Nebyl jsem člověk, přesto jsem byl, jak to souvisí s tématem člověka?

Jsou temné stránky člověka, přesto jako celek jsme světlem. Jak jsem se stal extrémistou (pracovní název)

Jak jsem se stal extrémistou (pracovní název)

celé to vzniklo jako reakce na článek:

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/ctete-orwella-tolkiena-podle-britskeho-protiteroristickeho-programu-jste-extremista/Naše vlády chtějí člověka a dostávají jej takovým způsobem, že jejich činnost působí jako rozklad celé společnosti. Co tím myslím? Vlády chtějí duše, které by se jim klaněli a přitom si neuvědomují, že člověk je tvořen nejen duší, ale i tělem, což je pohled jednoty na celek. Tento pohled na celek je však lidské rase nedostupný. Proč? Hlavní důvod je ten, že pohled člověka je omezený, tahle omezenost je dána tím jak člověk uvažuje a jak jedná. De facto člověk sám sebe uvrhává do vězení, ve kterém odmítá žít. Poté co se takoví lidé uvrhnou do vlastního vezení, dosáhnou stavu podvolení. Takoví lidé dělají vše tak, jak si přeje ten co jim velí a může to být kdokoliv, většinou vláda. Tito lidé jsou pohromou dneška, protože se nachytali jak žijí a to tím způsobem, že život již není jejich a je to život druhých. 

Pro pochopení stavu, ve které žijí se stačí zeptat těchto lidí otázkou, co by jste dělali jako člověk? Jejich odpověď bude taková, že poznají ve své odpovědi sami sebe a dokáží se probudit, obzvláště někteří zarputilí to však nedokáží. Myslí si, že jejich život není skutečným životem bez toho, že by sloužili. Tito lidé jsou souputníky běžných lidí. Tito lidé dokáží věci ty nejhorší a přitom si jich nejsou vědomý, protože vykonávají podle nich veřejné blaho.

Proč vznikla tato úvaha? Vznikla proto, že se nemohu dívat na směr jakým se ubírá lidstvo, je to směr zotročení a zatracení ne jednotlivců, ale celých národů.

Proto bych radil lidem, buďte lidmi tím, že poskytnete své vědomí toho koho milujete, ať je to Bůh nebo člověk, neuděláte chybu v žádném případě, jen se nesnažte kopírovat druhé, tohle je nejhorší lidská vlastnost.

Tohle jsem měl na jazyku, tohle jsme chtěl říci.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | pondělí 20.2.2023 15:16 | karma článku: 0 | přečteno: 55x