Znáte své výkonné vysavače?

Víte přesně, co a kdo z vašeho okolí je perfektní a velice účinný vysavač vaší energie? Po jaké aktivitě, úkolu v práci i doma se cítíte úplně vycucaní? Po kontaktu s kterými lidmi? 

Po kterých činnostech a rozhovorech s kým jste perfektně naladění, motivování a po kterých jste rozladění, rozčilení nebo zklamaní, unavení? Máte kolegy, šéfa, přátele a rodinné příslušníky, kteří vám umí vykouzlit úsměv na tváři nebo vás naopak vymačkají jako citron? Jak moc je nutné a smysluplné jim svou energii dávat? Máte vy jí snad k dispozici neomezené množství?

Zkuste se následujících cca 14 dní soustředit na své vysavače – zapište si 5 - 6 nejefektivnějších z těch, které vás vysají do morku kostí. Po těchto 2 týdnech si k seznamu sedněte.

Ke každému vysavači v bodech připište, co vám přesně bere, jak vás vysává a jak se potom cítíte.

V dalším kroku do seznamu napište: Co s tím můžete udělat? Odpověď „nic“ neberu jako odpověď. Tedy - delegovat? Omezit, zkrátit čas s nimi strávený či dané osoby nebo aktivity ze života odstranit úplně? Změnit svůj pohled, vnímání? Smířit se s tím? Co můžete udělat během 48 hodin? Jaký bude váš první krok k řešení? Napište min. 8 zcela konkrétních a zároveň reálných kroků, co s vysavači uděláte, co vám to přinese, co získáte, v čem a jak přesně se vám uleví, ulehčí. K daným krokům přiřaďte časový harmonogram jejich realizace.

Zatočte se svými vysavači, jedině tím získáte.

Autor: Irena Houdková | úterý 23.10.2018 6:44 | karma článku: 9,20 | přečteno: 415x