Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro všechny obhájce Čechů, že nejsou takoví, jak píše autorka (závist, udávání,  pomluvy, naschvály...bych chtěla dodat, aby se rozhlédli kolem sebe... Opravdu nevidíte tu devastaci morálky způsobené 40 lety působení komunistů? Kdy krádež byla normálem, stejně jako udávání souseda, rovnostářství, ze kterého dnes vyrašila závist, že soused se má daleko líp... Samozřejmě že takový není každý Čech, ale ve srovnání s jinými národy, které si neprošly tou komunistickou devastací, jsme na to opravdu daleko hůř

2 1
možnosti
DD

Dejte si studenou sprchu. Vy jste svazačka jak vyšitá. Taháte tu svou zažranou nenávist všude. Píše se rok 2013 a tento článek je úplně o něčem jiném.Rv

3 1
možnosti
ZS

Váš původní článek jsem si přečetl. Kvůli jakémusi opomenutí jste měla ztížený let s malým dítětem. Nepříjemné. "Se Swissem už nikdy" jsou Vaše slova. Nic o tom, jak jsou všichni Švýcaři hnusní, bezohlední, neochotní, zákeřní atd.. Tady Vám někdo napíše, že cestování s tak malým děckem není zrovna rozumné, pár lidí se s tímto názorem ztotožní, a Vy napíšete útočný blog o tom, jak jsou Češi hnusní a zákeřní. Promiňte, ale budíte dojem konfliktní osoby, a pokud jste se takovým způsobem prezentovala při dožadování se svých práv u pracovníků letecké společnosti, nedivím se, že nebyla ochota Vám vyhovět.

3 1
možnosti
KK

To nebylo o ochotě, z jejich strany bylo vše potvrzené, chvíli před letem vyrukovali s nějakými pravidly, ale těžko něco vysvětlovat nezúčastněným, že? Já se s nikým nehádala, jen jsem požadovala to, co jsem měla zaplaceno a jestli Vám tohle přijde, že je konfliktní, tak to pardon...

0 0
možnosti
RM

Ted jsem si precet tech pet poznamek v diskusi na ten let.Proboha co ej na tom za zavist a zlobu kdyz Vam nekdo napise ze zda je smysluplne leta s malym ditetem takove silene lety.Proboha kdyz uz nadavate na cechy tak nejak logicky proboha.Ale za jedno Vam davam plus.To slovo domu jakozto Australii jste dala do uvozovek.Takze jste uboze neztratila identitu.Aspon neco .-)))

2 0
možnosti
RM

Vazena slecno.Tlucu se uz skoro desatym rokem po cizine a ten trapny koloryt cechu delajicich venku co nadavaji na cechy znam moc dobre.Nikdo Vam Vasi Australii nezavidi.Cely narod se muze zvednout a jet ven.Ceske pasy jsou EU pasy a ja pri trose dobre vule dostanu i to vizum do Australie.Ted se treba otevrela Kanada.To ze jste tam sla studovat ci co a nabodla si tam mistniho ci nejakeho cecha nebo pravdepodobne Slovaka, Polaka anebo , coz je specialita cesek barevneho Vam nikdo nebere ale neni to krom toho ditete nejake terno co byste tam tak zavratneho oproti Cechum v Ceske Republice dokazala.Ja mam zkusenost ze utikaji vetsinou neschopni, flakaci , hulici travy a hlavne ti co tu maji exekuce apod.Neberte to osoben.Cest vyjimkam.Zvlast tem co potvrzuji pravidlo.

A potom uprostred te sebranky zazije clovek to co nezazil ani v cechach.Zavist, zlobu, kradeze apod.Protoze tam se setka s lidma o ktere by v Cechach ani nezakopl.Prestante prosim Vas nadavat na Cechy.Zazil jsem nejednou ze Cesi venku nadavali brutalne na Cesko protoze nejak banka po nich chtela doplatit jejich dluh. To uz je uplny ulet. Jsem Cech a jsem na to hrdy. Vy jste taky Ceska a muzete se stavet na hlavu do smrti ji budete.Nikdy nebudete cizinkou jak se radi nekdy cesi v zahranici delaji.Az mi privedete tisic Australanu a ti mi na Vas ukazou prstem a reknou ''ANO Ona je Australanka'' tak potom uznam ze Vas mozna berou ale porad budete ceska tak se s tim smirte.Jak rikam ja jsem na to hrdy.

Vite ono se rika koho chleba jis toho pisen zpivej. chapu ze nekterym staci mit v cizine na vyplatu o par usmudlanych tisicovek na mesic vic a razem se pali Ceske pasy apod.zazil jsem tami hlasky kdy si jeden Cech odhodil cigaro na zem a vykrikl ze maze CR z mapy sveta apod vtipy.Chapu ze nekomu proste staci hozen vetsi kost a razem se z neho stane nekdo jiny nez ten kdo mu tu kost hodil mensi.Zacne na nej nadavat , plivat po nem apod.

Takze je to sice Vas blog ale zkuste byt nekdy trochu ferova ke sve vlasti.Hmm

6 1
možnosti
KK

Vážený pane, jste vedle jak ta jedle! Austrálie není "moje" a není to jediná destinace, kde jsem se zase potloukala já. Mám český pas a nestydím se za něj o jiné občanství nestojím. Nešla jsem do AU studovat ani jsem si tu nenabodla místního, natož Poláka a už vůbec na mě v Čechách nečeká exekuce!

Mám české občanství, pracuji pro českého zaměstnavatele a platím v ČR daně! Jak jsem psala, žiji zde momentálně a po své rodné vlasti neplivu. Psaný text ovšem nemá takovou sílu a může vyznít všelijak. A ano, stojím si za tím, jak na mě působí Češi, jak se k sobě chovají. Doufám, že bude zase někdy veselo!

1 1
možnosti
Foto

mi to nedalo, tak jsem koukl na článek....pod ním pouhé 4 příspěvky a z toho jeden poznamenal 1 větu o malém miminu a létání....fakt škandál a spiknutí celého českého národa proti úspěšným emigrantům...tak jsem taky rýpl a přidal pátý....co autorko, bude to tím, že nemám rád práci nemo nevladtním ten onen smysl pro rodinu?;-D

4 0
možnosti
KK

Ani netušíte, jak mě blaží, jaká se strhla diskuze :) Ikdyž to nebylo plánované, tak jak je vidět, občas si píchnout do vosího hnízda, neuškodí :D

1 3
možnosti
Foto

Nepřehánějte. Ty Vaše paušalizace přenesené na celý český národ jsou sebevražedné a zatleskají Vám zase jen mentální či faktičtí emigranti. Zákeřnost a kritické myšlení je trochu něco jiného, víme? Nikdo Vám nechce vědomě ublížit, spíš je zde snaha zasadit Vaše sdělení do určitého kontextu a pohledu z více stran. Nenechte se otrávit a pište ne jako jedna z těch nad námi malými a ubohými - ale jako jedna z nás:-)

6 0
možnosti
KK

Jen jsem vyjádřila svůj názor a pocit z toho jak to na mě celé působí, tak jako teď vy všichni. Nad nikým jsem se nepovyšovala, to není můj styl. Díky za koment :)

0 0
možnosti
MT

Pokud někddo dal plus, tak prostě s tím příspěvkem souhlasí. A s tím prostě nic nenaděláte. Pokud Vám vadí nesouhlasné ohlasy, tak si zakažte diskuzi pod články a máte klid.

3 0
možnosti
JM

Já bych vás doplnil.

Ten minulý článek četlo přes 1300 lidí. JEDEN namítl, že není vhodné cestovat s mrnětem a ČTYŘI mu dali plus. Tedy celkem asi 0,4%.

A to je asi dostatečný důvod napsat článek o české zákeřnosti...

4 0
možnosti
Foto

Člověk by neměl soudit druhé, když nezná všechny podrobnosti...pravíte...ale to přesně děláte vůči celému národu s tokovou mírou paušalizace, že by se na vás naprdl i svatej.;-)

Jedno je pravda, přemoudřelé a povýšenecké kritiky z venčí Češi moc v oblibě nemají. Jedna ze špatných vlastností čechů, na kterou jste zapomněla je, že mají někdy divné emigranty, co rádi plivou na vlastní lidi.;-D

5 0
možnosti
KK

Nejsem emigrant, jen mě to pracovně odválo na nějakou dobu trochu dál od českých luhů a hájů, domů se ráda vracím. Jen mi přijde, že za posledních pár let nemají Češi v sobě takovou slušnost a vzájemnou úctu, to je celý...

0 1
možnosti
JM

Jo ta česká zpupnost asi fakt existuje.

"Někdo" žije asi tak "týden" v zahraničí a už se cítí být lepší a povolaný udílet královské rady a povyšovat se nad ten český plebs. :-/

5 0
možnosti
KK

Potrefená husa se vždycky ozve :) Nejsou to týdny, ale roky, pane Mikulo! Ale o to tady nejde. Nezáleží na tom, kde žijete, ale jakým jste člověkem!

0 1
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 949x
Jsem optimista a mojí největší životní hodnotou je štěstí. Jdu si za tím, co si vezmu do hlavy. Miluju knihy, moře, ryby, čokoládu a nejvíce svoji dceru. V dnešní hektické době ocením "svatý pokoj" a "zenový klid". Moc ráda vařím, věřím na karmu a ve spoustě věcech jsem konzervativní.

Seznam rubrik