Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Můžu to vidět blbě, ale papír nelže ...

Tak se tak ptám jestli žiji v té zemi , která dala světu skladatele Dvořáka, Janáčka, objevitele krevních skupin Jana Jánského, vynálezce kontaktních čoček Otto Wichterleho či spisovatele Kafku či Haška či mnohé další.

Stávající stav naší země respektive správců naší země – Vládu mi mnoho nadějí na kladnou odpověď nedává. Já mám za to, že žijeme v kombinaci lží, zmatků a vlády dilentantů,v původním významu toho slova, kdy slovo diletant vznikl totiž z italského slova diletto což značí potěšení či radost. Jeho hovorové použití je myslím všem zřejmé.A do Josefa to bylo zjevně o radosti ze sledovanosti.

Jak jsem k tomu došel ? Nákaza koronavirem COVID 19 začala v Evropě úřadovat po Novém roce. To jsme pravda nikdo z nás tomu nevěnoval pozornost, bylo to daleko a měli to „oni“. Já jsem si už v lednu přečetl o historii chřipek a zejména o té španělské, která byla i příčinou úmrtí sestry mé babičky. Co dělala na konci ledna naše Vláda vzhledem ke koronaviru. První zmínka o nějakém řešení, mimo to, že poslanci ANO na jednání dolní sněmovny 26.ledna zamítli bod o nákaze zařadit na program jednání, je až z 9.března 2020 , kdy v bodu „různé“ tedy mimo předem daný program předsedou Vlády - je usnesení na sehnání roušek. Prostým rozdílem 21 minus 9 se dostaneme na číslo 12. Tedy před dvanácti dny, kdy jen pro představu - školy zavřely před 10 dny se „stát“ začala starat o to proč si ho, všichni z daní, platíme. Tedy „už“ druhý týden se Vláda stará o pandemii z listopadu loňského roku.

Tedy „stará“. Do 19.března , tedy předevčerejška se staral Babiš s Havlíčkem o všechny restrikce směrem k obyvatelstvu v duchu hesla nekecáme – makáme. Oni tedy hlavně kecali a tim si mysleli, že makali. I toho 19.března na Vládě makali na tom, aby obešli ministra vnitra v jeho zákonné povinnosti vést krizový štáb země. Přece to nemůže dělat nějaký koaliční partner, když my máme specialistu, kterého jsme chtěli ještě před týdnem odvolat,protože by se nám líp do krámu hodila hygienička, když z obrazovky lidem říkáme, že si mají umývat ruce.

Z obrazovek už stáhli šansoniéra s právnickým vzděláním v pozici ministra zdravotnictví. Možná se tam objeví dnes, když bude národu vysvětlovat, že roušky, který prý věnoval Kellner ale spíše jsme je za 1 mld od Číňanů koupili – jak nás informovali v sobotu o převodu peněz jak za krále klacka – na Čínské ambasádě, by lépe rozvezl po zemi on jak složky ministerstva vnitra. V normální společnosti by ministr již dávnou rezignoval v tradiční by spáchal harakiri. Když lékař nemá roušku a rukavice pro výkon svého povolání je stejné, jako kdyby neměl voják pušku a policajt pendrek. Dokážete si představit tu šaškárnu, když se o roušky u letadla přetahuje hasič se saniťákem ? To už je opravdu jak z knih zmíněného Franze Kafky a pro ty kdo preferují lehčí žánr – ze Švejka.

Já zastávám názor, že svět přeje připraveným a naše Vláda na tuto situaci nebyla připravena zjevně, protože pokud z jednání Vlády je první zmínka z 9.března 2020, tak se asi shodneme, že to bylo pozdě.

Jsme jen zvědav, jak vše bude pokračovat a hlavně budu věřit tomu, že jak to pomine, že jim to lid nepromine. Byl bych rád, kdyby podzim, kdy se zřejmě stávající typ chřipky znovu objeví to už bude řešit někdo jiný. Proč by se vracela ? Přečtěte si něco o té chřipce španělské, její průběh a způsob napadení organismu je hodně podobný. A než se ta španělská chřipka s námi vypořádala, trvalo jí to dva roky.

A na závěr ještě jedno. Žádnou chřipku ještě nikdo nikdy neporazil, tak jako nikdo neporazil infarkt, rakovinu či AIDS. Je to jen na nás jak ke každému nebezpečí přistoupíme každý z nás. Kdo věří tomu, že mu v jeho zdraví pomůže Vláda svými opatřeními – žije v omylu.

Moc jsme si zvykli, že so o nás někdo pořád stará a nebránili jsme se tomu a zapomněli jsme se starat o sebe a své blízké. Až se k tomu vrátíme i chřipka na to bude krátká – to mi věřte.

V rámci možnosti pěkný den a mějte radost, ta nelze vzít a každý jí má kolik unese…Pravda je , že každý ji může hledat jinde … přemýšlejte

… a mohu se mýlit                                            Oto Kaděrka

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oto Kaděrka | sobota 21.3.2020 15:33 | karma článku: 27,01 | přečteno: 1245x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Analýzou atentátu dojde asi ještě k většímu rozdělení

Nejsem negativista, to potvrdí ne jeden co mne zná. Ovšem tím jak se politickému establishmentu podařilo rozdělit politiku na správnou a správnou a tím zcela rozdrbat společnost jako takovou nevěřím, že dojde k poučení a změně.

18.5.2024 v 8:29 | Karma: 8,92 | Přečteno: 91x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Normalizační daňový kapitalismus

Pro pána Jána co je to za hloupost si řekne nejeden z vás. A já s ním musím souhlasit, protože ty tři slova v nadpise k sobě prostě logicky nepatří. A jak by řekl Galileo „přece se točí“. Za mne jde jen o to jak dlouho.

10.5.2024 v 10:32 | Karma: 20,37 | Přečteno: 417x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 31,06 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1946x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 688x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

Na sestru vzal nohy od stolu, líčil muž řádění pacienta. Za jeho smrt soudí policisty

21. května 2024  17:36

Trojice sanitářů z Psychiatrické nemocnice v Bohnicích se v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 8...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci schválili odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomůže těm, kteří se ve...

Děda chtěl vnučku do péče kvůli týrání. Zmanipuloval ji k výmyslům, soudí ho

21. května 2024  17:25

Bouchla mě sušákem na prádlo, kopla do břicha, je zlá, křičí, tahá mě za vlasy, sráží na zem. Takto...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 324
  • Celková karma 22,34
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik