Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zakryté oči aneb úvaha mediálně nekorektní

Tento materiál je politicky i lidsky nekorektní. Autor se za něj stydí, ale na druhé straně to muselo z něho ven. Alespoň písemně. Upozornění! Slabým a intelektuálně zaměřeným povahám by se při jeho konzumaci mohlo udělati zle.

Zavalila nás smršť nepříjemných zpráv a událostí. Krize se vylila z břehů a zaplavila svět, na
ulici zkolaboval u nás známý architekt Kaplický a pan Havel lapá pod dechu v Motolské nemocnici. Kterak si tyto morové rány vysvětlit? Nejsnadnější to mají oranžovorudí. U nich za všechno může Klaus. Krize, kterou kdysi předvídal, když socialistické vlády měnili naši republiku v obrovskou evropskou montovnu, je tady. Miliardy věnované zahraničním investorům na pobídkách, které tak na druhé straně poměrně rychle a úspěšně likvidovaly mladý, těžce se rozvíjející český soukromý sektor, smutně mávají křídly a ulétají vstříc novým dobrodružstvím bankovního sektoru. Kdyby to ten zlořečený president tak hloupě neprorokoval, možná by krize nevypukla.

S tím Kaplickým je to podobné. Podle pana Paroubka může za smrt toho u nás světově uznávaného architekta také Klaus. Podle podezření oranžových myslitelů, jak ze slov jejich lídra odvodil autorův kamarád, president, vyzbrojen papírovým sáčkem a maskován plnovousem, se vyplížil z Hradu do Dejvic. Ve zmíněných zdejších liduprázdných končinách se ukryl za rohem, nafoukl papírovou zbraň a očekával příchod autora Blobu. Postarší architekt, zblblý štěstím z nově narozené dcery a vděkem k tomu nejvyššímu, že se toho po svých sedmdesátinách dočkal, kráčel pružným krokem šedesátníka k domovu. Po ráně zpozarohu ovšem nevydrželo slabé srdce umělcovo, závistníky označované za zdecimované dávkami viagry, a dotyčný se sesul na domácí půdu. Padouch se nad ležícím tělem posupně zachechtal a nechal působit české bezplatné zdravotnictví, které se postaralo o zbytek. Autor si není jistý, zda předseda ČSSD měl v úmyslu rozvíjet před veřejností právě tento projekt, ale u zmíněného pána člověk nikdy neví.

Z čeho se udělalo zle panu Havlovi je také vcelku jasné. Tomu je z Klause špatně vždycky. Jednou více, jindy méně. Snad podle počasí či zahraniční politiky, kterou jeho nástupce provozuje. Nynější stav považují odborníci za recidivu, navozenou Klausovým prohlášením se za evropského disidenta a jeho opětným odporem vůči zpotvořené Lisabonské smlouvě. V tomto případě není od věci si vyslechnout i názor ryze antikomunistický, který poukazuje na fakt, že když trávil Havel několikaleté prázdniny v instituci zvané česky komunistický loch, tak mu tam přehlédli drobné a banální onemocnění zápalem plic. Realisté s tímto názorem sice souhlasí, ale zároveň dodávají, že kdyby bývalý president nekouřil jako tovární komín a méně chlastal, nemusel dopadnout tak, jak dopadl.

Autor je ze současné nepřehledné situace také trochu nervózní. Na rozdíl od většiny to ale připisuje absenci skvrn na slunci.



Autor: Antonín Karoch | sobota 24.1.2009 16:36 | karma článku: 22,06 | přečteno: 1401x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik