Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snowers

8. 4. 2011 8:22
Vyborne

Velice dobre a pravdive napsano. Skoda jen, ze u nas nemame politiky, kteri by hajili nase zajmy - je to vetsinou vazne samy ritolezec, ktery poskozuje CR :-(

0 0
možnosti
TB

MayaMoya..

5. 4. 2011 19:50
Perfektní...

Karma, jak hrom! DíkyR^

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

5. 4. 2011 17:19
Výborně napsáno pane kolego

R^

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

5. 4. 2011 13:11
Pan Sobotka neví, co je naším národním zájmem...

Za prvé, víte vy, co je naším národním zájmem?

Za druhé - jak víte, že Sobotka neví, co je naším národním zájmem?

Hloupější text jsem už dlouho nečetl, a vlastně jsem ho ani nedokázal dočíst do konce.

0 0
možnosti
MB

buxus

5. 4. 2011 13:45
Re: Pan Sobotka neví, co je naším národním zájmem...

... jen do něj. Vlastně ten text byl tak špatný, že jste ho radši nečetl vůbec.;-D

0 0
možnosti
M

morell

5. 4. 2011 13:05
Jeníku , vy jste hlava......

Jeníku, tak jsem si přečetl váš článek a je mi jasné, že "nejrozumnější ", alespoň podle vás, by bylo, z té EU vystoupit a to okamžitě.

Proč dodržovat nějaké smlouvy, závazky a pravidla , na to my  Češi moc nejme, že ?

Jeníku, a když bychom z té EU už vystupovali, tak by bylo asi slušné, vrátit ty peníze co nám dala EU na všechnu ty čističky , kanalizace a.p.

Ale to by udělali slušní lidé a to my Češi asi moc nejsme,že?

A jaký z toho vyplývá závěr . Pro slušnou Evropu jediný . Až se zase taková prolhaná, nespolehlivá a falešná banda, jakou je ve své většině český národ , tak by nám ta slušná Evropa místo toho aby nás někam zvala, měla co nejrychleji nakopat do ř.

0 0
možnosti
H

hromobiti03

5. 4. 2011 15:58
Re: Jeníku , vy jste hlava......

Co je to slušná Evropa? Pokud vím, tak podle průzkumů by valná většina Evropanů hlasovala pro rozpuštění Unie. Nemyslel jste náhodou evropský parlament? Ty nikým nevolené úředníky s nejasnými pravomocemi a cíli, kde naprosto neznámý "prezident" bere větší plat než Obama? Nebo a jaké slušnosti zde vlastně ráčíte hovořit?

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

5. 4. 2011 12:01
Vstup do EU je to NEJHORSI

co nas mohlo potkat.  Rv

0 0
možnosti
JR

raz

5. 4. 2011 11:52
Primární myšlenku článku

vidím v nabádání, abychom nelezli Bruselu do zadku a nepraktikovali dále heslo: "Poturčenec horší Turka" a Sobotka je jen medium. Zmínka o nesmyslech Bruselských nařízení týkajících se biopaliv o likvidaci českého cukrovarnictví o kvótách na rozsah vinic.atd ničících naše zemědělství by nemělo zaniknout.Že je Euro jako společná měna ekonomicky i sociálně naprosto odlišných států odsouzena k zániku si přiznávají všichni.Němečtí voliči dají zcela jistě Merkelové "padáka" za nehorázné utrácení jejich peněz na záchranu lenivých občanů Jižní Evropy a nemluvě o negaci k záchranným plánům ze strany Finska, které má z eurozóny nejmenší dluhy díky drastickým úsporám (a teď by měli dávat poměrně k počtu obyvatel nejvíce garancí dluhům Řecka, Portugalska, ke kterým se do 6 měsíců přidá Španělsko). Jsem také ekonomicky na Česku nezávislý člověk mám ekonomické a právní vzdělání, v zahraničí jsem velkou část roku, ale vůbec nemám stejný názor na EU s autorem příspěvku podepsaného johnpeter.

0 0
možnosti
JR

raz

5. 4. 2011 12:09
Re: Primární myšlenku článku

Návrat k původní myšlence sjednocené Evropy pouze jako bezcelní zóny, s ECU jako parametrickou jednotkou zápočtu plateb v národních měnách, k tomu přihodit Schengenské dohody pro volný pohyb osob ...to by pro spokojený život Evropanů kteří mají smysl pro realitu stačilo. Nebýt EURO, tak by ekonomické problémy Řecka,Portugalska a Španělska spíše po-krizové ekonomice Evropy prospěly a ne ji srážely dolů. Zmíněné země by si musely utáhnout opasek, devalvovat měny, ale za pár let by zvýšeným úsilím (po překonání nezbytných sociálních bouří) by se stabilizovaly. Záchrannými balíčky se nikdy Jižní Evropa nevzpamatuje, protože obyvatelé (levicové strany a odbory) mají v boháčích střední severní Evropy snadný terč pro svedení viny za svůj marast. Podívejte se na hesla se kterými vedou řecké odbory své ovečky do boje proti MMF a ECB..a těm bychom měli z bryndy i my pomáhat, a že bychom po přijetí Eura museli..to snad nemyslí nikdo vážně. A prospěšnost Parlamentu EU zdůvodnit ani nejde!

0 0
možnosti
JP

johnpeters

5. 4. 2011 11:27
Milý Jene,

promiňte,ale považuji Váš článek za hloupý.Sobotka je mi šumafuk,ale jinak..Česko není V.B.,jsme stále postkomunistická země,energeticky příšerně náročná na výrobu,s exportně zaměřeným hospodářstvím,plně závislá na ekonomice Německa,Gott sei dank za to..Jsem ekonomicky nezávislý člověk,zřejmě na rozdíl od Vás,a tudíž se dívám  na věci s nadhledem.Řeknu Vám jen jedno-těším se,až věční remcalové Češi zEU vystoupí.Garantuji Vám,že do dvou let se guru euroskeptiků Klaus změní v názorech občanů na vlastizrádce,neboť ten sešup živ.úrovně v Česku si jen těžko dovedete představit.Servus.[>-]EU8-o

0 0
možnosti
PB

digitaaalek

5. 4. 2011 11:56
Re: Milý Jene,

Vas nazor se mi  zda jeste hloupejsi. EU nas rozhodne nevzala pod sva kridla, aby nam tu tekly tucne dotace a pomohla nam dostat se na ekonomickou uroven zapadnich zemi. ;-)

Znicit vyrobu, produkci a slovicko export obratit na INPORT.  Aby se inport nevyplatil z vychodu tak na to jsou celni pravidla EU. 8-o

0 0
možnosti

vodní želva

5. 4. 2011 11:21
Je to tendenční, je to tendenční, je to tendenční.

Sobotku jsem nečetl, ale pochybuji, že řekl něco ve smyslu trvalého míru. To je asi autorova dedukce. Myslím si, že i ten Sobotka ví, že agenda ve druhém pilíři EU se jmenuje zahraniční a bezpečnostní (nebo taky obranná), z toho mi vyplývá, že kdybysme slibovali trvalý mír, tak bysme neopotřebovali obranu. No a potom o těch daních - právě daňové právo je výsostně dáno do rozhodování členských států (s výjimkou nutnosti zavedení DPH v určitém rozmezí). Hovořite o stavu de lege ferenda, který ale pravděpodobně nebude nikdy naplněn, jelikož by bylo nutné změnit primární právo EU a k tomu je potřeba souhlasu a následné ratifikaci všech členských států EU a to by asi neprošlo. Takže bych řekl, že strašíte trochu moc. Primární právo EU nevzniká hlasováním např. v Komisi, Radě nebo Europarlamentu, primární právo vzniká na základě stoprocentní shody hlav států nebo jimi pověřených osob (nejčastěji předsedové vlád) a má charakter mezinárodních smluv.    

0 0
možnosti
JN

jenyknovak

5. 4. 2011 11:18
Souhlas a karma

[>-]R^R^R^R^R^[>-]!!!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.