Vzájemnost určena pro další tisíciletí, bude to lepší svět?

Nedejte na pochopení, nedejte na sebe, tady a teď se tvoří to, co bude platit za hodně dlouhou dobu. Kdo si dá práci, může překonat svůj vlastní stín

Vzájemnost a víra, aneb co je co a jak spolu souvisí (pracovní název)

Vzájemnost je téma dalšího tisíciletí, které přijde po tomto. Ovšem však již nyní musíme položit základy oné vzájemnosti.  

Ona vzájemnost touží po poznání stejně jako Bůh touží po svém stvoření. Toto je onou podstatou vzájemnosti. Kdy jedno žije druhým. Celé by to mohlo vyznít, že vzájemnost je Bůh, který je v nás, tak to ovšem není. Vzájemnost je poznatek Božství v nás. Tento poznatek je tak hluboký, že dává lidem chuť poznat víc. To víc znamená vše. Proto ta vzájemnost v současném pojetí lidství není realizovatelná. Lidé jsou příliš na nízké úrovni aby pochopili o čem je tu řeč. Jen výjimeční lidé již dnes chápou onu vzájemnost stvoření, které dává podměty dalším.

Jak je to se vzájemností a vírou? Víra je onou vzájemností tím, co chápeme jako Božství. Lidé budou schopni ji tak chápat, ale jak říkám půjde o dobu až v příštím století, kdy tento směr nabere ony kontury, které myslím, že by měli zaznít již dnes.  

To že se předbíhám je důležité, protože jsou lidé bdící a vědoucí, kteří jdou světem jako Bohem milovaní. Tito lidé dokáží v oné vzájemnosti žít již dnes. Tito lidé by měli najít to co hledají, a neměli by tak tápat v budoucím světě, který nebude žádnou selankou. Ta selanka znamená, že bude spousta věcí k řešení a lidem se nebudou dostávat témata na jejich řešení. Zkrátka budou chybět lidé, kteří Ví. Tito lidé se nevypaří, ale budou v přítmí dění, protože ono dění nebude nikomu příjemné.

Přesto již nyní musím pohovořit o tom systému, který se bude postupně v lidech rozvíjet a jak půjde čas. Budou to nakonec lidé kdo pochopí kudy se dát, a lidé nabydou důležitosti. Takový je program, víc sdělovat bohužel nemohu.

Nyní k oné vzájemnosti. Vzájemnost je termín, který vytyčí lidství. To lidství, které tvoří člověka bude popsáno novým způsobem a bude vytvářet revoluci v myšlení. Lidé tak pochopí onu vzájemnost jako poznatek života, že vše je vším. Tato slova tak nabydou světlo světa. Když o těchto slovech pohovoříme již dnes, nebudou vyslyšena, protože ona vzájemnost je tak jemná, že pochopení není schopen současný člověk dát. Co kdyby chtěl přeci? Mohl by, pokud by odkryl tajemství svého počátku ve stvoření. Svůj počátek má každý a lidé nebudou schopni jej poznat jinak než tím, že nabydou zkušenosti života v tom co tvoří. Bude to tedy o praxi Božství v lidství, které musíme pochopit.  

Taková je zpráva pro lidi, kteří již dnes chtějí vytvořit onu vzájemnost.

Děkuji za pozornost.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 20.7.2023 9:58 | karma článku: 4,44 | přečteno: 85x