Poznání je ošemetná věc, stačí málo a člověk ztratí vše

Nehledejte v těchto slovech jen poznání, ale i výraz duše tak velké, jak velký je tento svět. Proto si tyto slova vryjte do své duše tím, že je pochopíte.

Úvod do filosofie jednoho, kdy vše je jedním (pracovní název)

Na počátku každé snahy stojí život. Ten život si řekne:

Kdo jsem? Jsem ten, co žije životem svým, stejně tak jeho a tímto životem budu poměřovat svět. Slova tak zanikají i vznikají ze samé podstaty světa, která říká toto:

Slova nejsou tu od toho, aby sdělovaly pravdu, ale jsou tu proto, aby sdělovaly, co cítím ke všemu. Pravda se nedá slovy vyjádřit, tedy ani to co nyní čtete není pravdou, ale stane pravdou až tehdy, až tyto slova pochopíte.

Taková silná slova nebyla řečena, ozval se člověk. Ale byla, jen jste neposlouchali našeho pána, který sděloval lidem, co cítí k nim ne slovy, ale činy života. Proto i vaše činy budou vašimi slovy života, kterými vykonáte vše.

Slova nejsou jen malá, ale jsou i velká ohradil se druhý člověk. Ano jsou i velká. Taková slova znamenají hodně a jsou lidmi milována, ne pro svoji velikost, ale prostotu, kterou ukazují jako další život. Takový život v těchto slovech má jediný cíl. Dát všemu co si zaslouží, proto pochopte velká slova lidmi tímto způsobem:

Nechtějte poznat vše, tedy ani slova nejsou výjimkou, kdy slova neznamenají jen novou dobu a poznání nového, ale jsou poznatky natolik hlubokými, že slova sdělují pravdu o světě, kde vše je jedním. Na taková slova se dívejte jako sdělení duše, protože jen taková slova jsou pravdivá.

Těmito slovy se rozloučím, protože duše potřebuje načerpat sil k další práci, jenže co pak, když nebude duše? Budou tu slova našeho pána, který sděluje světu pravdu o světě, ve kterém žijeme.

Tento svět sděluje tuto pravdu způsobem, že se mu podobá ve všem, proto najděte jeho slova ve svém životě jak niterným, tak vnějším, protože právě těmito slovy budete poměřovat svět.

Tímto bych se rozloučil a přeji si jediné, aby má slova nalezena byla v duši i těle, které žije podobným způsobem.

Děkuji Vám za pozornost.

J.H.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | středa 24.4.2024 7:37 | karma článku: 0 | přečteno: 50x