Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Den hodně, ale hodně nesvátkový

Depresivní nejsem ani náhodou, jak by se mohlo zdát. Ale někdy se den nevyvede. Když se něco hned ráno přihodí, obvykle v tom člověk jede. Třeba až do večera.

Měla jsem svátek a od rána mizernou náladu. Špatně jsem spala, protože v noci mě braly křeče do nohou. Ne do jedné, ale hned do obou. Kdo to zná, pochopí.

Hned po ránu mi začaly chodit esemesky a zvonit telefon. Kupodivu těch SMS bylo hodně, i když pár kamarádek zemřelo. Vlastně, taky hodně.

Vzápětí přišlo jedno parte pro vylepšení nálady. Asi určitě proto, abych nevyšla ze cviku. (Den před tím jsme byli na pohřbu bratrance). Obálku mi předával mladý pošťák, známý brigádník. S šelmovským úsměvem: "To bude další gratulace, paní. Máte přece svátek?"

Když jsem chystala snídani, narazila jsem kolenem o roh otevřené trouby od kuchyňských kamen. A jak jsem skákala o jedné noze a přidušeně vyla (já trouba), srazila jsem konvici s připraveným čajem a hrníček s kávou. Že jsem v té spoušti  ´ jednonož ´ neuklouzla je s podivem. Mohla jsem si k svátku ještě vyrazit zuby. Jsem totiž holka šikovná. Odjakživa.

Krvavé koleno jsem si s pomocí mého drahého ošetřila a na obrovský hematom pak připlácla sáčky se zeleninou z mrazáku. Takže zítra bude nejspíš polévka. Zeleninová, bez krve. Tu jsem setřela.

Od manžela jsem ale dostala velikou pusu a tiket Sportky s nadějí na večerní tah. Navrch ještě oblíbenou niveu a Toffifee s patnácti sladkými kousky.To jsem hned celé spořádala, abych si obalila nervy. S mírnou, ale jen opravdu mírnou výčitkou jsem svému drahému ponechala než dva poslední. Musím kapku myslet na jeho zdraví, má cukr. A sladký život se mnou - ha,ha.

Na krabičce Toffifee byly hned dva slevové kupóny. Slevový kupón 200 Kč České dráhy "Užijte si výlet cestou ve vlaku!" A Zl´avový kupón ZSSK 25 %: "Užitě si výlet už cestou vo vlaku!"  Vlakem už moc nejezdíme a tak k čertu - nač jsou mi ty kupóny.

K večeru jsem šla vynést odpadky a v očekávání veliké výhry ve Sportce jsem se rozběhla. Tah měl každou chvíli začít.Tráva ale byla po mírném dešti mokrá a tak jsem sebou flákla. Sáček s kuchyňským sajrajtem se mi roztrhnul a navíc jsem kopla do plastové popelnice na kolečkách. Ta se rozjela a celý její obsah se na mě vyklopil. Kdyby jen na tělo, ale i na hlavu. Ach jo.

Dokulhala jsem na tah a moderátorka právě sladkým hlasem blábolila něco o osmdesátimilionové výhře. A já - opět - "nic". Pro mou útěchu byly tento večer, dle thymolinové losovatelky, jen dvacetitisícové výhry. Šikly by se, to je fakt.

Pak mi volala jedna z mých švagrových. K svátku, jak jinak. Aby řeč nestála, snažila jsem se být paní vtipná a zažertovala o mé ne-výhře. "Prosim tě, stejně by si to ani neužila. V našem věku, co můžeme eště tak čekat", utřela mě laskavě. A několik dlouhých minut mě zpravovala o tom, kdo u nich "umříl a kdo furt ne a ne!"

Pak jsem otevřela internet a přečetla si, jak princ William přispěchal upadnuvšímu důstojníkovi  (72)okamžitě na pomoc. A jeho krásná Kate se prý živě zajímala, zda se dotyčnému nic nestalo.

No, jak jsem se já u té popelnice válela, jelo okolo několik kolařů. A myslíte, že se o mě zajímali? Ani nepozdravili, natož aby přispěchali na pomoc. Asi to bylo tím, že dotyční měli jen modrá kola, nikoliv krev.

Svůj věk pro srovnání s dotyčným důstojníkem neuvádím zcela záměrně.

Před spaním otevírám časopis a čtu: " Kojenec má obří svaly. Denně trénuje. Je to důsledek 3.000 sedů a lehů denně." Zírám - já bych těch sedů udělala tak asi pět. Bez lehů, to dá rozum. Ale co ten kojenec?

Když si to bedlivě přečtu znovu, zjišťuji, že se jedná o  ´k o r e j c e´. Takže jsem sedící konečně ulehla. Jak se mi po tom rušném dni ulevilo!

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ludmila Ibehejová | sobota 17.9.2016 2:21 | karma článku: 30,53 | přečteno: 593x
  • Další články autora

Ludmila Ibehejová

Tak o tuhle morovou ránu jsem si -pane Dušku - nekoledovala a určitě za ní ani nemůžu

Chtěla jsem o všem, co nás tohle jaro postihlo (a hned oba s manželem) spíše mlčet, dokonce i před našimi dětmi. Ale ti mají právo vědět, co se u nás děje a tak s těžkým srdcem jsem je informovala. S těžkým srdcem, plným kamení...

19.7.2023 v 3:41 | Karma: 43,09 | Přečteno: 7031x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Sen je prý jen sen a kdo mu věří...

Sny jsou podle názoru mnohých psychologů a i psychiatrů údajně obrazem nitra, jakousi skládankou úzkostných pocitů, uložených kdesi hluboko v koutku naší duše.

8.4.2023 v 15:08 | Karma: 25,52 | Přečteno: 441x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Jak jsem obdržela dávku ...

A to naprosto nečekaně, bez žádosti a dokonce proti své vůli. V pondělí jsem totiž byla na pravidelné oční roční kontrole, protože pečuji o sebe v rámci svých možností

3.4.2023 v 6:54 | Karma: 28,49 | Přečteno: 936x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Umět se radovat - o to vlastně běží

I malé pousmání by nás mělo automaticky naladit na lepší vlnu. A to bych se na to podívala, aby s takovým úsměvem nebyl svět hned hezčí. Mým bonusem je sametový úsměv naší krásné dvouleté vnučky, který mi dokáže prozářit celý den.

26.3.2023 v 5:36 | Karma: 25,88 | Přečteno: 384x | Diskuse| Ona

Ludmila Ibehejová

Tak tu máme další rok

"Když si delší dobu myslíš, že je všechno špatně, tak to také špatně je" - Murphy. Silně pochybuji, že můj milovaný dědeček něco od pana Murphyho četl. On, bojující kdysi na Piávě, vnímal běh světa po svém. A rád o tom mudroval .

25.1.2023 v 21:47 | Karma: 26,71 | Přečteno: 392x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný se musí omluvit Zemanovi. Za svými výroky si však nadále stojí

22. května 2024

Premium Na starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného se to v posledních dnech valí. Výkonná rada ODS bude...

Překvapivé oznámení. Volby budou už 4. července, oznámil britský premiér

22. května 2024  19:05

Britský premiér Rishi Sunak oznámil, že parlamentní volby v ostrovní zemi se uskuteční už 4....

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  18:36

Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

V pankrácké věznici je kritický nedostatek dozorců. Chybí i jídlo pro vězně

22. května 2024  18:28

Ministerstvo spravedlnosti žádá vládu zhruba o 1,2 miliardy korun navíc pro Vězeňskou službu. V...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 206
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 760x
Po studiích technického směru jsem vědu a techniku asi výrazně ochudila. Nikdy jsem totiž nekonstruovala. Ráda jsem psala. Bohužel, jen pro své přátele. A také výborně vařím. A je to na mně a mém manželovi znát...

Seznam rubrik