Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Analýzou atentátu dojde asi ještě k většímu rozdělení

Nejsem negativista, to potvrdí ne jeden co mne zná. Ovšem tím jak se politickému establishmentu podařilo rozdělit politiku na správnou a správnou a tím zcela rozdrbat společnost jako takovou nevěřím, že dojde k poučení a změně.

Kdo si položil otázku : „ Jak myslí správnou a správnou ?“ tady je odpověď. Fiala si myslí , že Babiš je lůzr a Babiš si myslí totéž o Fialovi. Stejně je to v zemi atentátu mezi opozicí a pozicí. Tedy z logiky věci všichni politici vše dělají správně ale jenom v opačném vnímání. S tím souvisí i dnešní svět, který dává největší a veškerý prostor negativním informacím navíc zpracovaný medii na základě emocí a nikoliv na základě racionální logiky – argument, logický rozbor, výsledek. Nerozhoduje logika pravdy ale realita lajků. Co má více lajků je trendy – správně to nemusí být zcela.

Přesně v této realitě se roztrhl pytel s hodnocením práce ochranky. Všichni „experti“ vidí chyby a nikdo nehledá positiva. Já si kladu otázku, kde berou tu jistotu sdělení ? Pokud si dobře uvědomuji tak na území bývalého Československa se na politika střílelo naposled na Rašína. Za „rajchu“ se střílelo na Heydrycha, ale to byla válka a tedy se předpokládalo, že se bude střílet, to tak nějak už k válce patří. Takže nevím, kde „experti“ nabrali zkušenost. Za mne by teď ochranka premiéra Fica měla být zavalena nabídkami k práci. Proč ? No protože už zažili to na co jsou cvičeni, přesně v tom duchu, kdy soukromá letadla bohatých pilotují, zejména ti kdo byli v boji.

To se však předpokládám nestane. Nastane to, že je začne vyšetřovat obdoba našeho GIPSu a bude hledat chyby. Namísto toho aby se šlo k podstatě problému a tím je proč se střílelo. Já to nevím, protože nevidím střelci do hlavy. Mohu se jen domnívat a i proto píši tento blog.

Za mne se střílelo na základě toho, že lidé přestali věřit politikům pro jejich chamtivost nikoliv vyjádřenu materiálními hodnotami, ale chamtivost ve svém přesvědčení, že jsou oprávnění na základě volby vykonávat dobro, jen a jen oni navzájem a proti sobě. Opět se jim , jako před rokem 1989 podařilo rozdělit společnost na my a oni. „Oni“ v nové podobě demokracie svádí primárně zcela bezohledný boj mezi sebou a „my“ jsme se stali komparsem toho boje. Jediným rozdílem té doby dnešní a před rokem 1989 je ten, že tenkrát to byl boj vnitrostranický a nyní k tomu přibyl boj mezistranický. Výsledkem je i to, že pak na politiku k lidem už nezbývá čas a lid se stává , jak jsem napsal výše ,komparsem. No a nyní na Slovensku se stalo to, že někdo z toho komparsu neunesl tu skutečnost a vystřelil. A tím začala nová episoda hry.

Já mám tu zkušenost, že nejvíce pravdy vždy je v prvních chvílích po činu. Ne nepodobně jak je to ve Starém zákoně. Kousl do jablka a zjistil, že je nahý. V další vteřině a všem dalším včetně Nového zákona už je jen následek – jak se vypořádat s tou skutečností. Ano, žádný čin nelze vrátit ale lze se z něj poučit a ne hledat lži k omluvě či s ním třeba i v kontextu manipulovat. Ostatně i v dnešním mediálním světě, ,který je veskrze online a tedy lze zpětně měnit jsou informace včerejší pravdivé dnes již třeba ne tolik :-).... Chytrému napověz hloupého kopni… A to už vůbec nechci předjímat co nás čeká s umělou inteligencí. Třeba se vrátíme k tradování... bude o tom povídat jen ten kdo tam byl :-)

Už teď se najdou útržky informací, že se politici budou muset zvýšit svou ochranu. Nikde se nepíše, že střelba v Handlové by měla být varováním a výzvou ke změně politiky. No jakou třeba ? No, že třeba žádný politik od jisté úrovně státní správy může mít volený mandát opakovaný jen jednou s přestávkou jednoho volebního období a za život jen dvakrát. Co by se stalo ? Stalo by se to, že politika by se stala opět službou a nikoliv jako dnes lukrativním povoláním u těch chtivých a všeho schopných.

Jak to změnit ? V demokracii jen a jen volbou. Za chvíli máme volby, takže zkuste si nechat projít myslí co je správně či pravdou. Když s tím budete mít problém tak je prima věta : „ není potřeba hledat pravdu jen stačí změnit názor“. Jak budu volit já je zřejmé. Nebude to nikdo z těch dnes správných. Ti ukázali zcela jasně, že cesta vedoucí ke střelbě – není správná.

Prima den Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | sobota 18.5.2024 8:29 | karma článku: 9,27 | přečteno: 93x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Normalizační daňový kapitalismus

Pro pána Jána co je to za hloupost si řekne nejeden z vás. A já s ním musím souhlasit, protože ty tři slova v nadpise k sobě prostě logicky nepatří. A jak by řekl Galileo „přece se točí“. Za mne jde jen o to jak dlouho.

10.5.2024 v 10:32 | Karma: 20,37 | Přečteno: 420x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 31,06 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1947x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 689x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Intenzivní boje s Hamásem končí, válka v Gaze však ne, řekl izraelský premiér

23. června 2024  21:12,  aktualizováno  21:21

Fáze intenzivních bojů proti palestinskému hnutí Hamás se chýlí ke konci. Prohlásil to v neděli...

Neznámí útočníci stříleli v Rusku, cílem byla synagoga, kostel a policejní post

23. června 2024  18:55,  aktualizováno  21:18

Po střelbě na policejní post v Machačkale v ruském Dagestánu pokračuje v jedné ulici střet s...

Ukrajinci poslali do Česka 115 miliard. Banky zjišťují, zda nejsou z korupce

23. června 2024

Premium Od začátku ruské invaze na Ukrajinu se mluví hlavně o tom, kolik peněz evropské státy posílají do...

Za reportáž povolávací rozkaz. Ukrajinští novináři se obávají o svobodu tisku

23. června 2024  17:57

Ukrajinští novináři se v poslední době setkávají s případy pokusů ovlivnit jejich zpravodajství ze...

Jan Kempa: Správný muž se nestydí své ženě projevovat lásku
Jan Kempa: Správný muž se nestydí své ženě projevovat lásku

Profesionální trenér sportovců-profesionálů i hobbíků, vytrvalec a závodník, Jan Kempa, je mužem činu. Svůj život obrátil v patnácti doslova...

  • Počet článků 324
  • Celková karma 25,72
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik