Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Socialistický mejdan a veřejnoprávní rozhlas

„Já o ničem nevěděl. Jsem nevinej!“ hořekoval prý bývalý ministr financí socialistické Paroubkovy vlády, pan Bohuslav Sobotka, když se po dvou letech dozvěděl, co se pod křídly jeho ministerstva a jím přímo řízené České konsolidační agentury po mnoho let dělo. Opomeneme-li mnohamilionové kulišárničky, které punktoval na ministerstvu místního rozvoje pan Paroubek či iniciativy pana Grosse, pak jsou šibaloviny pracovníků tohoto fondu milým připomenutím socialistického způsobu práce.

Ve veřejnoprávním Radiožurnálu se v pondělí mihla zprávička o mírně řečeno vyčleňování finančních prostředků z ministerstva financí, respektive České konsolidační agentury a dalších ministerstev na bujaré oslavy, zajištění práce jistým bližním bez výběrového řízení a placení zahraničních kurzů nemalé hodnoty potřebným, přestože odcházejícím. Zjistil to prý NKÚ. Člověk jistě po takovém šotu zbystří. Copak to zase ten Topolánek provedl? Jeden nevěřícně kroutil hlavou. Teprve po další půl hodině jsem se dozvěděli po téměř dvouminutovém horování nad zlodějskými úředníky dorbný, téměř nepostřehnutelný, fakt, že se jednalo o kontrolu v letech 2002 až po 2006. Tuto drobnou doušku však zaznamenali málokteří. Zlé jazyky tvrdí, že na zmíněný podnět chtěl reagovat při pravidelné pondělní tiskovce i pan Paroubek a dát zlým Odesákům co proto (Také si nejspíše nevšiml datumu.). Bohužel mu stačili vysvětlit, že by kopal do vlastních řad či ještě lépe do svého vlastního pozadí. Škoda, byla by legrace.

Ona vlastně byla i tak. Další fáma totiž tvrdí, že se Kalouskovci harabali na Ministerstvu financí v pro ně neaktuálních papírech a náhodou dokument NKÚ nalezli. Nejdříve se zarazili. Také se nejspíš nepodívali na konec. Potom zpozorněli, protože zprávu bral na vědomí někdo ze bývalého Sobotkova ministerského týmu. Pan asi nastalo obecné veselí a úprk k telefonu. Veřejnoprávní mediální instituce si však nechtěly udělat u Paroubka zle, proto zprávu vydaly tak, jak vydaly. Zato u lidových socialistických domkářů se silně orosilo olysalé čelo bývalému ministru financí. Nedivme se. Tak rád by něco modrým hochům vyčetl a téměř pravidelně narazí na kulišárničky svých spolustraníků nebo na vlastní nedbalost. Také on reagoval opožděně. Nic prý nevěděl a nic nezná. Jenže ono bylo tehdy před volbami a ty průzkumy nebyly pro rudooranžové nejpřátelštější. Navíc v té době hledali Sobotkovi podřízení, kam se jim díky činnosti zmíněné agentury ztratila půlmiliarda. Drobné milionky se pohybovaly v tu chvíli v rámci statistické chyby. Připustit, že přímo na půdě jeho ministerstva pravidelně prodebužírovali jeho zaměstnanci na večírcích miliony z peněz daňových poplatníku, by asi nebylo nejtaktičtější. Jakoby dnes znělo jeho volání: „Já jsem nevinej!“ Pan Švejk by asi odpověděl:“Kristus Pán byl taky nevinej...!“ Pan Sobotka se ale naštěstí podobného božského konce obávat nemusí. Pouze si otře opocené čelo mezi ušima.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Antonín Karoch | úterý 11.3.2008 10:30 | karma článku: 25,12 | přečteno: 1617x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Okamura přál uzdravení Ficovi a volal po neutralitě Ukrajiny. Hrál mu Ortel

23. května 2024  10:05,  aktualizováno  18:35

Zhruba tisícovku příznivců dokázalo přilákat opoziční hnutí SPD na svůj hlavní mítink před...

OSN schválila den památky obětí genocidy v Srebrenici. Srbové protestovali

23. května 2024  17:58,  aktualizováno  18:07

Valné shromáždění OSN schválilo návrh, aby si svět každý rok připomínal genocidu v bosenské...

Další zádrhel v digitalizaci stavebního řízení. ÚOHS zarazil zakázku

23. května 2024  15:49,  aktualizováno  17:36

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna ve čtvrtek zamítl problematickou...

Alternativu pro Německo vyloučili z europarlamentní frakce, chce se odvolat

23. května 2024  16:13,  aktualizováno  17:08

Europarlamentní skupina Identita a demokracie s okamžitou platností vyloučila Alternativu pro...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik