Jedni stojí druzí jdou, jak to s lidmi je?

Nepochopení střídá pochopení, přesto se člověku nedostává toho nejdůležitějšího, být jako on, který je tím, že bytuje v nás.

Co znamená býti Bohem pro člověka (pracovní název)
Je to průvodní jev člověka že se cítí být pověřený a tápe. Toto tápání je chápáno tak, že člověk neví co si má myslet o takovém postavení, které vyplývá ze situace, že jsme všichni Bohové. Tato poznámka budiž uvedena na pravou míru tím, že člověk je takový jaký je jeho Bůh, tedy, že sám je Bohem a stává se tak jím, že je jako on. Tento termín musíme vysvětlit do větší hloubky. Poznatek člověka je daný tím, že věří. Jak se říká, kdo nevěří, nedokáže nic, ani si uprdnout. Tato impertinence, by neměla být zmiňována, přesto udělám výjimku a tímto dám člověku obraz toho co znamená být Bohem.

Tato představa vychází ze situace, že člověk je takový jako jeho protějšek, jak je to však s člověkem doopravdy? Doopravdy je to tak, že většina lidí neví, co za ním stojí a nevěří ani sami sobě jako toho kdo je poslal, a nemohou tak věřit svému Bohu, který je. Kdo pochopí tato slova bude poznamenán na věky tím, že bude jako on. Pro takové lidi mám příměr: 

Jedni jdou, druzí stojí, přesto taky jdou. Jak je to možné? Možné je to proto, že lidé, kteří stojí, jdou s Bohem a jejich pohyb je určován mírou vyšší než jsou oni sami. 

Tímto považuji toto téma za vysvětlené.

Poděkoval bych všem co budou číst tyto řádky, aby jejich pochopení bylo pochopením lidí, kteří dokáží přijmout právě toho, kdo je poslal, protože právě tohle je míra člověka, která je mírou i jeho.

Děkuji za pozornost.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | úterý 27.12.2022 14:23 | karma článku: 3,47 | přečteno: 109x