Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdysi kdosi cinkal klíči…

Nebyl jsem tu, znám to jen z vyprávění či filmových dokumentů. Prý šlo o svobodu a demokracii. Diktatura se již mnohým nelíbila. Chápu. Sám jsem před ní utekl. Dobrá. Ale kde jsou tito lidé dnes?

Dostalo se jim koblih, mají plné žaludky a zlenivěli? Nebo už je znavil boj proti hloupým a nevzdělaným politikům? Či těm, kteří vzděláni za státní peníze teď arogantně využívají nabytých vědomostí k ovládnutí těch „hloupých“? Ano vše je možné v tom našem českém světě.

A přitom vláda již zcela připomíná sestupující fotbalový klub. Bojuje ze všech sil. Ale kupodivu z těch hráčů na hřišti si nikdo není jistý, jak dlouho zůstane na politickém trávníku. Na střídačce je také zmatek, nikdo netuší, za koho bude muset zaskočit. I ten náhradní brankář musí počítat s tím, že bude muset do útoku.

Stále se ale lpí na staré taktice, honit se za míčem za každou cenu, ofsajdy nehrají přitom žádnou roli. Jde hlavně o to si kopnout, zda skončí míč ve vlastní brance nehraje také žádnou roli. Tak třeba to testování školních dítek. Není to k ničemu, ví to každý v sousedních zemích, ale co naplat, ty draze nakoupené čínské testy nutno spotřebovat a stejně důležité je zachovat si renomé.

A aby tomu nebylo dost, tak náš šéf sociální demokracie spěchá do Moskvy, aby zde podal hlášení, že již tuto prapodivnou politickou stranu, kterou plně ovládá konečně pohřbil, takže další vzájemné spolupráci nestojí již nic v cestě. Vůbec bych se nedivil, kdyby si odskočil ještě do Pekingu. To se však musí rozhodnout až u našich ruských přátel. Vše totiž nasvědčuje tomu, že by se zase mohla obnovit Rada vzájemné hospodářské pomoci, tedy RVHP.

Je to až dojemné, určitě máme nemálo spoluobčanů, kteří se neubrání slzám vděčnosti. Pravda situace je komplikovaná tím, že se zatím neví, co na to komunistická Čína. Proto je opravdu nezbytně nutné vše probrat přímo v mocenském centru našich ruských přátel. Je to vlastně taková skoro konspirační schůzka pod krycím názvem Sputnik. Proto také za účasti ministra vnitra a vlastně v současných hodinách i ministra zahraničí.

Skvělé. Ba přímo ukázkové. Ale hlavně také všem občanům srozumitelné. Již není pochyb kam to směřujeme. To, že jsme ještě součástí demokracie západní Evropy je jen formální záležitost, však i z tohoto neblahého svazku se dříve nebo později vykroutíme. Jistě nám v tom pomohou a poradí tak jako vždy ti staří východní spojenci. Je to jednoduché, my prostě poděkujeme za tu pomoc v tom roce 1968 a oni nám zase odpustí ten omyl, který se zde stal po roce 1989. Mezi dobrými přáteli to není žádný problém.

Takže je vlastně dobře, že ti klíčníci dávají pokoj. Dává to určitou naději, že ten přerod ke starým a tolik osvědčeným mocenským strukturám proběhne opět v klidu. Bude to vlastně taková malá repríza té sametové revoluce. Sice opačným směrem, ale nevadí, alespoň se v klidu vrátíme do dob, kdy myslet nejen nebylo zapotřebí, ale bylo dokonce zakázáno, což je dobře, protože strana a vláda potřebuje nerušeně pokračovat v politice vytyčování nedosažitelných cílů pomocí nesmyslných a stále více častěji protizákonných nařízení.

A to nejlepší nakonec. Ze špatně utajovaných mocenských zdrojů pronikla zpráva, že se již malují plakáty s novým vládním heslem:

Diktátoři všech zemí, spojte se!   

Autor: Michal Kotyk | čtvrtek 15.4.2021 9:22 | karma článku: 19,40 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Izraelská armáda se připravuje na ofenzivu, evakuuje část Rafáhu, píší média

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  7:21

Aktualizujeme Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

Začátek týdne bude oblačný s přeháňkami. Slunce se vrátí ve středu

6. května 2024  6:23

Zataženo až oblačno vydrží na většině míst v Česku až do poloviny týdne. Česku se nevyhne ani déšť,...

Prezidentské volby v Panamě vyhrál spojenec exprezidenta odsouzeného za korupci

6. května 2024  6:18

Prezidentské volby v Panamě vyhrál pravicový politik José Raúl Mulino, jehož kandidaturu teprve...

Test nákupu lístků na MS od překupníků. Nevyplatí se to, hokej nejspíš neuvidíte

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik