Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Snídaně se slavným sousedem

Ráno se mi zase nechtělo z pelechu, ale to se mi poslední dobou nechce nikdy = lenoch hadr, fakt, a to si o sobě myslím, že jsem ranní ptáče. Někdy si připadám jako Bob a Bobek, králíci z klobouku, v mém případě tedy ten Bobek. Můj tenista se mi poslední dobou začíná pěkně smát, měla bych už s tím něco konečně udělat! Sluníčko tady vychází opravdu brzo, takže o co den dřív začne, o to dříve zase skončí, a tady se žije od brzkého rána, v sedm je všude plno surfařů, plavců, běhavců a jiných tomu podobných nadšenců. Ovšem tentokrát se mi to lenošení vyloženě vyplatilo, neboť jsem se potkala s gladiátorem Russellem Crowem a jak jsem náhodou později zjistila, tak jsme sousedi, bydlí ve stejné čtvrti jako já, tedy v růžové zátoce (Rose Bay).

Snídaně na pláži je něco tak sexy, že jsem si to uměla jako náctiletá představit jen ve svých snech. Každodenní možnost tohoto vzrušujícího zážitku mi zatím za půl roku, co jsem v Austrálii, nezevšedněla, ba naopak, pořád je to něco, co si umím náležitě užít. Nejintenzivněji v mimopracovní den, v sobotu, kdy s ranním sluncem cvičím yógu za zvuku šplouchajícího moře, kam se hned po cvičení skočím osvěžit a s pocitem naprosté čistoty a uspokojením, že jsem udělala něco pro sebe si dám snídani, ranní kávu a hledím přes ostré slunce na dalekou vodu. Dokázala bych takhle sedět hodiny a hodiny, je to děsně fascinující a uklidňující zároveň.

Ten "osudný" den (upozorňuji, že to byl v tomto případě pracovní den) jsem si ráno řekla, že by nebylo od věci koupit nějaké dezertíčky kolegyním do práce, abychom se na závěr pracovního týdne pěkně spolu rozloučily a popřály si pěkného víkendu a také jsem měla trochu výčitky, že jdu zase pozdě:) Vešla jsem suverénně do Coffee shopu, poručila si od každého druhu vzorek a nechala si to zabalit, u placení jsem si ho všimla. Seděl venku u stolku a snídal, vypadal úplně obyčejně, nenápadně, v modré mikině, na tvářích lehké strniště, usmíval se, .. no prostě sympaťák. Poznala jsem ho okamžitě, vypadá totiž ve skutečnosti tak, jak ho známe skrz filmovou kameru. Než jsem stačila zaplatit, kývl na mě a ukázal prstem na prázdnou židli před sebou. Znejistěla jsem, otočila se, ale za mnou nikdo nestál, ani vedle mě, natož přede mnou. Udělala jsem nepatrný krok dopředu a s jeho ještě větším úsměvem jsem pochopila, že to opravdu kýval na mě! Srdce se mi rozbušelo, musela jsem být červená ve tváři, protože jsem cítíla horkost po celém těle. S každým dalším krokem mi nejenom tuhly nohy, tep se zrychloval, nervozita stoupala, ale také se mi potily ruce, čůrky jsem cítila na zádech a myšlenky lítaly v hlavě jako zběsilé. Co mu asi tak řeknu, pomyslela jsem si, já ho znám, ale on mě..? Došla jsem k jeho stolu, nesměle se usmála a řekla: "Hi, I'm Kate", zvedl se ze židle, podal mi ruku, přejel si strniště a zhluboka zachraptěl: Hi, I'm Russ, nice to meet you. Take a seat." Sedla jsem si, stále ještě jak omráčená, začali jsme si povídat, nechala jsem si přinést latté a ukusovala dezertíky, které jsem předtím koupila. Začala jsem povídat, povídat a povídat, opřel se do židle, loktem si držel bradu a šibalsky se usmíval. Tréma úplně odešla, nejistota byla také pryč a na holky z práce jsem si už vůbec nevzpomněla, ba naopak, byla jsem jak v jiném světě, jako ve snu, v krasném dlouhém snu, ze kterého jsem se neplánovala a nechtěla probudit... Jo, jenže z toho omylu mě velmi rychle vyvedl prodavač, který mi dával ty zákusky a snažil se mi vrátit drobné, asi už musel mluvit notně nahlas, protože co mi potřetí řekl: "tady máte zpátky, slečno" a já nereagovala, jsem cítila oči celé kavárny na mých bedrech. Byla to chvilka, minutka možná dvě, myslím, že Russ si toho vůbec nevšiml, ještěže seděl venku, snídal s nějakým chlapíkem, evidentně mu chutnalo, usmíval se a bylo vidět, že si užívá tu svoji domovskou anonymitu, že se nemusí uměle usmívat do objektivů, nastavovat se jak balerína a odpovídat donekonečna na ty samé novinářsky dotěrné otázky.

Bylo krásně ten den, jasno, blankytná obloha, škoda nejít na pláž, ale co se dalo dělat, byl pracovní den. Sebrala jsem si ten svůj pytlík s dezerty a mazala do práce. Ještěže byl pátek, kdy máme pro klienty zavřeno a já jsem mohla omluvit svoje malé ranní rozptýlení. Nejsem žádný lovec podpisů ani fotografií, umím si vytvořit svoje vlastní imaginární setkání a těší mě, že jsem byla alespoň takto ve společnosti někoho, kdo je veřejně znám a kdo je mi osobně sympatický. A kdyby na mě opravdu kývl, tak věřte, že to kafe si s ním ráda vypiju, jako gladiátor na mě udělal dojem svojí čestností, takové pozvání chodí jednou za život, a to se prostě neodmítá! Teď jsem ale nabídku na kafe dala já, kolegyně na mé pozvání shodně kývly a po dezertíkách se jenom zaprášilo, zřejmě dobrý podnik:)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Kalčíková | neděle 19.2.2012 13:49 | karma článku: 9,28 | přečteno: 817x
  • Další články autora

Kateřina Kalčíková

3 ro(c)ky mrtvá!

Umřela jsem umělecky, přišla o múzu, inspiraci, chuť. Myšlenky moje bloudily.. kdesi? Ovládlo mě monstrum, ztratila jsem se. Tři roky apatie, strachu, psychického teroru jsou fuč, naštěstí... Hurá! Sláva! Halleluya!

10.7.2019 v 20:21 | Karma: 10,35 | Přečteno: 352x | Diskuse| Osobní

Kateřina Kalčíková

Výlet do pravěku

"Pojedeme někam na výlet, poslední volný víkend letních prázdnin, to přece musíme využít", oznámil mi tenista jednou při odpolední kávě. "Hmm", řekla jsem a v duchu si představovala, jak mě zase přemlouvá jet pod stan, při mém štěstí nám celý víkend proprší, všechno bude vlhké, smradlavé a do toho ještě bude všude capkat naše malá holčička. "No tak jo!", vyhrkla jsem překvapeně, "kam navrhuješ jet?" Zeptala jsem se skromně a v duchu doufala, že na stanování tentokrát nedojde. "Pojedeme na jeskyně" odvětil, "vrátíme se o pár tisíc let zpátky a pokocháme se dílem australské přírody". No sláva! Ulevilo se mi a v klidu dopila kávu.

2.3.2014 v 13:33 | Karma: 8,07 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kalčíková

Tenisové léto v Austrálii

Australian Open je nejlepší Grand Slam ze všech turnajů, všichni to tvrdí, kromě hráčů především fanoušci. Zázemí, prostředí, počet kurtů, možnosti vyžití, family friendly prostředí a hlavně dostupnost pro kohokoliv, kdo chce vidět tuto tenisovou senzaci. Dostat se na Wimbledon nebo Roland Garros je jako chtít podpis od královny Alžběty, ale do Melbourne parku ráno přijdete, koupíte si lístek a celý den nasáváte tenis všemi póry.

30.1.2014 v 23:56 | Karma: 6,84 | Přečteno: 253x | Diskuse| Sport

Kateřina Kalčíková

Nevoďte psy do restaurací!

Výstižný název článku, zdálo by se, netřeba nic dodávat, ale o psech ani restauracích se psát nechystám. Proč? Chtěla jsem se dodatečně vyjádřit k mým dvěma předchozím příspěvkům a k horké diskuzi, která se poté rozpoutala. Na nápad mě nevědomky přivedla moje dlouholetá kamarádka, tvrdý kritik a věrný čtenář mých příspěvků v jedné osobě. Nezávisle zhodnotila co se jí líbilo a přidala i pár kritických poznámek, nakonec celou tu vášnivou diskuzi pojmenovala jako hádku přívrženců psů a koček.

31.12.2013 v 13:39 | Karma: 9,01 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kalčíková

Typicky česká zákeřnost

Poslední dobou si dost často říkám, kde se v Češích bere taková ta zpupnost, zákeřnost a závist?! Ani nedávné volby mě nepřekvapily a jen si říkám: "dobře jim tak" (voličům). Ovšem nerozčílila mě ani tak politická situace jako ohlasy na můj poslední příspěvěk, ve kterém jsem popisovala své trable při cestě z Prahy do Sydney.

28.10.2013 v 3:40 | Karma: 21,13 | Přečteno: 2293x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Opilý muž si ohříval jídlo a usnul. Policisté se do bytu dostali beranidlem

17. května 2024  11:06

Dramatickou službu měli dva ostravští policisté. Beranidlem se museli dostat do bytu v obvodu...

Útěk splašeného koně mezi diváky na dostizích vyšetřuje policie jako nedbalost

17. května 2024  11:02

Incident z minulého týdne, při kterém v diváckém prostoru dostihového závodiště v Pardubicích...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 949x
Jsem optimista a mojí největší životní hodnotou je štěstí. Jdu si za tím, co si vezmu do hlavy. Miluju knihy, moře, ryby, čokoládu a nejvíce svoji dceru. V dnešní hektické době ocením "svatý pokoj" a "zenový klid". Moc ráda vařím, věřím na karmu a ve spoustě věcech jsem konzervativní.

Seznam rubrik