Že se nestíháte učit cizí jazyk? Nevěřím-výmluvy! Zkuste to takto..

I v běžném uspěchaném pracovním dni můžete zvládnout něco pro svůj cizí jazyk udělat. Co třeba? No, začněte od maličkostí:Nastavte si např. na svém PC Windows v cizím jazyce. Co kde a k čemu zde je, to zná většina z nás v rodném jazyce velice dobře, zkuste to nyní v cizím. Naučíte se tak hromadu užitečných slovíček.

Nastavte si cizí jazyk ve svém telefonu, facebookovém profilu, či jako výchozí jazyk všech stažených programů ve Vašem PC. Budete tak cizí jazyk nenásilně trénovat každý den x krát. 
Ale zkusit můžete i řadu jiných věcí, jako:
napište si nákupní lístek na velký nákup či seznam věcí na cesty v cizím jazyce.
Nainstalujte si do svého mobilu slovník, kam se můžete kdekoliv a kdykoliv na nějaké slovíčko podívat – i takto se dá slovní zásoba rychle obohatit. Samozřejmě si nezapamatujete všechny hledané výrazy, ale pár Vám jich v hlavě určitě utkví!
Dívejte se na filmy/seriály v originále, nebuďte lenoši, titulky přečte každý hravě – vnímejte méně titulky a více mluvenou řeč.
http://cz.english-attack.com
Toto vše jsou možnosti, jak cizí jazyk můžeme nenásilně zahrnout do běžného života, a přitom se bez větší námahy rychle naučit mnoho nových věcí. Vždyť právě tato slovíčka opravdu užíváme/te denně!

Tak do toho :-))

Autor: Irena Houdková | čtvrtek 25.9.2014 14:43 | karma článku: 9,52 | přečteno: 658x