkně držet hubu. Aha. Takže my musíme a oni „nahoře“ ne?

Zajímavé. Opravdu by to nešlo obrátit? Myslím, že je nejvyšší čas. Já bych se totiž opravdu občas rád dověděl, zda má naše strana a vláda něco v úmyslu a zda to je k našemu dobru.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kotyk | pondělí 8.2.2021 9:33 | karma článku: 24,09 | přečteno: 714x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás přistoupil na návrh dohody o příměří předložený Egyptem a Katarem

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  19:02

Aktualizujeme Radikální palestinské hnutí Hamás v pondělí večer přistoupilo na návrh dohody o příměří předložený...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno 

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Odboráře popudila ODS. Odešli z jednání s vládou a plánují velký protest

6. května 2024  17:48,  aktualizováno  18:42

Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  18:41

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik