Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Japonská katastrofa v zajetí zeleného populismu

Problémy japonské jaderné elektrárny Fukušima 1 zapůsobily na zelený populismus jako živá voda. Zelení dokonce vyhráli volby v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Dle volebního výsledku sice vyhrála CDU kancléřky Merkelové, ale Zelení spolu s SPD (sociální demokracie) dají dohromady většinu. CDU se tak po 58 letech vlády přesune do opozice. Po japonské katastrofě se světem začal šířit odpor k amotovým elektrárnám. Je skándální, že zelená hnutí využívají japonskou katastrofu k šíření paniky a zisku politických bodů. Je až zárážející, jak lidé opět slyší na zelené strašení a to zváště po zkušenosti z minulosti, kdy se prokázalo, že katastrofické scénaře byly do značné míry zmanipulované.

Zastavím se ještě na chvilku v Německu. Zelení už jednou byli ve vládě se sociálmími demokraty. Právě tato vláda odsouhlasila odklon od jaderné energie. Vláda kancléřky Merkelové toto rozhodnutí přehodnotila a začala uvažovat o prodloužení životnosti německých atomových elektráren. Angela Merkelová ani nic jiného dělat nemohla. S nadsázkou lze říci, že bez jaderných elektráren by se Německo ponořilo do tmy a ceny elektřiny by letěly vzhůru. Ostatně po faktickém vítězství Zelených v Badensku-Württembersku cena elektřiny vzrostla. Právě v této spolkové zemi jsou jaderné reaktory, které chtějí Zelení odstavit. Paradoxem celého boje proti atomu je fakt, že odstavené elektrárny budou muset nahradit elekrárny uhelné. Zkrátka nějak tu elektřinu získat musíme. Zelenisté tak svým dnešním populismem popírají populismu včerejší - tedy boj proti skleníkovým plynům. A co si budeme povídat. Uhelná elektrárna vyprodukuje daleko více skleníkových plynů než takový Temelín.

Celý boj proti atomu je založen na další velké lži. Je nesmysl, přestat využívat jadernou energii v souvislosti s událostmi v Japonsku. Zde zkrátka zasáhla souhra náhod. Pro Japonsko je to ponaučení. Otázkou také zůstává, zda lze před katastrofou takových rozměrů cokoliv ochránit??? Je žádoucí, aby byl atom zdrojem energie dneška ale i zítřka. Nic lepšího zatím nemáme. Výzkum a rozvoj atomu musíme podporovat. Již dnes existují reaktory nové generace, které budou umět využívat vyhořelé jaderné palivo. To je, dle mého názoru, cesta správným směrem. Alternativní zdroje - solární, větrné elektrárny či biopaliva - nikam nevedou a stojí nás nemalé peníze. Ostatně zvlástě v případě solárních elektráren má i naše republika bohaté zkušenosti. Podpora alternativních zdrojů energie se nesla v duchu boje proti tvz. globálnímu oteplování, jehož základy tvoří zmanipulovaná data. A celý boj proti změnách klimatu je jen zástěrkou pro velmi výhodný byznys.

Nepodléhejme nové zelené hysterii a pošleme všechna zelená hnutí tam, kam skutečně patří - na smetiště dějin do kolonky "Největší omyly lidstva".

Autor: Jan Koucký | středa 30.3.2011 11:17 | karma článku: 28,02 | přečteno: 2009x
  • Další články autora

Jan Koucký

ePortál.cz: „Vašnosto Karle Ábelovský, já sem vopravdu nevinnej!

Jako člen redakce ePortál.cz zveřejňuji na svém blogu text našeho ctěného šéfredaktora, kterým pan Provazník reaguje na článek pana Karla Ábelovského.

9.7.2013 v 12:18 | Karma: 11,79 | Přečteno: 607x | Diskuse| Osobní

Jan Koucký

Andrej Berlusconi Babiš

Andrej Babiš je jako pověstný Otesánek. Nikdy nemá dost a chce stále větší a větší porce jídla. Zatím posledním pozřeným soustem je mediální skupina MAFRA. Pan Babiš se tak stává českým mediálním králem. Bez nadsázky lze říci, že od poslední červnové středy žijeme v Babišově republice. Jeden jediný muž určuje naší zemi, co bude jíst a co bude číst.

28.6.2013 v 23:52 | Karma: 20,04 | Přečteno: 821x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Policie zřejmě pracuje na základě společenské objednávky

Dlouho jsem váhal, zda se k policejní razii na úřadu vlády vyjádřit. Čekal jsem na informace, proč byl tento zásah vykonán. Čekal jsem na jména obviněných doplněná o sdělení, jakých trestných činů se tito lidé měli dopustit. Ani po týdnu jsem se však nedočkal. Policie nám nic konkrétního nesdělila. Do novin jakoby náhodou či omylem unikají odposlechy či přímo části celého spisu. Tento postup tak nahrává lidové tvořivosti. A obyčejný člověk již stačil všechny aktéry odsoudit a s nadějí vzhlíží k novodobým Spasitelům, kteří zajistí klid a mír na práci.

27.6.2013 v 11:51 | Karma: 24,00 | Přečteno: 1063x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Další užitečná lekce pro nás všechny

Miloš Zeman je již dlouho obviňován z toho, že usiluje o poloprezidentský systém. Jeho rozhodnutí jmenovat úřednickou vládu v čele s Jiřím Rusnokem toho má být jasným důkazem. Osobně však s takovouto interpretací nesouhlasím. Miloš Zeman činí pouze to, co mu je politickými stranami dovoleno.

26.6.2013 v 23:55 | Karma: 12,81 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

TOP 09 a ČSSD chystají společnou vládu a to nejen v Praze

Občanská demokratická strana nebude mít po 22 letech odpovědnost za chod hlavního města. Není to nic mimořádného, překvapivého a neznamená to ani konec světa. Prahu bude nově řídit koalice TOP 09 a ČSSD. A tímto konstatováním bychom mohli fakticky skončit, pokud by nás od parlamentních a komunálních voleb nedělil pouhý jeden rok. V našem případě tak musíme na současnou situaci na pražském magistrátu pohlížet ze dvou rovin.

25.5.2013 v 22:08 | Karma: 23,60 | Přečteno: 835x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.