Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prolhaný senátor, virtuální odesák a živé sny

Tak tu máme první povolební causu. ODS podala žalobu na pana senátora Novotnýho. Co že to jim tento čerchmant provedl? Vcelku nic nového. Jen pokračoval v už vcelku rozjeté tradici pana Kořistky někoho ze jmenovaných modroptáčníků nařknout z úplatků. Konečně proč ne? Je to líbivé a rudooranžoví spolubratři to jistě odmění klakem.

V českých podmínkách pravicová strana podobná obvinění zatím nesla s jakýmsi přátelským opovržením. Teprve nyní se rozhořčila a začala se bránit. Nikoliv mediálně, jak je v kraji zvykem, ale soudně. Ono je to mimochodem schůdnější, než se nechat v přímém přenosu natahovat rozběsněnou a dle ředitele CT nezúčastněnou paní Drtinovou na mediální skřipec za přihlížení spokojeného opozičního představitele. O co vlastně šlo? Panu senátorovi někdo zatím nejmenovaný nabízel za volení Klause dva miliony. Místem návrhu si ale nejsem jistý. Nejdříve se šuškalo, že šlo o WC. Když ovšem pan Novotný uvedl, že je poslouchal jistý lidovec, místo činu se posunulo do předsálí. Pan lidovec ale okamžitě zareagoval a prohlásil, že on nic takového neslyšel. Snad ještě poprosil, aby ho pan senátor netahal do svých politických hrátek. Následoval problém se jmény. Prostě nebyly. Proto pan Novotný vytvořil virtuálního ODSáka, který nejspíše v průběhu budoucího děje z několika možných jméno obdrží. Padlo prý včera.

Naskytla se ale problematická otázka, jak dokázat nedokazatelné. Podle slov jednoho spřátelského senátora je pan Novotný natolik profláknutou osobou, že se mnozí bojí popřát tomuto pánovi „dobrý den“, aby si to nebral osobně. Sice nenávidí komunisty, ale Klause ještě mnohem více. Kdyby mohl způsobit jeho pád, byl by ochoten se spolu s panem Mejstříkem naučit Kapitál zpaměti a citovat ho pozpátku. Nabízet takovému člověku úplatek je něco podobného, jako nabízet muslimskému fanatikovi pozlacenou stránku z Talmudu. Tentokrát však voda přetekla. Předseda klubu ODS, pan Stříteský, i další členové, snad kvůli vědomí, že jim nehrozí odvoz z Hradu do Ostravy k výslechu vrtulníkem, se rozhodli na rozporůplného pana senátora podat trestní oznámení. Pan Novotný se zase naopak ocitl v rukou protikorupční policie a se zpoceným čelem jim  lecos několik hodin vysvětloval. Aby dokázal svoji pravdu, vyžaduje vskutku zajímavá svědectví. Nejdříve měl zájem následovat pana Kořistku a dotyčné senátory (ještě si nejspíše nevybral) prověřit na detektoru lži. To mu asi nevyšlo. Nyní hledá hluchoněmého, který bude sledovat na bezpečnostních kamerách ústa potenciálních nepřátel. To se zase na vnitru zasmějí. (Mě by například velice zajímalo, co si šeptal Paroubek s Kačkou.) Už mu jen zbývá navrhnout vyšetřit problematické osoby oblíbeným vytahováním kovového předmětu ze žhavého oleje, jak to činí v Africe.Také on kontroval trestním oznámením. Jak to vše asi skončí? Nejspíše jako obvykle. Buď měl pan senátor Novotný velice živý sen a o úplatku se mu zdálo, nebo si zlý odesák za jeho zády pobrukoval:“Jedna, dvě, Honza jde, nese pytel se dvěma melouny....“


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Antonín Karoch | středa 20.2.2008 9:34 | karma článku: 24,89 | přečteno: 1899x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

ANALÝZA: Terorismus se vyplácí, vzkázali Palestincům. Gesto ve špatnou dobu

24. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Je to vzácnost, když Izraelci od rána vědí, co je ten den čeká. Ve středu to tak bylo. Od rána byly...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Rozhodněte o vítězi ankety Bloger roku 2023, hlasujte do konce května

24. května 2024

Anketa Bloger roku 2023 je ve finále a o vítězi se rozhodne do konce května. Právě do posledního...

Na Mallorce se zřítila restaurace. Nejméně čtyři lidé zemřeli, desítky zraněných

23. května 2024  22:48

Po pádu části budovy přímořské restaurace ve městě Palma na španělském ostrově Mallorca večer...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik