Vysoký věk zapříčiní správné jídlo

Jak jsem říkal posledně, člověk se dožije celkem vysokého věku - dá to ale fušku. Tak po té mojí snídani si dám jako prevenci na prostatu čaj z vrbovky. Je to k dostání všude a na síti o tom kolují až moc pozitivní články. 

Ne že bych měl problémy, ale v tom věku se to lehce stane a pozdě bycha honit.

Další jídlo jím tak mezi druhou a čtvrtou, podle toho kdy dostanu hlad. Pokud se masa týče, tak hovězí nebo spíš telecí, jím tak jednou, někdy dvakrát do měsíce, vepřové tak třikrát do roka. Berana si dám skoro každý týden a ryby tak dvakrát týdně, většinou lososa anebo pstruhy. Sem tam si dám taky krůtu, kuřata jen vyjimečně.

Vařím, anebo spíš to vždycky dusím na olivovém nebo sezamovém oleji, cibuli, česneku a zázvoru - všechno to vyhání červy z těla. Někdy přidám brokolici, fenykl anebo sojovou omáčku, podle toho, jaké maso tam bude. Ale hlavně dávám do každého jídla houby shiitake, většinou čerstvé anebo v prášku. Jako přílohu si nedávám vůbec nic. Tedy žádnou rýži, brambory chleba, těstoviny.

Když vařím, tak u toho popíjím červený a po jídle si dám plzeňský. Dříve jsem jich udělal i pět, ale dneska si dám jenom jedno. Ne že bych na to neměl, ale všeho moc škodí, jak říká jedno české přísloví.

Poslední jídlo jím tak kolem šestý - většinou salát z cibule, fenyklu, rajčat, chilli papriček a okurky. Někdy tam přidám trochu fazolí, když mi zbydou. Pak ho jenom trochu osolím a opepřím a dám tam trochu olivového oleje. Někdy přidám sardinky nebo makrelu, abych změnil troch chuť.

Večer zase čaj z vrbovky...

Fotka je z roku 1967

Autor: Pavel Kadlčák | čtvrtek 29.6.2023 7:28 | karma článku: 11,64 | přečteno: 486x