Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Cesku je pozoruhodna situace. Clovek s prumernou mzdou ma co delat, aby nebyl v dluzich. Mladi s aktualnimi uroky nemaji vetsinove sanci dosahnout na hypoteku. Duchodci byli obrani. Inflace jak v Argentine, statni dluh trha rekordy. Potraviny uz drazsi, nez v Nemecku.

Komu se to nelibi a dovoli se ozvat, je Putinuv agent a dezolat.

Bravo.

:-/

4 0
možnosti

potraviny jsou tu drazsi nez v nemecku co pamatuju

0 0
možnosti

I84v25o 40L26y63č60k52a

13. 4. 2023 9:05

A to buďme rádi, že zatím nejsou zrušené peníze, myslím jako hotovost. To by se to pak vládlo, kdyby všichni měli peníze jen na bankovním účtu. Byla by inflace? Tak by se z nich ubralo všem, nejen důchodcům, a hned by bylo zase na rozhazování a zvyšování platů našich vládců.

1 0
možnosti

J22a25n 48R67á66ž

12. 4. 2023 17:49

Víc policistů, na počet obyvatel, než máme my, má v EU jen Malta a Kypr. A Rakušan chce nabírat dalších pár tisíc. V některých školách mají jednoho učitele na cca 12 žáku , ale učitelů je pořád málo a pedagogické fakulty tak ročně chrlí tisíce nových kandidátů učitelského povolání. Ruší se pracoviště FÚ, ale o propouštění nechce Stanjura ani slyšet, státní podnik Česka pošta ruší stovky poboček a o propouštění těchto taky státních zaměstnanců slyšet není nic. Humanitní fakulty pláčou, že mají málo peněz na platy, ale nikdo nevyhodnotí, kolik zbytečných studijních oborů, jen aby si zvýšili počet studentů a tedy i nová místa pro profesory, docenty a odborné asistenty si zřídili.

Stále rostoucí počet státem podporovaných nových neziskovek , v podstatě zaměstnávající lidi také dotované ze státního rozpočtu, rovněž permanentně rozšiřuje počet státních zaměstnanců. Proč každý rok roste počet zaměstnanců zcela zbytečných krajských úřadů, také nikdo nevysvětlil. Hlavně, že na pracovním trhu je stále nedostatek lidí. Aktuálně jich chybí cca 100 tis. a náklady na zajištění provozu státu rostou a rostou

Ach jo!

9 1
možnosti

Na pracovním trhu chybí vyšší statisíce lidí, pokrývá se to dovozem - Slováci, Poláci, Ukrajinci, Uzbekové, Mongolové..... jistě si sám vzpomenete na další časté národnosti. A to nás zachraňují Vietnamci, co vysedávají ve své večerce klidně 18 hodin denně. Ti makají za tři lidi, protože jedou sedm dnů v týdnu, bez dovolené. Kdyby takových živnostníků nebylo, tak bude inflace ještě vyšší. Kdysi byly ceny příjemné, ale pak se zavedlo EET, důchodci-živnostníci to pověsili na hřebík, řetězcům zmizela poslední konkurence a my se divíme té drahotě. Chacha, dobře nám tak. - - - - Jinak Vám dávám plus, dobrý příspěvek.

3 1
možnosti

"Popravdě řečeno" situaci sleduji delší dobu, přes 30 let, ale co se týká rozsahu státní správy /resp. státem placených zaměstnanců/, tak to je ten takřka nejmenší díl skládačky. Náš stát je ve 2 problémech: 1) struktura ekonomiky je subdodavatelská, kapitálově ovládaná ze zahraničí. Tzn. přidaná hodnota z výroby a výdělek z finančních operací je v převážné většině adresován mimo ČR. Celkem to může činit něco mezi 0,5 až 2 bil. Kč, kdyby se na to uplatnilo 19% daně z příjmu právnických osob, sami si spočítejte. Toto žádné řešení nemá, protože to neovládáme. Konkrétně česká vláda na to má nulový vliv. A problém č. 2) pokles porodnosti od 80. let. Do dneška se nenarodil cca 1 milion dětí /pokud bychom za žádoucí úroveň porodnosti považovali lehce nad počet 2 dětí na ženu v plodném věku). Tzn. je tady dluh v pracovní síle - a ten neumožňuje plnohodnotně pokračovat v modelu subdodavatelské ekonomiky (samozřejmě, to je cyklický návrat k problému č. 1 - proto už ani ten poměrně podřadný model naší ekonomiky nefunguje, jak by měl). Zase, česká vláda na to má nulový vliv. - - - Jaký je závěr: Teď se pojede jako dosud, volby jsou fakticky za pár měsíců, Fiala a spol nic zásadního nepodniknou., nakonec schodek do 400mld ročně bude považován za o.k.. Po volbách se uvidí. Pokud vyhraje Babiš, očekávám do 2 let správu české ekonomiky za strany MMF a SB. Pokud by se u moci udržela ODS, čekám to samé cca do 24 měsíců. Pak se bude rozpočet konsolidovat podobně jako to udělali v Řecku, tj. nějaké finanční a účetní tanečky a hlavně, snížení důchodů o 40%. A rozpočet bude zase na pár let vyrovnaný. Samozřejmě budeme ročně platit cca 400 mld na úrocích ze státního dluhu - ale co už. Dnešní důchodce, zejména ti, co jim je 85+, to už opravdu trápit nemusí. Nebudou na to mít jakýkoliv vliv. A podobně na to nebudu mít vliv ani já, a to mi bude lehce přes 50. Dá-li Bůh, chce to dodat. Což je nakonec to nejdůležitější.

5 0
možnosti

Nedivte se, budeme třeba zavádět další funkci - dětského ombudsmana ... s aparátem, jinak Brusel bude trestat ...

4 0
možnosti
Foto

Oto, už jsme daleko za bodem zlomu, těch, kteří natahují ruku je více než těch, kteří to všechno platí a všichni mají stejné volební právo.

14 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik