Světlo, které plyne z Čech se bude rozlévat vůkol

Češi jsou národem jediným, který dostal do vínku vést svět. A to svět duchovní, který bude světem budoucím.

Duchovnost Čech, se stane duchovností všech? (pracovní název)Položená otázka je položená samotnému Bohu, proto mohu odpovědět takto:Jsou Čechy místo pro duchovní život? Je míra obrody lidí žijících v Čechách, mírou všech?

  • První otázka je otázkou života. Kdy život lidí narozených v Čechách nebude jiný než jinde. To, o co tu jde, je duchovnost zde narozených lidí. A ta je veliká. Mnozí to o sobě ani neví, přesto to tento národ tuší. A tušení se stává činem.
  • Druhá otázka je složitější. Jsou lidé, kteří již dnes dokáží dát tolik, že míra jejich je mírou všech. Taková odpověď však nestačí. Měla by odpověď zní tak, kdy tomu tak bude u všech? Bude tomu tehdy, kdy lidé odhodí brýle hmoty, která je svazuje a povýší svoji duši. A něco  takového se chystá. Prozradit jen mohu tolik, že bude doba, kdy lidé opustí bezbřehý konzum a produchovní se.

Obraz duchovnosti českého národa je poznatek vyplývající z Božství, a ten zní:

 

 Kdo najde na území Čech a Moravy to co obsahuje duše lidská, ten bude Bohu blíž než ten co žije jinde. Tento kraj je totiž prostoupený Božím slovem tak, že lidé jakmile ono slovo pochopí nebudou ani vědět jak, ale stanou se moudrými.

 

 To celé zní jako pohádka, přesto na této pohádce je pravdivý základ, že kdo v těchto místech hledá duchovnost, setká se s něčím tak velkým, co se nedá zažít jinde.

 

 Proto má rada zní:Buďte rádi za tento svět, který obýváte a svoji zem, protože Boží moudrost dokáže produchovnit každého v těchto končinách. 

 

Toto je mé slovo na závěr:Hledejte a naleznete, nevím co hledám, přesto vím, že vše je jedním. 

 

Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký den. 

 

J.H.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | pátek 5.1.2024 8:26 | karma článku: 5,85 | přečteno: 156x