Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Já to vidím tak, že Středula tvrdí, že běžná rodina s jedním dítětem platí měsíčně navíc asi 15 tisíc Kč, (180 tisíc za rok)zatímco pravicový ekonom Kovanda tvrdí, že běžná rodina s jedním dítětem platí díky naší současné vládě navíc asi 400 Kč (5000 za rok).

Vemte si své vlastní účty a porovnejte, kdo má pravdu a kdo lže.

4 0
možnosti
RP
Foto

Jj. Vždy platilo "socialisticky pracovat, kapitalisticky žít." A co má každý komunista raději, než díla Marxe a Lenina? Přece valuty! Komunista je ten, kdo četl díla Marxe a Lenina. Antikomunista ty díla pochopil!!!

8 0
možnosti
JK

Odbory jen zastupují zaměstnance, kteří si diktují podmínky. Stejně jako hospodářská komora zaměstnavatele. Když se nevyznáte v právních věcech, tak taky si většinou najmete právníka. Uvědomte si ,kolik tady máte nepoctivých zaměstnavatelů, kteří porušují zákony....neplatí zaměstnancům včas, nedávají výplatní lístky, neplatí podle kategorizace práce atd. Když to někomu nevoní, tak ať služeb odborů nevyužívá. Může jít na OSVČ. Nám odbory zvyšují každý rok mzdy nad rámec povinné valorizace v zaručených mzdách. 5 týdnů dovolené, sick days, atd. A tyto firmy kde jsem pracoval to nikdy nepoložilo a jsou pořád v ČR. Brzdou rozvoje byli politici, kteří v roce 1990 uměle velmi oslabili korunu. Vlastně jim to vyhovovalo, když západní firmy našim lidem platily jen drobné.

8 0
možnosti
Foto

O45t59o 40K41a56d42ě74r67k68a

18. 5. 2023 21:32

Vite ja od roku 1993 jsem zamestnaval lidi. Za celou dobu kolem 30. Vzdy jsem za vsechny vsechno zaplatil a jim taky. To ze nekdo si dava podminky na vice jak 4 tydny PLACENE dovolene a jeste chce benefity tak tu praci nema rad a nemel by ji delat.

0 0
možnosti
MC

Pan odborář Středula by dobře sehrál jak Heinricha Himmlera, tak Josepha Stalina.

7 3
možnosti
JR

J30a51n 35R86á70ž

17. 5. 2023 13:27

Středulu jsem poznal v devadesátých letech jako mladého inteligentního muže, který přímo sršel dobrými nápady jak modernizovat naše odbory.

Ale od okamžiku, kdy se bůh ví kým nechal přesvědčit, že by snad mohl být prezidentem (nechápu jak takovému nesmyslu mohl vůbec uvěřit) se stal směšnou karikaturou sama sebe. A když vyhlašuje jménem českých odborů dnes stávkovou pohotovost jako protivládní protest a přitom všichni ví, že k žádné stávce nedojde, svou přeměnu v klauna dokonal.

20 1
možnosti
Foto

Z tohodle mráčku asi pršet nebude

4 1
možnosti
Foto

Odbory mají své opodstatnění pouze ve firmách, jejichž zřizovatelem je buď stát, kraj, nebo město. V soukromých firmách bych je netrpěl. Neměly by tedy být zákonem chráněné.

Baťa na to také nakonec přišel.

14 3
možnosti
JD

Baťa ovšem platil zaměstnance přímo královsky, v porovnání s dnešním děním v montovnách. Dnes jsou v mnoha firmách odbory záchranou.

7 5
možnosti
JD

Karma, Středula se snaží zviditelnit. Možná hodlá zase někam kandidovat.

12 1
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik