Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak průzkum sportu sfoukl svíčku fotbalistům z dortu

Nevím do jaké míry jste zaznamenali pozdvižení , nejen, na fotbalové vsi po tom co Národní sportovní agentura zveřejnila výsledky průzkumu oblíbenosti sportů mezi veřejností jako takovou.

Nejvíce se cítí veřejností nedoceněný fotbal. Předseda pan Malík postoj fotbalového svazu shrnul do jedné věty . „.. v souvislosti s vlivem na dotace pod čarou dodávám, že jsme o průzkumu nebyli nijak informováni“. Z této věty je zcela zřejmé, že fotbalový svaz klientské prostředí dotačních titulů má velice dobře zmapováno. Ostatně v první fázi aféry pana Pelty byl fotbalový svaz žalován i jako právnická osoba.Tedy pokud se chcete na něco s fotbalem ptát tak se neptejte lidí na ulici jak je baví ale na Strahově na svazu fotbalu, tam vám řeknou jak vás baví.

Hned za panem Malíkem se ozval šéf profesionálního fotbalu pan Svoboda, který nezapomene připomenout sledovanost fotbalu na internetu. Možná by se mohl zamyslet proč to tak je, když se televizní práva profesionálního fotbalu prodaly O2 TV pana Kellnera. Tedy chceš vidět fotbal zaplať. Chtěl bych panu Svobodovi sdělit, že pokud se jedná o slovo profesionální, tak jeho pojem v české kotlině je velice diskutabilní, jelikož většina fotbalových a dalších míčových sportů žije zejména s peněz magistrátů a hejtmanství. Takže je to spíše taková hra se slovy.

Jestli třeba lidi nemají plné zuby afér fotbalu za posledních dvacet let a současně jestli se s fotbalu jako lidové zábavy let minulých nestala", i z důvodu společenských změn jen zábava na placené obrazovce místo toho, že by si ať malí či velcí kluci šli po škole či práci „zakopat“. Ono ostatně není ani kde , protože na fotbalové hřiště se nedostanete pokud nejste člen registrovaného družstva. Nebo si myslíte, že bych jako olomoučák si šel zahrát na Sigmu. Stačí jen u Sigmy zaparkovat a kde kdo v trenkách kdo jde okolo vám sdělí, že tam se neparkuje a že volají „měšťáky“. Ano v tom co jim patří z pozice vlastního vnímání sebe jsou „mistři“.

Zde bych jak panu Malíkovi tak panu Svobodovi doporučil jednu z pouček opravdových vůdců. Je to takzvaný „princip okna a zrcadla“ Opravdoví vůdcové to mají tak, že do zrcadla se dívají když se nedaří a z okna když se daří. Přeloženo – něco děláte pánové hodně špatně, když i ty ,babičky na vsi, jak jsem někde i četl už si na fotbal nevzpomněli.

Zajímavé je stanovisko šéfa MMA, že prý „soudruzi někde udělali chybu“. Já neupírám MMA to, že mají celosvětově velkou sledovanost díky moderním technologiím a dobrému promotérství. Ale, že by si běžný občan a i sportovec tak nějak ve svém volném čase měl chuť s někým dát do krve po hubě…no nevím.

Nejsem fandou Národní sportovní agentury resp. systému financování sportu v České republice, kdy s vícezdrojového financování tedy stát a loterie stalo jen jednozdrojové tedy jen státní pokladna. To  svou podstatou opravdu nahrává jen a jen tomu, že klientský systém bude pokračovat, tak jak je to u všeho co souvisí se státní pokladnou. Pokud vedení Národní sportovní agentury chce alespoň trochu odstínit sport od praktik politiky a s tím spojeným dělením peněz, kdy se zažil termín „porcování medvěda“, tak pak musí nalézt nové cesty a způsoby. Zeptat se jakéhokoliv sportovního svazu, klubu či posledního registrovaného cvičence kam mají dát peníze, tak se jistě dozví tu „správnou“cestu. Víte ono i dnes stále platí „panem et circenses“ tedy chléb a hry. Ostatně i vstřícnost municipalit zejména ke kolektivním hrám s hledištěm je i z výše uvedeného zřejmá. Ono před volbami hodit buly nebo vykopnout balon je celkem prima. Ono je to na celém světě stejné a i americký president provádí spektakulární nadhoz při finále basebalové ligy, ne že byl byli všichni presidenti hráči a fandové toho sportu, ale ono to sleduje nejvíce lidí v USA.

Takže pokud průzkum byl veden tak trochu zjištěním jak a co baví lidi na ulici, když se už do toho dávají tak „strašné prachy“ (až 12 mld. Kč) tak v tom nevidím nic špatného a už vůbec pohoršujícího.

Je jen škoda, že pan Hnilička to teď bude chodit vysvětlovat od Malíka po Šumana (ten žije v přesvědčení, že právě florbal je tím největším) jak to z průzkumem mysleli a jak s tím naloží. Z podstaty funkce Národní sportovní agentury by to měl přijít vysvětlit i třeba mně, protože já už 8 let dávám práci a prostor mistru světa ve sjezdu na divoké vodě a moc dobře vím kolik stojí loď či pádlo co si každý rok za svoje kupuje. Nevím kolik fotbalistů v asociaci co vede pan Svoboda pro fotbalisty si kupuje za svoje kopačky, trenky, trika, balony, ale asi myslím nikdo a že by chodili do práce a po práci si šli zahrát taky dost pochybuji, když jsou jejich soutěže zastřešeny Ligovou fotbalovou asociací.

Takže za mne díky, že agentura rozčeřila stojaté klientské prostředí českého sportu. A jak se říká : „Potrefená husa nejvíc kejhá.“.

Prima dny a vyrazte na běžky , jednak podle průzkumu jsou „trendy“ a na horách si vyčistíte hlavu a jelikož je všechno zavřeno, tak si tu čistou hlavu dovezete i domů.

Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | čtvrtek 14.1.2021 19:53 | karma článku: 22,87 | přečteno: 673x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Středula či odbory jdou rozumu navzdory

Popravdě jsem čekal, kdy vylezou z děr, ale že to bude tak rychle a tak aktivně jsem nečekal. Ne však krtci na zahradě na ty stačí pobíhající pes , ale odboráři jako hlavní brzda pokroku.

17.5.2023 v 9:35 | Karma: 37,27 | Přečteno: 3114x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Stávající vláda už to nespraví

Nejsem pesimista , to jistě ne, protože mít v obýváku u televize větev, tak už jsem visel. Protože na to co nám je medii servírováno ze Světa obecně tak je na mašli ať chcete nebo nechcete. Jen a jen tragédie.

9.5.2023 v 12:57 | Karma: 26,89 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Pavle střep se Bendy a nejen jeho

Používáte či znáte sloveso střepat se. U nás v rodině je to používáno jako druhá mocnina slova zbavit se. Prakticky tedy značí opustit daný problém v případě lidském pak se na věky myšlenkově rozejít, anžto nejsme vrazi

15.4.2023 v 8:49 | Karma: 24,41 | Přečteno: 745x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Šetříte a zase špatně

Dostala se ke mně informace, že lid českomoravský na zdražování a vysoké náklady zareagoval tak, že začal šetřit. A hned se slétli ekonomové s názory, že to naše ekonomika nepotřebuje.

11.4.2023 v 21:57 | Karma: 42,56 | Přečteno: 5109x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Olympijská myšlenka je dnes už spíše smyšlenka

Mám za to, že i nesportovec si všimnul, že v posledním týdnu se zdvihla vlna sportovních zpráv o jednu zásadní informaci. Jak to myslel a jak to řekl David Svoboda o záměrech Olympijského hnutí ve vazbě na válečný stav mezi Ruskem

1.4.2023 v 18:14 | Karma: 31,54 | Přečteno: 661x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik