Měli by naši vůdci myslet na budoucnost, nebo na minulost?

Jsou věci mezi nebem a zemí, kdy jen člověk pochopí tam kde je, tedy tak činím. Každý se musí postavit sám za sebe, a ne být tím, kdo slouží.

Obojí je poučné. Kdo se ponoří do minulosti jistě mu neujede kolik válek zde probíhalo, to že posledních desítky let, bylo stabilních a bez velkých válek se může kdykoliv změnit, což by nebylo dobré pro nikoho. Jak tedy naznačit politikům aby mysleli na budoucnost a nežili z podstaty, která nemá již co nabídnout? Nabízejí nám mnoho, mnoho statků za málo peněz, ale těch peněz, které nemáme, protože si je máme půjčit. Takto se nechová řádný hospodář a je to úzus poslední doby, kdy lidé ztrácí nad sebou kontrolu, kdy peníze vidí v dluhu. Dluh je poznatek poslední doby, kdy se skutečně stalo, že peníze byly zaměněny za dluh. Peníze tak již nejsou penězi, ale dluhem, který nás tíží, ne jen ty co mají dluhy, ale celou společnost. Kam to může zajít? Máme si myslet, že celá situace se může klidně odpískat a budeme se mít stejně jako dnes? Tohle si může myslet naivní prosťáček, který neví jakou funkci peníze mají, jsou oceňovatelem hodnoty a ne oceňování dluhem. Tahle zvrácenost nás bude stát mnoho, a bude trvat než zcela pochopíme proč tomu tak je. Jedním z důvodů je ten, že jsem dovolil tomuto systému nás okrádat, nejen stát daněmi, které nestačí ani na provoz státu, ale i tak, že dluhy platíme i my co žádné nemají, protože nic jiného než dlužné peníze neexistuje. Jaké by mělo být řešení celého problému? Jediné správné řešení problému je odmítnout úročný systém a stav peněz založených na dluhu a vrátit se k reálné hodnotě, která vyplývá  z toho co jsme vytvořili, bud fyzicky nebo duševně. Nikdo by nás neměl okrádat o naše bohatství, protože tohle je největší zlodějna a drží nás jako zločinec s kudlou pod krkem a snaží se nás chlácholit, že se nám nic nestane když budeme poslouchat. Tedy posloucháme. A já se ptám, jak dlouho ještě budeme muset poslouchat?

Tento můj příspěvek je názorem, který vytryskl z článků, které si stále neuvědomují co je skutečnou příčinou bídy ve společnosti, proto věřím, že lidi prozřou a budou se stavět k vlastní měně s láskou a pokorou, jako k tomu co by je mělo živit, a ne sloužit k polickým čachrům bankéřů a politiků, kteří udržují celý systém v chodu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | pondělí 10.10.2022 12:36 | karma článku: 5,70 | přečteno: 124x