Schwarzenberg by měl rád Kalouska opět na financích

Včera probíhala na internetu předvolební debata lídrů stran, jejichž potenciál by je mohl dostat do sněmovny. Diskuze byla velice podnětná a vyplynulo z ní několik varovných faktů. Snad nejvíce mne překvapilo prohlášení Bobošíkové, že v případě volebního úspěchu jejího hnutí Hlavu vzhůru, by ráda viděla jako příštího premiéra Václava Klause. Pravda, naše ústava je nedokonalá a v tomto případě se to ukázalo v plné nahotě. Premiérem, ale i ministrem, se může stát i člověk, který vůbec neprošel volebním kláním, tím pádem si nezískal důvěru lidí a přesto by mohl obsadit nejvyšší posty. Paradox!

Nepředpokládám sice, že Bobošíkové nové uskupení získá takovou důvěru voličů, že se do sněmovny dostane, ale samotná představa, že by bývalý prezident, privatizační rozprodávač národního majetku a člověk, který svou amnestií osvobodil největší zloděje, podvodníky a korupčníky, Václav Klaus, bez důvěry občanů usedne do premiérského křesla, mnou hluboce otřásla.

Dalším, velice důležitým sdělením národu a potažmo i voličům, přišlo od Schwarzenberga. Ten, jak sám prohlásil, při jeho skromnosti, se domnívá, že jeho TOP 09 ve volbách získá dvacet procent hlasů a v tom případě by rád instaloval do funkce ministra financí opět mystifikátora Miroslava Kalouska. Onoho Kalouska, který se stal v Nečasově vládě nejnenáviděnějším členem vlády vůbec. I když zdatně soupeřil s Drábkem.

Zdá se vám to celé nesmysl? Omyl, je to docela možné. Ona se totiž může opakovat naprosto stejná situace jako v roce 2010. Pokud levice, a ve volbách jsou pouze dvě levicové strany, ČSSD a KSČM, nezíská většinu, nebude schopná vládu, která by dostala důvěru, sestavit. Předpokládám, že se do sněmovny dostane Babišovo ANO, i když se strašlivě divím, kolik lidí mu naletělo, podobně jako před lety Bártovi, TOP 09,  ta by mohla získat, dle mého názoru kolem 15 % hlasů, stejně jako Babiš, dále počítám, že letos uspěje i KDU-ČSL a možná Okamura a zcela určitě se do sněmovny dostane ODS. Tedy všechny strany hlásící se spíše k pravici či pravému středu. A jsem naprosto přesvědčen, že pokud by toto uskupení dosáhlo většiny, mohl by se premiérem stát právě Schwarzenbeg a mimistrem financí jeho loutkovodič Kalousek. A to i přesto, že by se tento post líbil Slovákovi a agentu STB Babišovi. Na něj by asi zbyl ministr zemědělství a on by si mohl přihrávat ještě více kšeftů pro své šizené a mnohdy geneticky mutované potraviny.

To vše nám opět hrozí, pokud by občané tohoto státu nedali levici dostatečný počet svých hlasů. Přemýšlejme, chceme, aby financím opět vládl Kalousek? Chceme, aby se na výsluní opět dostala Němcová, aby se, nedej Bože, stal premiérem Schwarzenberg? Jestli ne, pak nezbývá nic jiného než dát hlas levici. Je to prosté, vše záleží jenom na nás.

Autor: Vladimír Kapal | středa 23.10.2013 12:00 | karma článku: 17,18 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11

Vladimír Kapal

Jan Hus

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98