Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co potvrzují naši brutální čeští křesťané?

Že drastická kontroverzní symbolika hry režiséra Frljiče udeřila bohužel hřebík na hlavičku. V zemi odkazu někdejšího Husova svědomí víry dochází k brutálnímu znásilňování lidskosti.

Naši brutální křesťané se místo křesťanské lásky, pochopení, odpouštění, empatie, soucitu a moudrosti ženou do podpor nejtemnější neonarcistické politiky. Neváhají deklarovat svoje nadřazené postoje, navíc v rozporu se smyslem Listiny práv a svobod, zejména tím, že se posmívají neštěstí migrace, popírají lidská práva, popírají normálnost a plnohodnotnost lidských bytostí, které páchají odlišné sexuální praktiky, (jakoby této problematice mohli při svém rochnění v celibátu mohli jakkoli rozumět), jásají nad každým neúspěchem emancipace člověka a deklarují svůj nedostatek soucitu jako hrdinství.

Nebudu nikoho vyjmenovávat, každý tyto protagonisty zná. Navíc jejich neférové až záludně nátlakové metody „polemizování“ má cíleně osobní charakter a nezastaví se před ničím. Nevyhýbají se ani trapnému stalkingu, můžete je žádat stokrát, aby si našli k pronásledování někoho jiného, ale to ne, nenechají vás na pokoji, jako smečka se vrhnou na každý pokus o přinesení racionální argumentace, na niž se dočkáte akorát sprostot a vyhrožování. Stále však o sobě mluví jako o křesťanech, kteří jsou mesiášsky připraveni zachránit svůj, a jen svůj, lid před islamizací, která na nás číhá za každým českým rohem. Jejich znalectví islámského učení a jejich prozřetelné čtení myšlenek celého muslimského světa je každodenně zázračné. Je to vskutku až jezuitská organizace, s níž si zejména zde falšují údajnou čtenost a pochopení svých často až kuriózních myšlenkových výplodů.

Nutno uznat, že jim doba přeje. I předseda naší současné vlády se vybarvil a veřejně se přihlásil k australskému modelu alibistického vytvoření bezprávní, brutálně křesťanské, evropské verze základny Guantanámo. Pokud se takového úmyslu jako řešení lidské migrační tragédie chytají naši brutální křesťánci, jak asi budou jednat technokraticky zakotvené kádry nekřesťanské? Před WWII si normální lidé ani židé nedokázali představit, že by v moderní době kdokoli mohl v represích dojít až k holokaustu. A já se obávám, že dnes jsou schopni dojít k myšlení holokaustu i naši brutální křesťánci.

Evropské koncentrační tábory v Africe nemají žádnou šanci vyřešit migrační krizi. Mohou pouze na pár okamžiků zakrýt neochotu vážně řešit vzniklý problém. Mocichtivým to jistě přinese krátkodobý konjunkturalisticý úspěch. Ale zásadní otázka je jednoduchá. Proč nemůže být tento koncentrační megatábor na evropském kontinentě? Hrozí nebezpečí, že by evropský jemnocit nesnesl pravdivý pohled na brutalitu moderního vyhnanství. V uprchlických táborech to totiž opět skončí, jako vždycky, protože země původu migrantů je ve velké většině nebudou chtít zpátky. Na africkém kontinentě to nebude vidět, tak jako nevidíme tragédii megatábora např v Keni, kde žijí již celé generace vykořeněných běženců.

Brutální křesťánek ovšem nechce racionálně chápat problémy, ten jim musí brutálně věřit. S takovými křesťanky jsem nikdy nechtěl mít nic společného, a proto jsem nekonfesní nezakotvený a mnohým jistě nepohodlný. A to se asi nezmění. Co mi síly budou stačit a co mi zdraví dovolí, stále budu demaskovat pokrytectví této jednou provždy dokonale domyšlené, definitivně neotevřené víry, která se tak nápadně podobá zločinnému komunismu, někdejšímu vrcholu vývoje lidstva. Brutální křesťanství je horší a škodlivější než Frljičovo jakkoli nezdvořilé podobenství. Brutální křesťané totiž skutečně pohrdají lidmi, kteří jim nejsou po chuti a neladí jejich nebarevnému pohledu. Znásilňují svým posměchem již tím, že pojmenovávají migranty vyhnané na moře zcela roztomile jako plaváčky. To je ještě celkem snesitelné pojmenování, ale vyjadřuje podstatu záludného brutálního myšlení slepé české víry v jednoduché a hlavně pohodlné, jak se někdy říká – operetní řešení.

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 28.6.2018 8:41 | karma článku: 15,03 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Pořádek v dezinterpretaci

Poslední dobou se slovem dezinterpretace přímo šermuje. Dokonce se dá říci, že se tento pojem proměňuje v měřítko politické pravověrnosti a v důkaz ospravedlňující cenzuru. Prohlubování tohoto postupu je hloubení cesty do pekel.

3.3.2024 v 8:57 | Karma: 17,66 | Přečteno: 473x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

František (chci) Mír toho času papež

Svého času bylo pro mne dogma o neomylnosti papeže důvodem k ochladnutí vůči katolicismu. Dnes se však cítím s papežem v jedné řadě. Život neustále přináší výzvy k zamyšlení a sebereflexi, z nějž může vzejít čisté nad nejčistější.

27.2.2024 v 7:07 | Karma: 17,30 | Přečteno: 342x | Diskuse

Zdenek Horner

Netanjahuův plán pro uspořádání na Palestinských územích

Způsob a doba podání moc nenahrává úspěchu v izraelském plánování neonového protektorátu nad Palestinou. Myslím, že se bude těžko vysvětlovat, že demilitarizace a deradikalizace není velmi příbuzná s denacifikací a ...

23.2.2024 v 18:13 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kým čím jsou nyní Palestinci a kým čím budou?

Podle izraelských politických teorií a prohlášení nejsou Palestinci národ. Možná to netvrdí všichni, ale v Izraeli nyní vládně tato klika. Její šéf již víckrát zopakoval, že odmítá dvojí státnost Izraele vedle Palestiny.

20.2.2024 v 21:54 | Karma: 12,74 | Přečteno: 418x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Co dělá Izrael dobře

Je čas na změnu. Stále si myslím, že každý by měl začít sám u sebe. Leckdy předpokládáme, že některé věci jsou samozřejmé a že každý musí přece vědět, jaké mám obecné postoje. Prostor jednoho blogu ke konkrétnímu problému ...

18.2.2024 v 1:08 | Karma: 17,15 | Přečteno: 436x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,37
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik