Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Anální horolezec Bohuslav Sobotka aneb s Bruselem na věčné časy

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kritizuje v dnešních Lidových novinách odmítavý postoj české vlády k Paktu pro euro plus. Dle pana předsedy nás žene současná vláda do izolace. A izolace prý není naším národním zájmem. Při vší úctě k panu Sobotkovi velmi silně pochybuji o jeho povědomí, co je a není národním zájmem České republiky. Dosavadní počínání sociální demokracie rozhodně nerespektuje české národní zájmy. Politici ČSSD se netají svým bezmezným obdivem k Bruselu, který nám prý zajistí trvalý mír a prosperitu. Ostatně něco podobného měla v minulosti zajistit i Moskva.

Jednou za rok se v Bruselu bude konat summit členů Paktu pro euro plus a zde bude Česká republika chybět. To považuje pan Sobotka za největší katastrofu dnešních dnů. Takové summity budou, dle pana Sobotky, klíčové. Bude se zde řešit nastartování ekonomického růstu a větší konkurenceschopnost. Větší hloupost už pan předseda asi vymyslet nemohl. Představa, že nějaký summit zajistí hospodářský růst té či oné země, je opravdu úsměvná. Vždy, když něco takového čtu či slyším, mám pocit, že jsme se vrátili o 25 let zpět. Ti, kteří někdy na ČT24 viděli zprávy před 25 lety jistě pochopí. Považuji za nutné připomenout, že vedle České republiky se k Paktu pro euro plus nepřipojily i další země - Maďarsko, Švédsko a Velká Británie. Nemyslím si, že jsme ve špatné společnosti. Bohuslav Sobotka však jde ve svém myšlenkovém pochodu dál. Švédsko prý nyní "žadoní", aby se mohlo summitu zúčastnit. Velká Británie prý ztráci vliv a o Maďarsku se pan předseda ani příliš nerozepisuje. Myslím, že hlavně poznámka o Velké Británii se panu Sobotkovi povedla. V Londýně budou mít jistě radost.  Velká Británie má v rámci EU zvláštní postavení. Hlavním zájmem Británie je být v EU, ale zároveň i nebýt. Londýn zkrátka vždy více myslí na zájmy své země  než na zájmy Bruselu. Stejný postup by měla praktikovat i Česká republika. Zástupci ČSSD však činí opak. Pan Sobotka moc dobře ví, že Pakt pro euro plus směřuje EU k vytvoření společné daňové politiky. Neznám jeden jediný důvod, proč by nám měl Brusel stanovovat, jak vysoké u nás budou daně??? Přemýšlí vůbec pan Sobotka??? Nebo sní sen o pěkně placené funkci v Bruselu a tomu vše podřizuje??? Ostatně nebyl by to první ani poslední politik sociální demokracie, který zapomněl, za kterou zemi má v Bruselu "kopat" - viz. například takový Libor Rouček.

Musím připomenout, že to byly vlády sociální demokracie, které vyjednaly naprosto otřesné a likvidační podmínky pro náš vstup do EU. Byly to tedy vlády ČSSD, které jsou plně odpovědné za faktickou lidvidaci cukrovarnictví v České republice. Z kdysi cukrovarnické velmoci se stal dovozce cukru. Ostatně celé české zemědělství se potýká s nevyhovujícímí kvótami a dotacemi. V EU zkrátka platí, že není farmář jako farmář. Český zemědělec si může nechat jenom zdát o podmínkách francouzského kolegy. Už Miloslav Šimek říkal, že po vstupu do EU budeme mít krávu s dotací a krávu bez dotace. Výsledek je dnes takový, že živočišná výroba v České republice upadá. Zemědělská politika EU neumožňuje národní vládě, aby pomocí dotací podporovala tuzemskou produkci toho či onoho. Česká vláda tak může pouze nabádat občany, aby při nákupu preferovali české potraviny. Zde o rovných podmínkách v rámci EU nemůže být ani řeč. Zemědělství je oblast, kterou řada lidí u nás opovrhuje a odsouvá ji na vedlejší kolej. Takový přístup se nám však nemusí v budoucnu vyplatit. Mlčky hledíme, jak jsou obrovské plochy zemědělské půdy likvidovány díky solármímu boomu, průmyslovým zónám nebo plodinám pro výrobu biopaliv.

Bohuslav Sobotka praktikuje vůči Bruselu anální horolezectví. Již v minulosti kritizoval Václava Klause za jeho požadavek, aby česká vláda vyjednala vyjímku z přístupové smlouvy, která by rušila povinnost přijmout euro. Ostatně stejnou vyjímku mají Velká Británie a Dánsko. Bohuslav Sobotka je jasným propagátorem eura. Velká Británie ani Dánsko se rozhodně nechystají vstoupit do eurozóny. Tak proč bychom to měli dělat my a sponzorovat rozmařilý život Řeků či Portugalců. A proč by se Česká republika měla více zadlužit, aby podpořila fond na záchranu Španělska či Itálie??? Euro je od samého počátku špatný projekt. Jeho dnešní záchrana stojí nemalé peníze a nikdo neví, kolik ještě bude nutné za resuscitaci eura zaplatit. V každém případě není jisté, že vynaložené peníze euro opravdu ochrání před krachem. Realita může být taková, že euro padne a státům eurozóny zůstatnou obří dluhy. Tohoto projektu se opravdu nemusíme účastnit. Pokud by si jakákoliv česká vláda hrála s myšlenkou o přijetí eura, měla by na toto téma vyhlásit referendum.

Česká sociální demokracie bude i pod vedením Bohuslava Sobotky více dbát na zájmy Bruselu a Berlína než na zájmy České republiky. Ostatně pan předseda Sobotka ve svém textu Angelu Merkelovu přímo zmiňuje. Německá kancléřka po evropské summita prohlásila: "Máme hodně domácích úkolů, jak doma, tak i v EU. A nejdůležitější bude politická podpora." Sobotka následně píše, že naše země dává přednost tomu, aby byla v EU vnímána jako nezodpovědný a euroskeptický partner. Bohuslav Sobotka by si měl uvědomit, že Česká republika není jednou ze spolkových zemí Německa, aby musela akceptovat vše, co v Berlíně vymyslí. A pokud má pan předseda tento pocit měl by se svým stranickým kolegou panem Roučkem přestěhovat za Krušné hory.

 

Autor: Jan Koucký | úterý 5.4.2011 10:55 | karma článku: 35,55 | přečteno: 2252x
  • Další články autora

Jan Koucký

ePortál.cz: „Vašnosto Karle Ábelovský, já sem vopravdu nevinnej!

Jako člen redakce ePortál.cz zveřejňuji na svém blogu text našeho ctěného šéfredaktora, kterým pan Provazník reaguje na článek pana Karla Ábelovského.

9.7.2013 v 12:18 | Karma: 11,79 | Přečteno: 607x | Diskuse| Osobní

Jan Koucký

Andrej Berlusconi Babiš

Andrej Babiš je jako pověstný Otesánek. Nikdy nemá dost a chce stále větší a větší porce jídla. Zatím posledním pozřeným soustem je mediální skupina MAFRA. Pan Babiš se tak stává českým mediálním králem. Bez nadsázky lze říci, že od poslední červnové středy žijeme v Babišově republice. Jeden jediný muž určuje naší zemi, co bude jíst a co bude číst.

28.6.2013 v 23:52 | Karma: 20,04 | Přečteno: 821x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Policie zřejmě pracuje na základě společenské objednávky

Dlouho jsem váhal, zda se k policejní razii na úřadu vlády vyjádřit. Čekal jsem na informace, proč byl tento zásah vykonán. Čekal jsem na jména obviněných doplněná o sdělení, jakých trestných činů se tito lidé měli dopustit. Ani po týdnu jsem se však nedočkal. Policie nám nic konkrétního nesdělila. Do novin jakoby náhodou či omylem unikají odposlechy či přímo části celého spisu. Tento postup tak nahrává lidové tvořivosti. A obyčejný člověk již stačil všechny aktéry odsoudit a s nadějí vzhlíží k novodobým Spasitelům, kteří zajistí klid a mír na práci.

27.6.2013 v 11:51 | Karma: 24,00 | Přečteno: 1063x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

Další užitečná lekce pro nás všechny

Miloš Zeman je již dlouho obviňován z toho, že usiluje o poloprezidentský systém. Jeho rozhodnutí jmenovat úřednickou vládu v čele s Jiřím Rusnokem toho má být jasným důkazem. Osobně však s takovouto interpretací nesouhlasím. Miloš Zeman činí pouze to, co mu je politickými stranami dovoleno.

26.6.2013 v 23:55 | Karma: 12,81 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Jan Koucký

TOP 09 a ČSSD chystají společnou vládu a to nejen v Praze

Občanská demokratická strana nebude mít po 22 letech odpovědnost za chod hlavního města. Není to nic mimořádného, překvapivého a neznamená to ani konec světa. Prahu bude nově řídit koalice TOP 09 a ČSSD. A tímto konstatováním bychom mohli fakticky skončit, pokud by nás od parlamentních a komunálních voleb nedělil pouhý jeden rok. V našem případě tak musíme na současnou situaci na pražském magistrátu pohlížet ze dvou rovin.

25.5.2013 v 22:08 | Karma: 23,60 | Přečteno: 835x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39,  aktualizováno  11:16

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Policie v Tbilisi nasadili proti davu plyn i vodním dělo, zadržela 63 lidí

1. května 2024  11:13

Gruzínská policie a demonstranti se v úterý večer střetli v Tbilisi u sídla parlamentu, který v...

Nejraději měli Češi EU za předsednictví. Vlnu nevole vyvolala migrační krize

1. května 2024  11:03

Největší nespokojenost s členstvím Česka v Evropské unii byla v době migrační krize. V roce 2016...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.