Byl člověk, který chtěl poznat svět

Však tento člověk přes svoje mládí klopýtnul. Kdo dojde dál než on? bude to další člověk, který si řekne: dobře je s duší, kterou jsem našel. Budu tedy člověkem, a byl

Být mladý, najdu zdroj v sobě, pak najdu vše v jednom (pracovní název)

Bohulibé znamená virální, a to je to, čím dnešní mladí trpí. Ne tím, čeho dosáhli, ale čím by mohli být. Toto je hlavní mantra mladých lidí, je to jiná mantra než těch, co žili dříve, proto jim nedokáže nikdo pomoci a každý jen kritizuje. Ta kritika je oprávněná, přesto by jako každá kritika měla nést náboj porozumění toho, proč se to děje. A právě tohle se neděje.

Příběh:

Byl jeden člověk a říkali jsme mu, býti, byl, kdy tento člověk nepochopil svou úlohu ve stvoření. A takových lidí je spousta, přesto tento člověk se snažil být výjimečný a to tak, že bude tvořit zdroj. Tento zdroj měl však jednu vadu, nebyl vědomý toho, co nesl a nesl toho hodně, proto se v tom celém ztratil a nebylo již o něm slyšet. Co bylo příčinou tohoto pádu? Příčinou bylo neporozumění sám sobě a nenalezení zdroje, který protíná stvoření právě ve mně. Takový zdroj oblaží každého a dodá mu odvahu i vědomí věcí, které můžeme sledovat z různých úhlů pohledu. Právě tohle měl tento člověk nalézt a právě tímto, měl poměřovat svět. Tedy ve zkratce, měl nalézt duši.

Nikdo nepochopí duši lépe než člověk sám. Je to opět o Bohu, přesto o duši, která nalézajíc sama sebe, nalézajíc onen zdroj v něm. Taková je pravda a takovou pravdu by měli mladí lidé dneska ctít. Taková je doba, chtělo byse říci, že nalézt duši nebylo nikdy snazší, a tak lidé tápou, protože duši nehledají.

Duše sama o sobě říká i takové to věci:

Bohu sedím na klíně a ten mě konejší: Neboj se malinká, budeš jako já a člověk by rád uvěřil, jenže nemůže najít onen počátek. Proč ho jen nemohu najít? zlobí se člověk. Nemůžeš ho najít proto, protože se necháváš rozptylovat věcmi, které ti berou na místo toho, aby ti dávaly. Taková je pravda o nynější době, kdo tak nalezne ono poznání počátku, uvědomí si důležitost toho všeho, co nás obklopuje, avšak dodává, spousta lidí tohle nepochopí.

Myslím, že se téma vyčerpalo a budu se těšit na další vstupy.

Děkuji za pozornost a přeji Vám hodně zdaru.

J.H.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | středa 10.4.2024 12:32 | karma článku: 4,76 | přečteno: 227x