Identita české islamofobie II.

Úzkost zdejších mininacistů, aby je za nacisty nikdo ani náhodou nepovažoval vede až ke groteskním sebevyjádřením se k nacismu, kdyby ovšem nebyla tato vyjádření spíše teskná.

 

http://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=542362

Martin Kavka, ve svém blogu „Odmítáš islám? Jsi podle blogera Janoty nacista!“, staví zcela na vnitřním vztahovačném pocitu, že když se někde mluví o nacismu, zcela jistě to bude útok na mne, jenž nejsem  přece žádný nacista. Podle názvu blogu by se v blogu pana Janoty měly nacházet důkazy k takovému tvrzení. Každý si zde pomocí klávesové zkratky Ctrl+F může v blogu pana Janoty

http://janota.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=542153

zadáním slov „odmítat, islám, nacis“ ověřit, zdali nás pan Kavka náhodou netahá za nos. Výsledek? Slova „odmítat“ a „islám“ se v daném blogu vůbec nevyskytují ani v žádné tvaroslovné variaci. Slovo s kořenem „nacis“ se vyskytuje třikrát, ale ani jednou v souvislosti s konkrétními osobami. Článek jaksi abstrahuje od osob a teoretizuje o pojetí některých hodnot.

Co z analyzovaného plyne ve zdejším vnitřním boji o identitu pravověrného islamofoba? Vidí i trávu růst. Přecitlivělost na slovo nacismus dostupuje až paranoidních reakcí. Martin Kavka se neudržel a zaútočil na „pseudohumanistu“ Janotu, který si dovolil uvažovat kolem slova nacismus, jež je přece výhradní doménou našich zdejších nejspravedlivějších vlastenců, kteří jsou i něco víc. Zde se pochopitelně nenavážím do vlastenců, kteří zůstávají vlastenci a nejsou a nechtějí být i něco víc.

Pan Kavka nás dále poučuje o tom, co islám je a není. Ale proč? Jestliže někdo vítá uprchlíky v obecném slova smyslu na pozadí hodnot, které chce předestřít a vysvětlit, nikde z toho nelze vyvozovat postoj k islámu. Uprchlíky jsou i křesťané, ateisté a příslušníci bez vyznání apod. Ne, pan Kavka ví, že každý uprchlík je islamista a je třeba okamžitě spláchnout všechny uprchlíky souhrnně do islámu jako takového. Někomu to může připadat neškodné a komické, jenomže tento iracionální přístup v podstatě zabraňuje odborné a diplomatické kritice islámu. Islám je třeba kritizovat, (o tom ještě brzy napíšu jinde), ale nelze souhlasit s metodami páně Kavky. Kolektivní osočování, kolektivní vina, a nakonec i kolektivní vztahování při každé zmínce o faktu nacismu vede vždy k výbuchu popírání toho, co nacismus je.

Pan Kavka si také myslí, že jsme všichni prosťáčci a skočíme mu na jeho politicky motivované vývody, že teorii o nadřazení jedné rasy nad druhou vytvořili socialisté v čele s Karlem Marxem. Rasistické teorie jsou ovšem staré jako lidstvo samo. Myslím, že už vyvraždění neandrtálců mělo rasistické  pozadí. První jasné znaky teoretizování o nadřazené rase lze doložit již v antice. Například římský básník Claudius Claudianus napsal, že z důvodu zachování civilizace nesmí dojít k sjednocení Římanů s africkými barbary a barevný bastard pošpiní kolébku. Rasovou teorii tvořily koloniální mocnosti za spolupráce s katolickou i protestanstkou církví zejména v koloniích, kde ji i prakticky naplňovali. Budu spravedlivý k jednotlivým misionářům, ale celkový postoj katolické církve se negativně vymezil vůči otrokářství až na prvním Vatikánu 1869-1870. Pokud teoretizovali koloniální úředníci, jednotlivci inklinující k totalitnímu pojetí světa doleva či doprava, pak teprve nacisté schválili a vydali a prakticky uplatnili v Německu a postupně ve svých satelitech RASOVÉ ZÁKONY. Tím ovšem Marx a ostatní nejsou z ničeho omluveni.

Omluven není ani pan Kavka s jeho tendenčními vývody. Z hlediska islamofobní identity se jedná o zcela ukázkový exemplář, který je třeba studovat a vnímat v celé jeho vynalézavosti, jak zakrýt mininacistickou, ale zejména již chorobně islamofobní identitu. Pan Kavka je schopen na polemiku s islámem převést úplně všechno. V tom je jeho identita založena jako totální. Neexistují žádné argumenty, ani důkazy, ani polehčující fakta. Vyznavači islámu jsou samozřejmě v jeho pojetí i kojenci přinesení do Evropy libovolnými uprchlicemi. Já myslím, že bychom měli prověřit i stěhovavé ptáky, jestli nesezobli nějakou tu infekční islámskou myšlenku, coby zrnko islámské kávy, někde na jihu nebo na středním východě!

 

Autor: Zdenek Horner | středa 10.8.2016 2:30 | karma článku: 15,40 | přečteno: 888x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Novinářská práce upadá

16.5.2024 v 2:35 | Karma: 20,53

Zdenek Horner

Opáčko z dějin Ukrajiny

15.5.2024 v 9:18 | Karma: 32,32

Zdenek Horner

Predátorská věda

10.5.2024 v 13:01 | Karma: 18,33

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 18,94

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,68