Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Absolutní rovnost pro všechny!

„Pepíku, budeš valit voči, ta je teda má! Představ si, že už chodí i do relaxační zóny, tak si ji koukej užít, než začne platit unifikovanej dres kód.“ Přivítal Jarda kolegu, známého milovníka žen po nuceném návratu z dovolené.

Řeč byla o nové mladé kolegyni Heleně s havraními vlasy a výstavní figurou, která nastoupila do firmy během Pepíkovy nepřítomnosti a která na první pohled zvedala náladu celému mužskému osazenstvu. Tedy dlužno přiznat, že některým nejen náladu, ale i něco trochu jiného. Ženskému osazenstvu naopak zvedala průměr nikoli pouze výkonnosti, nýbrž i krásy a některým dámám s povadlým (nejen) sebevědomím tím pádem i žluč.

Řeč byla také o relaxační zóně, kterou moderně pojatá firma zřídila pro své zaměstnance, aby jim dopřála mimopracovní vyžití. Zóna se nacházela v nejvyšším patře budovy plus na střeše a byla vybavená posilovnou, pingpongovým stolem, pohodlnými lehátky, bazénem s vodou a šatnami, které byly jako jediné oddělené zvlášť pro muže a pro ženy.

„Fakt? Nekecáš? No, jestli tam půjde dneska, tak na ní hned zapracuju,“ odpověděl Pepík a lascivně si zamnul ruce. Pak lehce znervózněl, neb mu došlo, že řeč byla nejen o Heleně, nejen o relaxační zóně, ale ještě i o něčem úplně jiném.

  • Není přípustné, aby muži bezuzdně očumovali ženy a tím na nich vizuálně páchali sexuální násilí! Zmíněné násilí na ženách nesmí být pácháno nejen muži, ale ani ženami samotnými, jakož ani osobami bezpohlavními, respektive jinopohlavními! Nesmí být dokonce pácháno nejen na ženách, ale ani na mužích nebo osobách bez, či jinopohlavních!
  • Není přípustné, aby jakákoli žena, muž, bez či jinopohlavní osoba byla vystavena pocitu závisti nebo méněcennosti při pohledu na jinou osobu, vůči níž byla příroda po fyzické stránce štědřejší než k ní samotné!
  • Není přípustné, aby se nějaká osoba nadřazovala nad jinou nebo se naopak vůči ní cítila podřadná z důvodů výšky, tloušťky, štíhlosti, barvy vlasů, pleti či nehtů, případně jakékoli jiné vrozené nebo získané tělesné vlastnosti!

Toto je jen výňatek z hlavních tezí dokumentu, naznaného Absolutní rovnost pro všechny! (i s tím vykřičníkem, leč dále v textu pro jednoduchost jen teze Rovnosti). Ty měl na mysli Jarda, když řekl Pepíkovi, aby si užil Heleny dřív než, cituji „začne platit unifikovanej dres kód.“ Konce citace.

S tezemi rovnosti přišla Nemesis. Takto osoba britského státního občanství s africkými kořeny, která si prošla lecčím, zejména několika změnami pohlaví. Narodila se jako žena, v pubertě podstoupila několik operací, aby se stala mužem, avšak po čase zjistila, že ani toto jí nevyhovuje. Po dalších operacích se proměnila v bezpohlavní osobu, nicméně poté, co začala tvořit teze Rovnosti, zvolila opět ženské pohlaví, aby se mohla ztotožnit s Nemesis a stát se tak moderní bohyní pomsty. Pomsty všem, kteří se povyšují nad druhé za jejich jinakost v jakémkoli slova smyslu.

Jakkoli vznikly teze Rovnosti v Británii, tedy v zemi stojící dnes už mimo unii, bleskurychle se rozšířily nejen do EU, ale samozřejmě i do zbytku civilizovaného světa. Byly vtěleny do litery zákonů, a to takovou formou, že má-li se lidem zabránit v povyšování nebo v mindrácích, nesmí poznat, že jsou jiní. Možná to zní složitě, ale praktické provedení je vpravdě jednoduché. Aby všichni vypadali stejně, musí se stejně obléct a úplně zakrýt.

Vbrzku tedy všechny plavky, trička, kožichy, kalhoty, kabáty, klobouky, sukně, sandály, kozačky a další kousky oblečení a obuvi nahradí jednotný kus, zvaný rovnoháv. Těžko ho takhle slovně ve stručnosti popsat, v tezích Rovnosti jeho definice zabírá několik stran hustého textu. Bude vypadat tak trochu jako obtloustlý neforemný nohatý hlavatý pytel, aby se do něj vešly osoby prostorově výrazných postav, štíhlejší si budou muset přikoupit výplň. Rovnoháv skryje veškeré vnější pohlavní znaky, takže nebude patrné, zda v něm prodlévá muž, žena či někdo jiný. Součástí rovnohávu bude samozřejmě obličejová maska plus kapuce, která unifikuje nejen barvu pleti a vlasů, ale též výraz ve tváři. Dále rukavice a boty se speciálními podpatky, nižšími či vyššími, aby se mohly vyrovnat rozdíly ve vzrůstu jednotlivých osob.

Nicméně nepodceňujme Nemesis a nemysleme si o ní, že by byla tak hloupá a při vymýšlení rovnohávu dopustila, aby tento univerzální oblek přinášel komukoli nějaké příkoří. Rovnoháv bude opatřen vaky, do nichž bude možné v zimě umístit topné spirály a v létě klimatizační jednotku. Obojí bude poháněné ekologickou elektřinou, získávanou ze solárních panelů za zádech a z malého větrníku na kapuci. Klimatizace pak bude mít odvod horkého vzduchu a kondenzované vody vzadu v úrovni hýždí.

Nemesis pochopitelně pamatovala i na tělesnou aktivitu, jakou třeba vyvíjejí Jarda, Pepík a Helena v relaxační zóně firmy, v níž jsou zaměstnaní. K dispozici budou lehké sportovní rovnohávy, určené například k plavání, hraní pingpongu, posilování, ale i cyklistice, lezení po skalách a podobně. Funkčně budou tedy velice rozmanité, akorát vzhledově úplně stejné.

A na závěr to nejdůležitější. Ne všechny země nejen EU, ale i zbytku civilizovaného světa zavádějí účinnost tezí Rovnosti, a tudíž povinnost nošení rovnohávů ve stejném termínu. Někde to platí už teď, jinde se s tím tak trochu courají a naše zemička v centru Evropy je i v tomto ohledu někde uprostřed. V praxi to znamená, že známý milovník a balič žen Pepík bude moct Heleniny výstavní vnady nepokrytě očumo... totiž obdivovat pouze do konce července, od prvního srpna bude mít utrum. Měl to ten filuta ale kliku, že ho šéf ze služebních důvodů odvolal z dovolené o týden a půl dřív.

Autor: Jan Pražák | středa 19.7.2023 14:34 | karma článku: 25,93 | přečteno: 890x
  • Další články autora

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

Mám samozřejmě na mysli kočku čtyřnohou, protože tu svou dvounohou je nejlepší si vzít s sebou. Jinak by se totiž zlobila a vám by bez ní bylo smutno. Čtyřnohá bude sice taky prskat, ale s sebou si ji obvykle vzít nemůžete.

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 14,07 | Přečteno: 279x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Příslušník VB coby kazič májového potěšení

Psala se první polovina sedmdesátých let minulého století a já byl chovancem středoškolského ústavu. Spíš než o vzdělání jako takové jsem plnou silou svých osmnácti let usiloval o srdce spolužačky Mileny.

30.4.2024 v 14:34 | Karma: 25,94 | Přečteno: 708x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ty zvíře moje!

Oslovení „ty zvíře“ nemusí být nutně hanlivé, a pokud je doprovázeno přivlastňovacím zájmenem, bývá spíš chápáno jako lichotka. A zdaleka ne vždy s erotickým podtextem, stačí, aby se někdo zachoval živočišně jako ten tvor boží.

27.4.2024 v 7:07 | Karma: 21,06 | Přečteno: 511x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Heleno, hledej!

„Tak copak si dáte?“ Zeptal se nás prošedivělý číšník, když jsme se sobotního podvečera usadili se Soňou k restauračnímu stolu za účelem doplnění sil po odpoledním courání nezvykle chladnými ulicemi města.

24.4.2024 v 14:34 | Karma: 31,68 | Přečteno: 838x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Věř svým očím

„Promiň, Marku, já s tebou na to kafe fakt nemůžu jít. Musím do zítřka opravit písemky za celou třídu, ještě jsem s tím ani nezačala a už tak u toho budu sedět do noci. Tak se na mě nezlob, prosím.“

21.4.2024 v 7:07 | Karma: 28,26 | Přečteno: 866x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Zdanění bezdětných, výpovědi bez důvodu. Fiala chce širokou shodu a klid

4. května 2024  7:55

Z programových návrhů, se kterými přicházejí strany vládní koalice rok před volbami, mají podle...

Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu

4. května 2024  7:16

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,98
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.