Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Schwarzenberg by měl rád Kalouska opět na financích

Včera probíhala na internetu předvolební debata lídrů stran, jejichž potenciál by je mohl dostat do sněmovny. Diskuze byla velice podnětná a vyplynulo z ní několik varovných faktů. Snad nejvíce mne překvapilo prohlášení Bobošíkové, že v případě volebního úspěchu jejího hnutí Hlavu vzhůru, by ráda viděla jako příštího premiéra Václava Klause. Pravda, naše ústava je nedokonalá a v tomto případě se to ukázalo v plné nahotě. Premiérem, ale i ministrem, se může stát i člověk, který vůbec neprošel volebním kláním, tím pádem si nezískal důvěru lidí a přesto by mohl obsadit nejvyšší posty. Paradox!

Nepředpokládám sice, že Bobošíkové nové uskupení získá takovou důvěru voličů, že se do sněmovny dostane, ale samotná představa, že by bývalý prezident, privatizační rozprodávač národního majetku a člověk, který svou amnestií osvobodil největší zloděje, podvodníky a korupčníky, Václav Klaus, bez důvěry občanů usedne do premiérského křesla, mnou hluboce otřásla.

Dalším, velice důležitým sdělením národu a potažmo i voličům, přišlo od Schwarzenberga. Ten, jak sám prohlásil, při jeho skromnosti, se domnívá, že jeho TOP 09 ve volbách získá dvacet procent hlasů a v tom případě by rád instaloval do funkce ministra financí opět mystifikátora Miroslava Kalouska. Onoho Kalouska, který se stal v Nečasově vládě nejnenáviděnějším členem vlády vůbec. I když zdatně soupeřil s Drábkem.

Zdá se vám to celé nesmysl? Omyl, je to docela možné. Ona se totiž může opakovat naprosto stejná situace jako v roce 2010. Pokud levice, a ve volbách jsou pouze dvě levicové strany, ČSSD a KSČM, nezíská většinu, nebude schopná vládu, která by dostala důvěru, sestavit. Předpokládám, že se do sněmovny dostane Babišovo ANO, i když se strašlivě divím, kolik lidí mu naletělo, podobně jako před lety Bártovi, TOP 09,  ta by mohla získat, dle mého názoru kolem 15 % hlasů, stejně jako Babiš, dále počítám, že letos uspěje i KDU-ČSL a možná Okamura a zcela určitě se do sněmovny dostane ODS. Tedy všechny strany hlásící se spíše k pravici či pravému středu. A jsem naprosto přesvědčen, že pokud by toto uskupení dosáhlo většiny, mohl by se premiérem stát právě Schwarzenbeg a mimistrem financí jeho loutkovodič Kalousek. A to i přesto, že by se tento post líbil Slovákovi a agentu STB Babišovi. Na něj by asi zbyl ministr zemědělství a on by si mohl přihrávat ještě více kšeftů pro své šizené a mnohdy geneticky mutované potraviny.

To vše nám opět hrozí, pokud by občané tohoto státu nedali levici dostatečný počet svých hlasů. Přemýšlejme, chceme, aby financím opět vládl Kalousek? Chceme, aby se na výsluní opět dostala Němcová, aby se, nedej Bože, stal premiérem Schwarzenberg? Jestli ne, pak nezbývá nic jiného než dát hlas levici. Je to prosté, vše záleží jenom na nás.

Autor: Vladimír Kapal | středa 23.10.2013 12:00 | karma článku: 17,18 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Mělo by vzniknout občanské sdružení koncesionářů ČT

Česká televize hospodaří se sedmi a půl miliardami korun ročně. Převážnou část těchto peněz tvoří povinné koncesionářské poplatky. Tedy peníze od lidí. Za tyto peníze, které ČT tvrdě vymáhá, a podle současného ministra kultury Hermana, by měl povinně poplatky platit každý bez ohledu na to, zdali televizní přístroj vlastní či nikoliv, by měli mít občané zajištěné vyvážené a objektivní zpravodajství o situaci nejen ve státě, ale i ve světě.

28.1.2015 v 14:12 | Karma: 38,71 | Přečteno: 2070x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Goebbelsovská ČT opět nestoudně lhala

Celý svět byl šokován událostmi v Paříži. Zpočátku lidé na celém světě věřili oficiální francouzské televizi, když přinášela prvotní záběry. Teprve zásluhou hackerů se ukázalo, že vše bylo jinak. O tom, co a jak se s největší pravděpodobností stalo, se zamyslím v příštím článku. Nyní se budu věnovat opětovné manipulaci milionů českých diváků Českou televizí, kterou si všichni formou koncesionářských poplatků platíme a máme tudíž právo na objektivní a přesné zpravodajství. Jaká je však skutečnost, za kterou by se nemusel stydět ani hlavní propagátor nacistického Německa Goebbels?

12.1.2015 v 19:07 | Karma: 42,13 | Přečteno: 8233x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Poznámky ke státnímu svátku

Byl jsem znechucen záběry České televize, která by měla být nestranná, objektivní a pravdivá, z vystoupení pražských majdanistů. Jakýsi Ukrajinec si nasadil na hlavu masku Putina a vodil na provázcích loutku prezidenta Zemana. A lidé, nevím, o jaké lidi se to jednalo, ze záběrů to jasné nebylo, si tuto scénu fotili a smáli se. Uvědomují si vůbec ti Ukrajinci, co by se stalo v Kyjevě, kdyby si kdosi z Čechů nasadil hlavu Obamy a vodil loutku Porošenka? Dám krk na to, že by nepřežili ani deset minut a bylo by po nich. Ale u nás si to mohou dovolit. Není to náhodou naplnění paragrafu hanobení hlavy státu? A naše slavná policie jenom přihlížela, zná vůbec tento zákon?

31.10.2014 v 17:31 | Karma: 31,83 | Přečteno: 1505x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Zanechali za sebou vykradenou zemi i město

Před nadcházejícími komunálními volbami není od věci zrekapitulovat si, co vše za sebou dvě vládnoucí strany zanechaly. Nejenom ve městě, ale i v celé společnosti. A podívejme se na to pěkně od začátku a nakonec se podívejme i na možné pokračování.

8.10.2014 v 0:40 | Karma: 25,18 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Těžkooděnci chránili fašisty

V neděli 5. října se v Praze konala další z demonstrací proti genocidě etnických Rusů na Ukrajině, tentokrát byla zaměřena proti dlouhotrvajícímu výsměchu příznivců ukrajinského fašismu, kteří uspořádali v Praze akci Pražský Majdan.

7.10.2014 v 15:44 | Karma: 23,32 | Přečteno: 868x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:35

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak. Jel 100 km/h, strojvedoucí v něm nebyl

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Poslanci budou jednat o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:05

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky