Nebojte se chovat jako magor!!

Jako blázen je označován člověk, jehož chování druzí lidé příliš nerozumí. To Vám ale může být při učení se cizím jazykům relativně jedno… Hlavní je, že Vám méně tradiční metody procvičování přinesou vytoužený pokrok, ne? 

A kdy by Vás ostatní mohli považovat za nenormálního? Třeba, kdyby Vás viděli při tréninku této vtipné a zábavné učební metody pro jednotlivce i skupinky:
Zkuste si přehrát oblíbené scénky z filmů či seriálů – staňte se sami herci – pusťte si doma daný film a vyberte si 1 roli a nacvičte si její text v určitých pasážích. 
Nejprve začněte větu po větě: poslouchejte, opakujte, napodobujte a postupně si přidávejte. Když daným pasážím ne zcela rozumíte, zkuste vyhledat na internetu titulky, ty Vám pomohou k porozumění. Opakováním pasáže postupně rozšiřujte na vícero scének.
Při napodobování nezapomínejte i na intonaci a emocionální zabarvení, řeč těla, grimasy atd. – čím více se do role vžijete, tím lépe si dané věty zafixujete.
A že je to super trénink běžné výslovnosti, hovorových obratů i paměti, to snad ani není třeba zmiňovat.
Když se do tohoto pustíte ve dvou či ve třech, pak teprve začne ta pravá zábava! Obdobně můžete postupovat s dabingem – vypněte zcela zvuk a zkuste vymyslet svůj text – je to mnohem těžší, co?
Ale zase více zapojíte své mozkové závity i fantazii a perfektně zaktivujete zaprášenou slovní zásobu. Samozřejmě mnohem větší legrace je to opět ve dvou a více osobách.
Pusťte si seriál a popovídejte si v cizím jazyce s Vašimi oblíbenými hvězdami seriálů a filmů!

Je to fakt sranda!!

Autor: Irena Houdková | úterý 19.8.2014 14:48 | karma článku: 13,03 | přečteno: 1196x