Zakryté oči aneb úvaha mediálně nekorektní

Tento materiál je politicky i lidsky nekorektní. Autor se za něj stydí, ale na druhé straně to muselo z něho ven. Alespoň písemně. Upozornění! Slabým a intelektuálně zaměřeným povahám by se při jeho konzumaci mohlo udělati zle.

Zavalila nás smršť nepříjemných zpráv a událostí. Krize se vylila z břehů a zaplavila svět, na
ulici zkolaboval u nás známý architekt Kaplický a pan Havel lapá pod dechu v Motolské nemocnici. Kterak si tyto morové rány vysvětlit? Nejsnadnější to mají oranžovorudí. U nich za všechno může Klaus. Krize, kterou kdysi předvídal, když socialistické vlády měnili naši republiku v obrovskou evropskou montovnu, je tady. Miliardy věnované zahraničním investorům na pobídkách, které tak na druhé straně poměrně rychle a úspěšně likvidovaly mladý, těžce se rozvíjející český soukromý sektor, smutně mávají křídly a ulétají vstříc novým dobrodružstvím bankovního sektoru. Kdyby to ten zlořečený president tak hloupě neprorokoval, možná by krize nevypukla.

S tím Kaplickým je to podobné. Podle pana Paroubka může za smrt toho u nás světově uznávaného architekta také Klaus. Podle podezření oranžových myslitelů, jak ze slov jejich lídra odvodil autorův kamarád, president, vyzbrojen papírovým sáčkem a maskován plnovousem, se vyplížil z Hradu do Dejvic. Ve zmíněných zdejších liduprázdných končinách se ukryl za rohem, nafoukl papírovou zbraň a očekával příchod autora Blobu. Postarší architekt, zblblý štěstím z nově narozené dcery a vděkem k tomu nejvyššímu, že se toho po svých sedmdesátinách dočkal, kráčel pružným krokem šedesátníka k domovu. Po ráně zpozarohu ovšem nevydrželo slabé srdce umělcovo, závistníky označované za zdecimované dávkami viagry, a dotyčný se sesul na domácí půdu. Padouch se nad ležícím tělem posupně zachechtal a nechal působit české bezplatné zdravotnictví, které se postaralo o zbytek. Autor si není jistý, zda předseda ČSSD měl v úmyslu rozvíjet před veřejností právě tento projekt, ale u zmíněného pána člověk nikdy neví.

Z čeho se udělalo zle panu Havlovi je také vcelku jasné. Tomu je z Klause špatně vždycky. Jednou více, jindy méně. Snad podle počasí či zahraniční politiky, kterou jeho nástupce provozuje. Nynější stav považují odborníci za recidivu, navozenou Klausovým prohlášením se za evropského disidenta a jeho opětným odporem vůči zpotvořené Lisabonské smlouvě. V tomto případě není od věci si vyslechnout i názor ryze antikomunistický, který poukazuje na fakt, že když trávil Havel několikaleté prázdniny v instituci zvané česky komunistický loch, tak mu tam přehlédli drobné a banální onemocnění zápalem plic. Realisté s tímto názorem sice souhlasí, ale zároveň dodávají, že kdyby bývalý president nekouřil jako tovární komín a méně chlastal, nemusel dopadnout tak, jak dopadl.

Autor je ze současné nepřehledné situace také trochu nervózní. Na rozdíl od většiny to ale připisuje absenci skvrn na slunci.



Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Antonín Karoch | sobota 24.1.2009 16:36 | karma článku: 22,06 | přečteno: 1401x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10