Japonská katastrofa v zajetí zeleného populismu

Problémy japonské jaderné elektrárny Fukušima 1 zapůsobily na zelený populismus jako živá voda. Zelení dokonce vyhráli volby v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Dle volebního výsledku sice vyhrála CDU kancléřky Merkelové, ale Zelení spolu s SPD (sociální demokracie) dají dohromady většinu. CDU se tak po 58 letech vlády přesune do opozice. Po japonské katastrofě se světem začal šířit odpor k amotovým elektrárnám. Je skándální, že zelená hnutí využívají japonskou katastrofu k šíření paniky a zisku politických bodů. Je až zárážející, jak lidé opět slyší na zelené strašení a to zváště po zkušenosti z minulosti, kdy se prokázalo, že katastrofické scénaře byly do značné míry zmanipulované.

Zastavím se ještě na chvilku v Německu. Zelení už jednou byli ve vládě se sociálmími demokraty. Právě tato vláda odsouhlasila odklon od jaderné energie. Vláda kancléřky Merkelové toto rozhodnutí přehodnotila a začala uvažovat o prodloužení životnosti německých atomových elektráren. Angela Merkelová ani nic jiného dělat nemohla. S nadsázkou lze říci, že bez jaderných elektráren by se Německo ponořilo do tmy a ceny elektřiny by letěly vzhůru. Ostatně po faktickém vítězství Zelených v Badensku-Württembersku cena elektřiny vzrostla. Právě v této spolkové zemi jsou jaderné reaktory, které chtějí Zelení odstavit. Paradoxem celého boje proti atomu je fakt, že odstavené elektrárny budou muset nahradit elekrárny uhelné. Zkrátka nějak tu elektřinu získat musíme. Zelenisté tak svým dnešním populismem popírají populismu včerejší - tedy boj proti skleníkovým plynům. A co si budeme povídat. Uhelná elektrárna vyprodukuje daleko více skleníkových plynů než takový Temelín.

Celý boj proti atomu je založen na další velké lži. Je nesmysl, přestat využívat jadernou energii v souvislosti s událostmi v Japonsku. Zde zkrátka zasáhla souhra náhod. Pro Japonsko je to ponaučení. Otázkou také zůstává, zda lze před katastrofou takových rozměrů cokoliv ochránit??? Je žádoucí, aby byl atom zdrojem energie dneška ale i zítřka. Nic lepšího zatím nemáme. Výzkum a rozvoj atomu musíme podporovat. Již dnes existují reaktory nové generace, které budou umět využívat vyhořelé jaderné palivo. To je, dle mého názoru, cesta správným směrem. Alternativní zdroje - solární, větrné elektrárny či biopaliva - nikam nevedou a stojí nás nemalé peníze. Ostatně zvlástě v případě solárních elektráren má i naše republika bohaté zkušenosti. Podpora alternativních zdrojů energie se nesla v duchu boje proti tvz. globálnímu oteplování, jehož základy tvoří zmanipulovaná data. A celý boj proti změnách klimatu je jen zástěrkou pro velmi výhodný byznys.

Nepodléhejme nové zelené hysterii a pošleme všechna zelená hnutí tam, kam skutečně patří - na smetiště dějin do kolonky "Největší omyly lidstva".

Autor: Jan Koucký | středa 30.3.2011 11:17 | karma článku: 28,02 | přečteno: 2009x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26

Jan Koucký

25 úspěšných let

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56